De Chaos – Rachel Ward (Numbers #2)

Geplaatst op 11 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Chaos – Rachel Ward (Numbers #2)De Chaos Serie: Numbers #2
Andere boeken in deze serie: Deadline
| november 2010
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789047703082
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Net als zijn moeder ziet Adam in de ogen van de persoon die hij aankijkt de datum waarop die persoon zal sterven. Bij steeds meer mensen ziet Adam dezelfde dag en hij krijgt er beelden bij van brandende gebouwen en voelt een verstikkende pijn.

Op school ontmoet hij Sarah die schrikt van zijn verschijning. Hij is de jongen met het verbrande gezicht uit haar steeds terugkerende nachtmerrie. Ze ontwijkt hem echter tot ze zich realiseert dat Adam en zij misschien iets kunnen doen tegen het naderende onheil. Maar wat staat hen eigenlijk te wachten?

In De Chaos wordt de spanning pagina voor pagina opgebouwd om te eindigen in een zinderende finale.

Koop dit boek bij bol

Kortgeleden las ik nog het boek Deadline, wat het eerste boek is uit de Numbers trilogie. Hier was ik echter maar matig enthousiast over, maar de liefde die de mevrouw van de bibliotheek over deze serie uitte, deed me toch doen overhalen om verder te lezen. Zodoende leende ik deel 2, de chaos. En ik moet zeggen dat dit boek mij meer wist te trekken!

Het feit dat het zich afspeelt in de toekomst vond ik een leuke toevoeging. Het is niet overdreven Sci-fi, maar toch zitten er wat modernere elementen in. Toch blijft de mensheid te maken hebben met problemen als ziekte, dood, natuurrampen en terrorisme.

De dreiging van iets gevaarlijks vond ik in dit deel een stuk beter opgebouwd en ik vond Adam een prettiger karakter om over te lezen. Hij werd afgewisseld door Sarah, die een voorspellende nachtmerrie heeft en zwanger is van een meisje. Sarah is echt zo ontzettend sterk, maar brengt ook de zachtheid van een jonge moeder in het verhaal. De manier waarop Sarah en Adam met en tegen elkaar zijn, vond ik erg natuurlijk overkomen en heel erg goed in het verhaal verweven.

Hoewel ik nog steeds niet helemaal lyrisch ben van deze serie, vond ik dit boek echt een stuk leuker en heb ik me er goed mee vermaakt. Het was spannend genoeg om mijn aandacht te houden en was niet te overdreven bizar. Eerlijk gezegd ben ik nu ook wel benieuwd geworden naar deel 3, maar ergens vind ik de rol die Mia gaat spelen een beetje overkill geloof ik. Een beetje een herhaling van de klopjacht van deel 1. Maar niet oordelen voordat ik dat boek heb gelezen natuurlijk!

Het feit dat dit geen herhaling was van deel 1 vond ik erg prettig, omdat ik die jacht op Jem en Terry een beetje overdreven vond ingevuld. Ik vond de wereld in dit boek beter opgezet en overgebracht, waardoor ik de naderende dreiging ook voelde tijdens het lezen.

En overigens vind ik de covers van deze serie erg sterk en goed bij het concept passen. De Engelse vind ik wel net iets gaver, maar toch is het goed geslaagd. Overigens vond ik de Engelse versie toch wat sterker in zijn taal, maar dat is een kwestie van smaak.

Hou je van spanning en een verhaal vol naderende dreiging, vermengd met tienerproblemen? Dan is de chaos echt wat voor jou!

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “De Chaos – Rachel Ward (Numbers #2)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.