Dutch Comic Con

Geplaatst op 30 maart 2017 door Emmy in Evenement / 13 Comments

Afgelopen weekend was het weer zover. Dutch Comic Con al weer voor de derde keer. Vorig jaar had Emmy er een vlog van gemaakt en ook dit jaar stond het in de planning. Echter kwam er voor Emmy wat tussen, dus was het voor mij de uitgelezen kans om mijn slag te slaan. Die perskaarten waren immers aangevraagd. Velen zullen nu al wel geraden hebben wie ik ben, maar voor degene die geen idee hebben. Ik ben Rob, de man van Emmy. Wat Emmy met boeken heeft, heb ik met films en series en games. Ja, ik moet toegeven dat ik al menig boek op advies van Emmy heb gelezen ondertussen, dus voed ze me wel op hoor. En wat kan ik nog meer zeggen? Heel veel gok ik zo, maar ik zal hier toch meer over mijn ervaring op Dutch Comic Con gaan vertellen (Wil je meer weten, misschien dan ooit eens ‘vraag het de man van de boekblogger editie’?)

Maar terug naar DCC. Ik ben uiteindelijk op zaterdag geweest. In de ochtend ging de wekker weer vroeg, na een vrij slapeloze nacht. Gelukkig had ik mijn outfit voor de dag al klaar liggen, dus was ik snel gereed voor vertrek. In de bus naar het station gelijk een leuk gesprek met de buschauffeur over waar ik heenging. Op het station een goede vriend van mij, Hans, opgewacht. Daarna door naar Utrecht centraal. Daar begon je al verklede mensen te zien. Snel genoeg vroegen drie jonge dames ons al waar we heengingen en voor wij iets konden zeggen werden zij al weer aangesproken door een andere dame die wilde weten waar we heengingen. En wat bleek, wij allen ging naar de jaarbeurs. De dames naar een beauty event en wij natuurlijk naar DCC. Eenmaal binnen op zoek naar de persruimte om daar de magische bandjes te bemachtigen.

En wat voelt het dan heerlijk om langs die wachtende rij te mogen lopen. De entree snel genoeg door en we worden gelijk overvallen door de heerlijke geur van popcorn. Geen slechte binnenkomst als je het mijn vraagt. Erbij gelijk uitzicht op het hoofdpodium en diverse stands eromheen. Zelfs een reparatiehoek voor alle Cosplayers. Altijd goed om op dit soort evenementen te zien, voor het geval dat er iets met je outfit gebeurd. Maar snel de verkenronde starten nu het nog niet zo druk binnen is. We vervolgden onze tocht in een van de zalen en vonden hier al snel een voor mij hele interessante hoek. Namelijk van Jurassic Park Nederland. Hier had mijn lieve even een mooi moment met een kleine dino in de armen van niemand anders dan Grant.

Erop volgend een groot gedeelte aan Star Wars en veel in character figuren. Kudos trouwens voor diverse van deze mensen, met name de Boba Fett Janitor. Leuke achtervolgings scene gehad met zwabberende Boba Fett, die onschuldig ging rondkijken zodra je omkeek. Verder waren in deze ruimte o.a. de signing booths te vinden, evenals voertuigen van Batman, A-team, Jurassic Park, James Bond en tevens een Lego gedeelte. Hier werden meerdere legomodellen van bv Star Wars gepresenteerd. Ook zag ik er een model voor Assassin’s Creed en Lego D&D. Dat was grappig om te zien. En plots viel mijn oog op John Hammond, die een huisdiertje aan het uitlaten was. Dus perfect foto moment.

En daarmee is mijn outfit van de dag ook gelijk te zien. De spin is al lange tijd op diverse evenementen mijn buddy en heeft altijd weer goede reacties vanuit het publiek. En op naar de volgende zaal, de winkelkramen. Je komt hier altijd ogen te kort om alles te zien. Wederom veel funko’s te vinden dit jaar, hoewel ik ze deze keer wel duur vind, maar dat kan aan mij liggen. Hier kwamen we ook een groepje jongeren tegen, waarbij 1 iemand ruimschoots maakte dat ze wegkwam van de spin, tot plezier van haar groep natuurlijk. En zoals altijd op een evenement, bleek dit de groep dit we continue weer tegen zouden komen op de dag. Deze rond bewust nog geen aankoop gedaan natuurlijk. Terwijl we lekker rondliepen kwamen we toch nog even een grote vriend tegen.

En toen door naar de laatste ruimte. Niets anders dan de gaming ruimte. Hier heerlijk kunnen genieten van een aantal retro arcadekasten. Nog een potje air hockey gespeeld. Was te lang geleden natuurlijk. Verder even gekeken bij diverse games die er gespeeld werden, zoals Overwatch. Verder vond je hier een presentatie van de Nintendo Switch, VR gedeelte en bordspellen. De meeste bordspellen kende ik al, maar toch weer een enkele nieuwe gezien. Even in de rij voor een tas met poster bij de Game Mania stand. En wie staan er dan toch weer een paar mensen voor ons? Jawel, de groep waar ik het eerder al over had. Stiekem blijft het best leuk met die spin. De tas was een stevige tas, wat handig zou zijn voor eventuele aankopen. En ondertussen al diverse keren gevraagd of ze een foto mochten nemen van me. Toppie natuurlijk. In dit gedeelte was ook House of Wax aanwezig met een Lord of the Rings show. Met live muziek van de films (trommels in ieder geval) en dit was wederom weer een spektakel om te zien. Ook het grotere broertje van mijn lievertje was hier.

En weer terug de winkels induiken om ditmaal iets beter te zoeken. En toch zonder enig resultaat. Ik ben verbaasd van mezelf. Maar soms zit het mee en zie je net dat ding en andere keren zie je gewoon te veel om uit te zoeken. Wat voornamelijk nu wel speelde voor mij. Leukste vond ik nog een T-rex kop voor aan de muur, maar die bleek iets minder betaalbaar en zou Emmy denk ik niets vinden. Weer even terug gegaan naar de ruimte met alle acteurs voor de handtekeningen en daar rondgekeken en gegeten. Hier toch even meegemaakt dat cameramensen soms toch ook minder prettig zijn. Ten eerste zonder te vragen (verbaal of non-verbaal) meerdere foto’s gaan maken en compleet binnen mijn comfortzone te komen. Ondertussen ook in deze ruimte nog even rondgehangen met een paar furries. Heerlijk altijd weer om te zien hoe ze spelen met kinderen en hoe goed sommige ermee omgaan. Je ziet ook vaak juist degene die het doen voor het outfit en niet alleen het hele spel eromheen.

Daarnaast ook bij diverse podia staan/zitten kijken natuurlijk. De cosplay show onder leiding van Deadpool was grappig gedaan en de mensen zagen er goed uit. Verder natuurlijke vele verklede mensen gezien van vele soort Harley Quin’s tot Tombraider, Assassin’s Creed, Disney prinsen en prinsessen, supernatural en te veel om op te noemen. Wel mooie Xenomorph van de films Aliens gezien en wat een timing van Deadpool.

Toch nog even op het eind naar de Mede stand en lekker flesje gekocht en wat geproefd daar. Mede is altijd goed!! Aan het eind toch nog even naar de Jurassic Park gedeelte, gezien ze net weer begonnen met de dino uit te laten. Nog even bij de Silent Disco staan kijken en daar op de foto geweest. Wederom even een Kudos voor de vrouwelijke fotograven daar. Want desondanks dat ze allebei de spin doodeng vonden, zijn ze toch allebei ermee op de foto geweest. Daarna naar huis om uit te rusten van een zeer geslaagde dag.

Volgend jaar ga ik net zo lief weer en hoop ik dat het nog groter is gegroeid!

Pluspunten van de dag:

 • De spin reacties
 • De vele kostuums
 • Veel winkels
 • Veel te zien
 • Films films en films
 • En series natuurlijk
 • Acteurs zien
 • Goed eten
 • Goede sfeer
 • Foto momenten
 • Nog meer spin reacties!

Minpunten:

 • Veel leuke acteurs, maar nog net niet de meer grote acteurs in mijn mening
 • Pijnlijke voeten
 • En minder fotograaf momentje
 • Meer zithoekjes was welkom geweest.
 • House of Wax had wel andere locatie mogen hebben

 

Heb jij nog een leuke vraag voor ‘Vraag het de man van de boekblogger?’

Tags:

Divider

13 responses to “Dutch Comic Con

 1. Nicole

  Hey Rob, wat een leuk en uitgebreid verslag! 😀

  Een vraag voor: ‘Vraag het de man van de boekblogger’
  Wat is het gekst (denk leuk gek) dat je Emmy hebt zien doen voor haar boekenblog?

  • Rob

   Damn, ik had haar niet moeten uitdagen het eronder te zetten ?.

   Het gekst wat ik haar eigenlijk heb zien doen was niet specifiek voor haar blog, maar wel erop verschenen zijn haar werkzaamheden voor gishwishes. Dan zien je haar bv opeens haar hand schilderen als vis en boven water foto’s maken

 2. Omg, ik heb je gewoon ergens zien staan, maar ik wist het dus niet zeker dus heb je niet aangesproken, haha! Die spin zag er wel gruwelijk uit trouwens ;D

 3. Andrea

  Sorry voor de late reactie. Leuk verslag, Rob! ‘Vraag het de man van de boekblogger’ is een leuk idee 🙂
  Wordt Emmy, als beroemde blogger, wel eens voor iets uitgenodigd, waarop jij een beetje jaloers bent?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.