Hades – Alexandra Adornetto

Geplaatst op 31 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Hades – Alexandra AdornettoHades Serie: Halo #2
Andere boeken in deze serie: Halo
| 2012
Aantal pagina's: 349
ISBN: 9022558738
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Bethany Church is een engel. Een heuse engel. Ze werd naar de aarde gezonden om die te beschermen tegen het kwaad. Het was nooit de bedoeling dat ze verliefd zou worden tijdens het volbrengen van die taak, maar ze is als een baksteen gevallen voor een gewone jongen, Xavier. De liefde die ze voor hem voelt is onverwoestbaar, maar toch laat ze zich verleiden om op een motor te stappen voor een spannend ritje: een ritje dat eindigt in de Hel. Demon Jake biedt haar een manier om terug te kunnen keren naar de aarde, maar daarvoor moet ze wel haar leven op het spel zetten. En dat van iedereen van wie ze houdt...

Tja… ik geef toe, Hades was beduidend spannender dan de eerste deel Halo, maar nog steeds kon het me niet zo verblijden als andere boeken doen. Moeilijk vind ik het dan ook om een heel verhaal te plaatsen over dit boek. Misschien komt het ook door mijn pijnlijke duim, die bij schrijver van dit blogje pijnlijk gewikkeld zit in een pleister en mijn zin tot schrijven belemmerd.

Op goodreads zag ik dat de sterren die mijn leesmaatjes toegekend waren, beduidend hoger waren, dus met frisse moed begon ik met lezen. En tja… Ik irriteerde me dood aan Xevier en Beth met hun geklef. Wat een schoolvoorbeeld van een ongezonde relatie zeg. Verstikkend en vervelend om te lezen, vond ik. Dat Beth Xavier Mop en Beertje noemt is tenenkrommend. Aldus mijn nuchtere houding.

Het idee van Beth in de hel vond ik interessant, maar al in deel 1 irriteerde ik me aan de keuzes die Alexandra heeft gemaakt voor haar slechterikken… Goths, mensen in leer…dat soort dingen.. Alsof die mensen veel sneller door de duisternis gegrepen worden. Alexandra zet een wereld neer waar de demonen doen alsof ze mooi zijn en dat inzetten, maar daarnaast lijkt Beth ook alleen maar om het prachtige uiterlijk van Xavier te geven. Alles moet maar mooi en prachtig zijn…Maar ik mis de daadwerkelijke goedheid die voor mij kenmerkend is voor een engel.

Toch was dit boek inderdaad een stuk spannender en ik vind het slim hoe Alexandra het heeft opgelost met het volgen van Xaviers verhaal…Omdat het verhaal toch vanuit het perspectief van Beth is geschreven en het wel heel gek zou zijn als dat plots was veranderd.

Na het lezen van Hades ben ik wel benieuwd naar het laatste deel en ik hoop stiekem dat Hannah en Tucker terugkomen, want dat vond ik eigenlijk de meest interessante personages.

Klik hier om het boek te bestellen

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.