TTT | Top 10 Boeken en/of Films die zijn tegengevallen

Geplaatst op 28 augustus 2014 door Emmy in Boeken, TTT / 2 Comments

topten

Elke week organiseren de ladies van De Lady Library de top ten on thursday. Deelnemende bloggers worden hiermee uitgedaagd om – aan de hand van een gegeven thema – een top tien samen te stellen. Ik probeer er altijd op originele wijze mee om te gaan en geniet van alle reacties die er op dit soort blogjes volgen. Thanks guys!

Het thema van deze week is – laat ik meteen even een lampje aandoen want het is zo’n donker weer – een top 10 van boeken en/of films die zijn tegengevallen. Ik moet zeggen, dat thema past perfect bij het herfstweer van de afgelopen paar weken. Pff! (Mocht het nu regenen, heb dan alsjeblieft een beetje medelijden als ik naar mijn werk fiets).

Tien boeken en of films die me zijn tegengevallen. Oh, wat een moeilijke. Natuurlijk heb ik wel eens boeken die ik ‘meh’ vind, maar soms zijn dat ook gewoon gokjes van het boekenfestijn geweest. Maar goed, ik ga mijn best doen! Overigens neem ik alleen boeken en films die ik hier heb besproken. Ik heb mijn goodreads stats er bij gepakt en in mijn geheugen gegraven.

  1. Hoewel ik het boek ook maar zo-zo vond, was de film helemaal een teleurstelling. Ik won kaartjes, dus eigenlijk mag ik niet klagen… Maar toch is het jammer als het plaatje gewoon niet klopt. Waar heb ik het dan over? Beautiful Creatures. Wat een teleurstelling vond ik dat zeg. Ik moest mijn vriend, die het boek niet had gelezen, achteraf nog heel veel uitleggen/toelichten. The Mortal Instruments vond ik daarmee vergeleken echt een stuk beter! Ik moet overigens de rest van de serie van BC nog lezen…
  2. Vervolgens een boek waarvan ik echt verwacht had dat ik hem tof zou vinden: Kathelijne van Kanau. Helaas was het echt geen boek voor mij, ondanks dat ik normaal echt wel van historische verhalen houdt.
  3. Het volgende boek is Deadline, waar ik aardig wat van verwachtte door het interessante concept. Helaas kon het mij niet helemaal bekoren. Al ben ik toch wel nieuwsgierig naar het derde en laatste deel van deze trilogie.
  4. Op deze vierde plaats kies ik een boek waarvan ik ergens gewoon had verwacht dat ik hem niet zo leuk zou vinden, maar waarvan ik stiekem had gehoopt dat het toch leuk zou zijn. Herinner mij deed mij veel te veel aan Fallen denken.. En van die schrijfster had ik veel meer verwacht.
  5. Een dystopisch boek waar ik – net zoals Deadline – wel veel van verwachtte was De Anderen. Helaas kon het verhaal echt geen genot in het lezen oproepen en was ik blij dat ik het boek weer in kon leveren bij de bieb. Jammer, want anderen vinden het wel een tof boek! Hiervan hoef ik de rest van de serie nou niet te lezen. Wel grappig om weer terug te zien hoe ik destijds mijn recensies schreef. Ik ben wel vooruit gegaan, toch?
  6. Fallen vind ik echt heel tof, maar het derde deel, Passie, vond ik echt een grote misser. Die herhaling en de oppervlakkigheid die ik tegenkwam in het verhaal maakte dit mijn minst favoriete boek uit de serie!
  7. Engelen zijn voor mij vaak een reden om een boek te lezen. Ik hou van Engelen… Al sinds ik zelf kerstengeltje speelde op de kleuterschool. Boeken over Engelen, kom maar hier! Helaas wilde ik Halo meteen het liefst vergeten. Ik vond Beth echt geen engel zoals ik me voor ogen had.. En haar relatie met Xavier? Veel te verschrikkelijk. Wat een kleffe en neppe bende. Zo.
  8. Op een inkoopbeurs, kreeg ik het boek Ik als leesexemplaar en het concept vond ik echt dikke duim omhoog. Maar de uitwerking was niet aan mij besteed. Helaas viel het boek mij daarom erg tegen.
  9. Op nummer negen staat Tijgers in de nacht, omdat ik had gehoopt dat het gewoon een lekker lopend verhaal zou zijn, maar dat was het niet.
  10. Tot slot een boek die me niet op de inhoud heeft teleurgesteld, maar de omvang. Toen ik dat boek tegenkwam in de winkel schrok ik door het dunne boekje. Deel 1 is namelijk enorm! Ik heb het dan over Stad van de Engelen. Ik heb hem zelf geleend van de bieb, maar wil hem toch ooit eens hebben denk ik. Bij de Bruna op het station ben ik hem wel eens tegengekomen met 50% korting.. Maar zelfs dat houdt me tegen.. Omdat het zo dun is vergeleken met deel 1 (en ik het boek al gelezen heb). Zucht.. Boekenfestijn misschien?

Uiteraard ben ik nu ook wel erg benieuwd naar welke boeken of films jullie echt heel teleurstellend vonden!

 

Tags: ,

Divider

2 responses to “TTT | Top 10 Boeken en/of Films die zijn tegengevallen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.