Het zilveren labyrint (De boeken van Terra Fabula #2) – Peter Dewillis

Geplaatst op 30 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het zilveren labyrint (De boeken van Terra Fabula #2) – Peter DewillisHet Zilveren Labyrint door Peter DeWillis
Ook door deze auteur: De boeken van Terra fabula: Het vergeten koninkrijk
Serie: De boeken van Terra Fabula #2
Uitgever: Zilverbron | Januari 2017
Genres: Jeugd, Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 381
ISBN: 9789463080750
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

De magische wereld verkeert aan de rand van de afgrond. Griselda heeft de oorlog verklaard aan iedereen die haar tegenwerkt en deinst nergens voor terug. De volkeren verzamelen zich om de heerseres te verslaan, maar de verboden Magicae krijgt Terra Fabula steeds meer in zijn greep.

Williams leven wordt door het gif van een eeuwige slaap bedreigd. De tijd is ongenadig en de zoektocht naar hulp is niet zonder tegenslagen. Martha doet wat ze kan, maar gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Koning Eldrick heeft overal mysterieuze aanwijzingen verborgen die kunnen helpen in de strijd tegen Griselda. Het vinden van de raadsels lijkt een onmogelijke taak. Laat staan de ontcijfering daarvan. Ze verschuilen zich in oude boeken en betoverde objecten. De geheimen stapelen zich op.

Tijdens de reis over de eilanden bemoeilijken nieuwe gevaren de tocht. Alles is onzeker. Een onvermijdelijke confrontatie komt dichterbij. Het lot is nog onbepaald en de krachten van de duistere koningin worden sterker. De verhalen die de wereld haar verbeelding hebben gegeven, staan op het spel.

Nadat ik zijn eerste boek gelezen en gerecenseerd had, verklapte Peter DeWillis al dat het tweede boek eraan kwam en dat het vol verrassende elementen zou zitten. Na verschijnen vroeg hij of ik ook het tweede deel, Het Zilveren Labyrint, wilde lezen. Natuurlijk wilde ik dat! Ik was namelijk heel benieuwd naar die verrassende elementen. Ik kreeg het boek thuisgestuurd samen met wat bijzondere extra’s.

In Het Zilveren Labyrint heeft de gemene Griselda de oorlog verklaard, waardoor de spanningen in Terra Fabula hoog oplopen. De confrontatie zal waarschijnlijk niet uitblijven en dat is natuurlijk ontzettend gevaarlijk. Tot overmaat van ramp is William ook nog eens vergiftigd, waardoor hij in een magische slaap verkeerd. Martha zoekt wanhopig naar een oplossing, maar gelukkig heeft ze een tal van mensen om zich heen die haar willen helpen. Ze zoektocht brengt hen naar nog meer bijzondere personages en wonderlijke gebeurtenissen.

Het tweede deel van de Terra Fabula reeks heeft mij op positieve wijze weten te verrassen. Het Zilveren Labyrint is een groot avontuur vol bijzondere elementen. Het las prettig en alle wendingen voelde heel natuurlijk aan. Het einde was ook zeer bevredigend.

Wel had het boek veel personages en waren die soms ook best lastig om uit elkaar te houden, wat het gevaar is van bijzondere namen. Ik denk dat het soms wat minder had gemogen; niet alle personages voelde ook even nuttig voor het verhaal. Dit was ook op taaltechnisch vlak zo. Sommige zinnen hadden wat mij betreft korter en bondiger gemogen, vooral als veel zinnen bijna herhaald lijken te worden. Dit was voornamelijk zo bij de interacties tussen de personages bij de dialogen. Verder leest het boek wel erg vlot en voelt de sfeer sprookjesachtig.

Maar wat ik misschien wel het tofst vond zijn de verstopte vloeken in het boek. Dit maakt het ontzettend speels en brengt een extra dimensie met zich mee. Je krijgt de indruk dat de magie van Terra Fabula echt het boek in is gesijpeld. Een gouden zet, want de doelgroep van dit boek houdt van interactie.

Alleen al de toffe vloeken zorgden voor een fantastische leesbeleving van Het Zilveren Labyrint.

Het Zilveren Labyrint smaakt zeker naar meer en is een bijzonder fantasyboek. Leuk voor lezers vanaf ongeveer 12 jaar, maar ook zeker aan te raden voor fans van Young Adult. Het is fantasierijk en een groot avontuur.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.