Creatieve handletteringprojecten voor kinderen – Martine Boere

Geplaatst op 18 juni 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen – Martine BoereCreatieve handletteringprojecten voor kinderen door Martine Boere
Ook door deze auteur: Meer met letters
Uitgever: Kosmos Uitgevers | Januari 2020
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 125
ISBN: 9789043921770
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen van Martine Boere is het ultieme handletterboek voor kids!

Letters, letters en nog eens letters! Stap voor stap komen alle basisbeginselen van het handletteren aan bod. Met letters als ultieme inspiratiebron geeft Martine Boere van Studio Suikerzoet een masterclass handlettering voor kinderen. Voor de ruim 25 projecten gebruikt ze de meest uiteenlopende materialen: glitters, schuim, hout, wol, ecoline en krimpiedimpiefolie. Van letterlichtbak tot sleutelhanger met je naam – alles is even leuk om te maken!

Creativiteit heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik vond het als kind al heerlijk om te tekenen, schilderen en te knutselen. Ik genoot er intens van om de knutselboeken die mijn moeder voor me had gekocht door te bladeren en elke keer wanneer we aan een nieuw project begonnen op school, zat ik te stuiteren op mijn stoel. Het ging zo ver dat ik in het weekend tekeningen naar huis faxte, zodat mijn moeder werd ‘verblijd’ met teckels van een meter lang. Goed, ik dwaal af. Ik mocht Creatieve handletteringprojecten voor kinderen ontvangen van de uitgever om te recenseren. Ik dacht meteen aan Lily: zou zij later ook zoveel van knutselen houden? Zou zij ook baad hebben aan een boek vol tips en mogelijkheden? En natuurlijk de belangrijkste vraag: bood dit boek die mogelijkheden dan ook?

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen is een vrolijk boek met heel veel manieren om creatief te zijn met letters. Gewoon op papier, maar ook met stof, de natuur en andere voorwerpen.

Het prikkelt de nieuwsgierigheid en ook ik had bij veel voorbeelden: leuk, dit wil ik maken! Ik kan me voorstellen dat het leuk is voor een kinderen van een jaar of 10 (en ook prima zelf te lezen), maar ook voor ouders/oppassers/opa’s en oma’s etc. die op zoek zijn om iets leuks te doen met de kinderen.

Naast het tekenen van letters op papier komen er dus ook andere materialen aan bod. En daarmee vond ik dit boek onderscheidend van de rest. Een aantal materialen zijn logisch, maar Martine Boere daagt ook uit om voorbij het bekende te kijken. Letters maken met mos, bijvoorbeeld! Of zoals de foto hierboven: met een 3D-pen.

De foto’s zijn prachtig en alle handelingen worden duidelijk uitgelegd. Er staat overal duidelijk bij welke materialen er gebruikt zijn en dat vind ik fijn. Ik hou er niet van als ik echt op zoek moet, of wanneer het een vertaald boek is en er materialen genoemd worden die hier (in die vorm) niet makkelijk verkrijgbaar zijn.

Kortom: ik ben fan! Ik heb een aantal superleuke creatieve projecten gezien die ik zeker wil uitvoeren! Zoals de Halloween pompoenen, waar ik altijd veel waarde aan hecht maar altijd zo’n bende geeft om het uit te snijden.

Creatieve handletteringprojecten voor kinderen is een fijn creatief boek. Leuk voor beginnende tieners om zelf te doen, maar ook leuk voor verzorgers om samen met kinderen te doen!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.