De meest nerdy en daarom tofste webserie ooit: The Guild

Geplaatst op 29 maart 2017 door Emmy in Recensie, TV serie / 8 Comments

Nerds, gamers, fangirls en dromers opgelet; als je op zoek bent naar een aantal uren vermaak, heel wat awkwardness en een hoog nerdy gehalte, dan heb ik voor jou dé webserie gevonden: The Guild. Ik keek de serie op youtube, maar hij is ook op diverse andere media terug te vinden. Gewoon, chill. In afleveringen van 3 tot 8 minuten (maar je kunt een heel seizoen gewoon als een soort film van ongeveer een uur kijken.. of anderhalf).

posterThe Guild
Looptijd: 2007 – 2013 (beëindigd)
Youtube | Afleveringen van ongeveer 7 minuten
Genre: Drama, Komedie
Met o.a. : Felicia Day, Sandeep Parikh, Jeff Lewis en Robin Thorsen

The Guild is een Amerikaanse komedieserie van de zender YouTube. De serie ging in première op 27 juli 2007.

“The Guild” is een onafhankelijke sitcom webserie over een groep van online gamers die het leven van de gildeleden zowel online als offline volgt. Hoewel de episodes zoals die aanvankelijk op Youtube verschenen een gemiddelde duur hadden van 7 minuten wordt deze serie uitgezonden op Netflix in gebundelde episodes van één seizoen per aflevering met een tijdsduur tot 95 minuten.

Ik kwam zelf in aanraking met The Guild door het lezen van Felicia Day’s You’re never weird on the internet. Ze sprak daarin over haar webserie over een groep gamers die samen in een guild zitten en dat trok me zo ontzettend aan dat ik meteen het eerste seizoen ben gaan kijken. Daarna liet ik het weer liggen, maar onlangs herinnerde ik me de serie en ben ik gaan bingewatchen. Oeps. Een seizoen van maximaal 1,5 was namelijk ideaal als pauze tussen mijn thuiswerkzaamheden. #smoesjes

Het gaat dus over een groepje gamers die samen in een gilde zitten. Ze besluiten om uiteindelijk eens in het echt af te spreken. Vanaf dan worden hun levens op een vreemde manier met elkaar verweven. Alle personages hebben zo hun eigen levens, doelen en dromen en ze proberen elkaar te helpen dit allemaal te verwezenlijken. #gaatfout. Door middel van praatjes achter de webcam, afgewisseld tussen ‘echte’ shots wordt het verhaal verteld. Pijnlijk herkenbaar en supergrappig.

Het is een webserie, dat betekent dat de serie gratis te kijken is op youtube. Het zijn korte afleveringen die samen een seizoen vormen en meestal een soort filmachtig verhaal. Als je een seizoen in een zit kijkt, merk je eigenlijk niet wanneer een aflevering is afgelopen. Dat vond ik erg prettig, evenals het feit dat alles er al is. Aan de andere kant is dat ook wel weer jammer, want er komt niks nieuws.

Omdat een webserie vrijwel nooit een hoog budget heeft, kan het soms wat amateuristisch overkomen, maar dit draagt voor mij bij bij de charme. Het heeft iets knulligs, wat goed past bij het image van games. Tevens voelde ik me daardoor meer bij de personages betrokken. Ik vroeg me geregeld af hoe ik zou zijn als ik in deze gilde zou zitten.

The Guild is ontzettend vermakelijk, grappig en ergens ook herkenbaar. De personages zijn heel divers, maar hebben toch met elkaar gemeen dat het een beetje de losers van de maatschappij zijn. Maar ze zijn natuurlijk helemaal geen losers. Ik vind dat vrij herkenbaar, ik was ook vaak een beetje de vreemde eend in de bijt en ik denk dat veel van jullie dit ook wel zullen herkennen.

Ik heb zo veel moeten lachen om The Guild. Soms vooral omdat mij het ook had kunnen overkomen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een ontzettend leuke aanrader is. Verwacht geen hoogstaande kwaliteit, maar wel heel veel grappige situaties en kleurrijke personages. Een echte aanrader.

Kende jij The Guild al?

 

Tags: ,

Divider

8 responses to “De meest nerdy en daarom tofste webserie ooit: The Guild

  1. Ik kende de serie al maar moet er echt eens mee verder gaan. Een tijd terug ben ik er op een avond naar beginnen kijken maar toen moest ik echt weer verder met die waslijst aan klusjes en sindsdien is het er niet meer van gekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.