Deadline – Rachel Ward (Numbers #1)

Geplaatst op 2 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Deadline – Rachel Ward (Numbers #1)Deadline Serie: Numbers #1
Andere boeken in deze serie: De Chaos
| september 2009
Aantal pagina's: 285
ISBN: 9789047702221
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-stars

Jem kijkt dagelijks de dood in de ogen. Letterlijk: als ze iemand aankijkt, weet ze wanneer die persoon doodgaat. Vrienden maakt ze om die reden niet. Totdat ze Spider ontmoet: een eenling, net als zij. Ze weet dat hij niet lang meer te leven heeft, maar toch gaat Jem met hem mee naar het reuzenrad The London Eye. Als ze in de rij staan ziet Jem dat alle mensen om haar heen dezelfde sterfdatum hebben. De datum van vandaag... Snel rennen ze weg. Seconden later vindt er een terroristische aanslag plaats. Algauw zijn Jem en Spider de meest gezochte criminelen in het land. Hun vlucht mondt uit in een bloedstollende trip door Engeland, waarin ze steeds wanhopiger proberen uit de handen van de politie te blijven. Hoe kunnen ze hun onschuld bewijzen? En kan Jem de naderende dood van Spider voorkomen?

 

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar het boek Deadline, zeker omdat we tijdens de boekenadventskalender de mazzel hadden dit boek weg te mogen geven. Ik leende hem zelf van de bieb, omdat het concept me erg aansprak en ik wel wilde weten of dit boek het waar zou zijn om aan te schaffen.

Voor mij een nee. Hoewel ik het idee echt super tof vond, kon ik mezelf maar moeilijk verplaatsen in de belevingswereld van Jem. Ik mocht haar niet zo en ik vond haar net niet extreem genoeg voor de manier waarop ze wordt afgeschilderd. Ze deed me een beetje denken aan een van de meisjes uit Rowlings, Een goede raad, alleen vond ik haar beter uit de verf komen. Jem bleef voor mij nogal op de oppervlakte zweven en ik vond de manier waarop ze reageert tegen anderen niet prettig.

Het algehele verhaal vond ik vrij voorspellend en ook het einde, met Adam vond ik totaal geen verrassing. Het had voor mijn gevoel zo veel beter uitgewerkt kunnen worden. Personages die de optie tot een super wending in het verhaal konden geven, leken verwaarloosd te worden. Balen! Ik hoop dat ze in het vervolg gaan terugkomen. Het was nu een typisch verhaal met ontspoorde jongeren die op de vlucht zijn. Ik wilde dat Jem zich meer in haar gave ging verdiepen. Er iets mee deed. Iets nuttigs. Maar helaas.

En tot slot van ramp miste het biebboek ook nog eens wat pagina’s! Dat heb ik uiteraard meteen doorgegeven en omdat de bieb er zelf zo ontzettend lyrisch is, gaan ze meteen een nieuwe kopen. Door het enthousiasme van het personeel was ik wel meteen nieuwsgierig over het vervolg, wat over Adam gaat… Dus heb ik die ook maar meegenomen. Ik ga er niet te veel van verwachten, dan kan het denk ik alleen maar meevallen!

Ik heb lang getwijfeld tussen 2 en 3 sterren en heb Deadline uiteindelijk toch maar 2 sterren gegeven, al neig ik best wel naar de 2,5. Voor mij zat er niet heel veel aan het verhaal wat me boeide, behalve dan het idee dat je de sterfdatum van iemand kan zien. Toch geef ik de rest van de serie ook een kans…

two-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Deadline – Rachel Ward (Numbers #1)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.