De anderen – Gemma Malley

Geplaatst op 20 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De anderen – Gemma MalleyDe Anderen Serie: The Declaration #1
Uitgever: Pimento | mei 2008
Aantal pagina's: 287
ISBN: 9789049922184
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-stars

Het is 2140. Anna woont in een tehuis voor Overtolligen. Sinds de uitvinding van een levensverlengend medicijn is er geen plaats meer voor nieuwe burgers. Anna moet nu boeten voor het egoïstische gedrag van haar ouders, omdat ze toch een kind kregen.
Op een dag komt er een nieuwe mysterieuze jongen in het tehuis. Hij vertelt Anna schokkende dingen over haar ouders en het ondergrondse verzet tegen het medicijn. Anna wil helemaal niets van hem weten, en al helemaal niet van zijn plannen om samen te vluchten. Maar uiteindelijk gaat ze twijfelen aan alles waarin ze al die jaren heeft leren geloven...

De achterkant van De anderen klonk heel leuk, maar tijdens het lezen, vond ik het niet zo boeiend. Ik weet niet of het de manier van schrijven was of het oppervlakkige verhaal, maar dit was zo overduidelijk een kinderverhaal dat ik er weinig leuks mee kon. Er zijn zo veel meer dystopische verhalen die veel beter geschreven zijn en een veel uitgebreidere maatschappij hebben. Dit verhaal speelt zich bijvoorbeeld af in de toekomst, maar afgezien van de medicijnen merk je daar heel weinig van. Het had net zo goed morgen kunnen gebeuren.

Ik vond de cover wel heel mooi, laat ik dat zeker zeggen, maar verder heb ik zelfs op het punt gestaan het boek weg te leggen.. En dat zegt heel wat! De titel past ook totaal niet bij het boek, het had beter ‘De Overtolligen’ kunnen heten, want dat had veel beter gepast.

Nee, dit boek was helaas een misser en ik denk dat het veel beter had kunnen zijn als het net allemaal wat extremer was geweest en dat de maatschappij ook wat harder en beter beschreven werd. Wel vond ik de karakters best okee, Toch ga ik de rest van de serie niet lezen.. Ik zou zelfs niet eens weten of die in het Nederlands zijn uitgegeven! Vast wel…

Wie weet vinden jullie De anderen wel heel leuk, dus als je op zoek bent voor een jeugdige vorm van dystopische verhalen, dan is dit misschien wat voor jou.

two-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “De anderen – Gemma Malley

  1. L

    Oh, ik vond het juist wel een erg leuk boek. Het was niet te verwachten wat er in het boek zou gebeuren. Ben het nu aan het herlezen (:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.