Halo – Alexandra Adornetto

Geplaatst op 25 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Halo – Alexandra AdornettoHalo Serie: Halo #1
Andere boeken in deze serie: Hades
| 10 februari 2011
Aantal pagina's: 367
ISBN: 9789022558331
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.

Mooiste meisje van de school krijgt een relatie met de mooiste jongen van de school. Ze is nieuw, heeft meteen een groep vriendinnen en tja… is een engel! Dat leverd natuurlijk de nodige problemen op, want zo’n relatie is niet toegestaan volgens Hemelse begrippen. Oh, en dan komt er nog een nieuwe jongen op school, Jake, en die lijkt de boel helemaal in de war te willen schoppen.

Halo is niet het meest originele verhaal dat je kan bedenken.

Hoewel ik engelen echt heel tof vind, is het engel zijn van Bethany hier meer een reden om extra mooi te zijn dan dat het daadwerkelijk iets toevoegt aan het verhaal. Het geeft gewoon een reden voor het gevecht tussen goed en kwaad en dat is het. Ik heb dan ook al heel wat boeiendere engelenverhalen gelezen de afgelopen tijd, dat deze echt een beetje tegenviel.

Ik had gehoopt dat dit echt een knaller zou zijn, maar voor mijn begrippen heb ik er lang over gedaan. Het las een beetje sloom ofzo.. Niet vervelend, maar ik heb vlottere verhalen gelezen. En de actie komt pas echt aan het einde en dat vind ik jammer.

Toch ben ik wel benieuwd hoe dit verder zou gaan, dus toen ik het boek Dodenrit inleverde bij de bieb en ‘Hades’ zag liggen, heb ik deze toch meegenomen. Ben benieuwd of het zal verbeteren! Deels omdat de goodreadsratings van mijn vrienden bij dat boek hoger liggen.

Helaas heeft Halo me dus niet zo gegrepen als ik had gehoopt, ondanks dat ik Engelen in verhalen altijd wel leuk vind. De originele twist zat er niet in, maar ondanks alles wel een boek dat vele mensen zal aanspreken.

Bestel dit boek op bol.com

two-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Halo – Alexandra Adornetto

  1. Ohh wat jammer. Ik vond dit echt een heeeeeelijk boek. Zeker mijn favoriet.
    Hades is wel een stuk spannender en heaven ook. Stuk vlotter ook.. dus wel.lezen hoor! 😉

  2. Gelukkig ben ik niet de enige die niet zo kapot was van dit boek. Ik heb desondanks wel heet tweede deel gelezen wat ik veel spannender vond, maar het laatste deel heb ik laatst in een hoekje van de tuin gegooid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.