Jill & Draak – Lesley Barnes

Geplaatst op 2 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Jill & Draak – Lesley BarnesJill & Draak door Lesley Barnes
Ook door deze auteur: Jill & Leeuw
Uitgever: BBNC | Februari 2017
Genres: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
ISBN: 9789045320953
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

'... en ze leefden nog lang en gelukkig ...'

Tenminste, dat is wat het boek van Jill haar probeert wijs te maken. Maar Jill ontdekt dat aan het eind van het verhaal één iemand helemaal niet zo gelukkig is. Draak wordt veracht door de Koning, want het enige wat hij kan, is dingen verbranden, verschroeien en barbecueën. Jill en Draak zijn de wanhoop nabij, tot Jill ontdekt dat Draak een zeer uniek en smakelijk verborgen talent heeft ... Kan Jill ervoor zorgen dat het verhaal ook een gelukkige afloop krijgt voor Draak?

Ik ben dol op mooie prentenboeken. Niet omdat ik kinderen heb om het aan voor te lezen, maar omdat ik als illustrator dol ben op mooie plaatjes. Ik weet nog dat bijna iedereen in mijn klas destijds de droom had om ooit een prentenboek te illustreren. Ik kijk dus graag in mooie boeken ter inspiratie, maar ook in de hoop dat ik ze ooit wél mag voorlezen. Een tijdje terug ontving ik van uitgeverij BBNC het prentenboek Jill & Draak.

Jill & Draak gaat over Jill, een jong meisje dat net een sprookjesboek heeft uitgelezen. De draak is verslagen en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Dat klopt niet, aldus Jill, want de draak is helemaal niet gelukkig. Ze duikt het boek in op zoek naar een oplossing.

Naast dat ik de illustraties om van te smullen vind (ik zal zo uitleggen waarom), vond ik het verhaal ook erg leuk. Het idee van de draak niet als bad-guy maar als onbegrepen dier vond ik erg sterk. Jill laat zien dat de wereld helemaal niet zo zwart wit is en dat wij daar ook wel eens bij stil mogen staan.

De vormgeving vind ik zo leuk omdat het naast ontzettend sfeervol, ook boordevol verstopte details zit. Verstopte woordjes, verborgen grapjes en een goed gebruik van de complete pagina. Het voelt heel sprookjesachtig en passend bij de middeleeuwse sfeer, zonder dat het ouderwets aanvoelt. Het voelt juist best modern. En dat complete plaatje vind ik erg prettig.

De sprookjesachtige sfeer van Jill & Draak maakte dit boek tot een waar genot om te lezen.

Jill & Draak is een prachtig vormgegeven prentenboek met een sterke boodschap. Ik heb genoten van het kleurgebruik en de manier waarop de pagina’s zijn vormgegeven. Ook het verhaal vond ik sterk. Een aangename beleving en het past goed bij mijn voorkeur voor sprookjes.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Jill & Draak – Lesley Barnes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.