Beautiful Creatures: de film!

Geplaatst op 25 maart 2013 door Emmy in Film, Recensie / 6 Comments

Er was een meisje. Er was een vloek. En er was een graf. In het rustige dorpje Gatlin gebeurt nooit iets verrassends. Ethan Wate is dan ook vastbesloten om na school zo snel mogelijk het dorp te verlaten.

Totdat de mysterieuze Lena in Gatlin komt wonen. Ethan voelt zich op een bijzondere manier tot haar aangetrokken en ondanks dat iedereen waarschuwt uit haar buurt te blijven, worden ze verliefd. Samen ontdekken ze al snel dat duistere geheimen hun families binden.

Beautiful Creatures is gebaseerd op het gelijknamige eerste boek uit de best-selling serie van Kim Garcia en Margaret Stohl.
 
Een tijdje terug won ik via the House of Books het boek en vrijkaartjes voor deze film en tja, na het lezen van het boek (die ik stiekem toch wel erg leuk vond) was ik erg benieuwd naar de film. Dus ik sleepte mijn vriend gistermiddag mee naar Eindhoven voor een middagje film. 

En tja… wat vond ik er nou van? Het was OK om naar te kijken, daar niet van, maar ik was behoorlijk teleurgesteld om het even recht door zee te zeggen. Er was zo ontzettend veel anders dan het boek dat het me irriteerde en ik snap ook helemaal waarom ze het een opvolger van Twilight noemen… Want deze film hebben ze op dezelfde manier in elkaar gestoken. Jammer, want het boek had juist datgene extra waardoor het beter was dan Twilight…

Ik kan me ook voorstellen dat, wanneer je het verhaal niet kent, dat er te veel gaten in zitten. Mijn vriend moest op de terugweg in de trein een aantal dingen navragen en toen ik deze vertelde en daarbij alles afging wat er veranderd was schudde hij zijn hoofd. Domme keuzes waren het, besloten wij. Het gaat zo van hak op de tak en er wordt verwezen naar gebeurtenissen waarvan je denkt dat ze gaan komen, maar dan worden ze overgeslagen. Dat is ronduit slecht! Hierbij doel ik op het winterbal! En waar is die telepatische band tussen Lena en Ethan? En waarom wist ze zijn geheugen? Allemaal dingen die ik me hardop afvroeg.
Ook het combineren van karakters vind ik altijd een no-no en tja… pas aan het einde het woord ‘Naturel’ noemen en vervolgens niet uitleggen wat het is, is ook niet heel uitnodigend.

Wel vond ik de meeste karakters goed gecast. Emma Thompson was weer briljant.

Maargoed, genoeg geklaag… Ik heb helemaal geen zin om te blijven klagen, want dat is mijn tijd niet waard! Dit is een film voor Twilight-fans die het boek toch niet gaan lezen… Geef mij het boek maar hoor.

2/5

Tags:

Divider

6 responses to “Beautiful Creatures: de film!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.