Stad van de Engelen – Daniele Trussoni (Angelology #2)

Geplaatst op 25 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Stad van de Engelen – Daniele Trussoni (Angelology #2)Stad van de Engelen Serie: Angelology #2
Andere boeken in deze serie: Het uur van de engelen
| 9 juli 2013
Aantal pagina's: 280
ISBN: 9789022996713
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verdween Evangeline nadat ze met historicus Verlaine in de eeuwenoude strijd tussen engelengeleerden en de kwaadaardige halfengelen, de Nephilim, betrokken raakte. Nu duikt ze opeens weer op in Parijs waar Verlaine zijn werk als engelenjager heeft voortgezet. Zijn gevoelens voor haar zijn echter niet verdwenen en dat brengt hem in grote verwarring over zijn missie, want haar genen blijken niet puur menselijk te zijn... Tijdens hun korte ontmoeting wordt ze voor zijn ogen ontvoerd door een van de meest gezochte engelen. De achtervolging brengt Verlaine van de schaduw van de Eiffeltoren naar de paleizen in Sint Petersburg en diep in Siberië en de kust van de Zwarte Zee. Daar komt niet alleen de waarheid over Evangelines afkomst aan het licht, maar ook de krachten die het ras van de Nephilim kunnen versterken of uitroeien. De strijd is nog niet ten einde...

Koop dit boek op bol.com

Het is alweer een aantal jaren terug dat ik het eerste deel uit deze serie las, Het uur van de Engel, en ik was echt heel enthousiast over dit boek. Meteen liet ik het ook mijn moeder lezen, en samen keken we rijk halzend uit naar het vervolg die Daniele beloofde op haar website. Ik zag het al helemaal voor me hoe dit boek zou moeten worden en keek ook uit naar een eventuele film. Want daar vond ik deze reeks uitermate voor geschikt.

Helaas was het nogal wachten op deel 2, en toen ik hem per toeval tegenkwam in de boekhandel, was ik ergens diep teleurgesteld. Wat was Stad van de Engelen een dun boekje! Wat een contrast met deel 1, wat echt wel een dikke pil was. Heb ik zo veel jaar moeten wachten op een boekje met nog geen 300 pagina’s?

Ik besloot het boek dan ook niet te kopen, maar leende het van de bieb, in de hoop dat ik mijn moeder kon vertellen dat ze dit boek ook echt moet lezen. Ik had torenhoge verwachtingen en kon niet wachten hoe het verder ging met Evangeline, de heldin uit boek 1 en Engel in boek 2.

Het boek is zo gedetailleerd, zo vol onderzoek, dat ik wel snap waarom het zo lang geduurt heeft. Daniele heeft duidelijk haar onderzoek gedaan om haar boek op dusdanige wijze te vullen dat zelfs de Engelen logisch en realistisch zijn. Dit vind ik erg knap. Sowieso vind ik het heel goed hoe ze de Engelen heeft neergezet in dit boek, want de meesten van ons zullen bij Engelen denken aan fantasy. Maar het is echt geen fantasy, veel meer een thriller met een bovennatuurlijk tintje. Zo realistisch beschreven dat je spontaan de buurvrouw zou gaan verdenken. Verdenken ja, want de meeste Engelen zijn in dit verhaal gecreëerd door de zonden van de pure Engelen. Nephelim spelen voornamelijk de grootste rol (ja, als je denkt dat al die YA boeken heel orgiineel zijn met de term Nephelim, kom je bedrogen uit), dit zijn afstammelingen van Engelen en vrouwen. De meeste Engelen op aarde zijn dan ook een soort van kwaadaardig, die niets anders willen dan de macht. De Angeologen en Engelenjagers zijn constant op zoek naar deze wezens om ze te vangen.

Stad van de Engelen neemt je mee op een bloedstollende achterbaan op jacht naar Evangeline. Er worden heel veel verrassende antwoorden gegeven en er wordt ook nog eens een hele boel Russische geschiedenis bij het verhaal betrokken. I love it.
Echter, door alle details leest het boek een stuk langzamer dan ik gewend ben. Dit was echter niet zo erg want je werd helemaal het verhaal in gezogen, maar toch had ik af en toe het gevoel dat er veel meer verteld werd in die 290 pagina’s dan ik soms in boeken van 500 pagina’s tegenkom.

Hoewel Stad van de Engelen dus een kort boek is, heeft het toch de lading van een compleet verhaal en wordt er ook weer gehint naar een derde deel (vind ik niet erg). Het enige nadeel vind ik dat ik behoorlijk lang heb moeten wachten op dit boek. Maar verder heeft het echt alles waar ik van hou: spanning, geschiedenis, mysterie en een vleugje bovennatuurlijk en weer een keertje een flinke dosis diepgang. Een aanrader voor iedereen die eens de andere kant van de macht van Engelen wil ervaren.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Stad van de Engelen – Daniele Trussoni (Angelology #2)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.