Reading Challenge 2021 update #1

Geplaatst op 2 april 2021 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Het eerste kwartaal is voorbij en SODEKNETTER wat gaat het lezen lekker. Dat had ik zo niet verwacht want 1. dreumes en 2. mentaal is dit jaar een uitdaging. Gelukkig kan ik veel rust vinden in het lezen van boeken en daarom wil ik graag even kijken hoe het met al mijn leesdoelen van dit jaar staat. Hier kan je lezen wat ik allemaal van plan ben. Tijd om de eerste balans op te maken!

Goodreads reading challenge

Ik heb het dit jaar op 100 staan. Zo van: ik zie het wel en als het meer wordt is het mooi meegenomen. Als ik dit overzicht begin te typen (op 25 maart) sta ik op 47 gelezen boeken. Ik verwacht dat het nu al bijna 50 is. Ik ben dus al op de helft terwijl we pas op 1/4 van het jaar zitten. WAT!? Wauw. Zou de 200 haalbaar zijn? Ik weet het niet. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan mijn werk en hoe de rest van het jaar zich gaat ontwikkelen. Wel geniet ik intens van de momenten waarop ik de rust vind om lekker te lezen.

Ik luister minder luisterboeken. Mijn Storytel abonnement loopt in april af en ik ga hem niet verlengen. Ik heb er het geld gewoon even niet voor over en dus ben ik al een maand niet meer aan een nieuw boek begonnen.

Anyway: ik denk dat ik de 100 boeken gemakkelijk kan halen. Als ik hem halverwege het jaar gehaald heb, hoog ik mijn doel misschien op naar 150.

Misschien ook niet. Ik wil geen echte druk ervaren.

TBR

Mijn wens is om mijn TBR in te korten. Ik begon met 110 ongelezen boeken en ik zit nu op 92. Ik schommel nu een paar weken rond de 90 omdat ik wat nieuwe boeken heb gekocht of gekregen en daar ben ik echt al heel blij mee. Mijn ultieme doel is 75 ongelezen boeken en het eerste doel was 90, dus daar ben ik bijna! Ik probeer echt te minderen met wat er binnen komt en dat werkt goed. Wel leen ik zo nu en dan een boek van de bieb, dat vind ik ook prettig. Het gaat dus heel lekker en ja, ik blijf ook kritisch kijken: wat ga ik ooit nog lezen en wat niet? Ik weet zeker dat ik nog een paar keer dit jaar voor mijn kast ga staan en mijn TBR ook op die manier ga inkorten.

Grannie Challenge

Laten we eens kijken hoever ik ben met de Grannie Challenge van Esmee.

Grannies Leeslijst 2021:
Een boek uit 2021 // Hof van Zilveren Vlammen
– Een boek uit 2010 – 2020 // Radio Silence
Een boek uit 2000 – 2010 // Elena’s vlucht
– Een boek aangeraden door een vriend
– Een boek dat begint met de eerste letter van jouw naam
– Het nieuwste boek van jouw favoriete auteur
– Een boek gekocht in een kringloopwinkel
– Een serie eindelijk uitlezen
– Een boek over mythische wezens
Een koninklijk verhaal // De prins en de naaister
– Een boek over een moord
– Een boek dat je in één dag uitleest // Gegijzeld
– Een boek met een spiegel op de cover
– Een kinderboek // Avonturen van de dappere ridster
– Een boek dat zich afspeelt tijdens jouw favoriete seizoen

Gaat lekker! Ik laat bewust wat plekjes leeg.

Extra uitdagingen

Nieuw dit jaar zijn de extra uitdagingen die ik voor mezelf heb opgeschreven of die jullie me via social media hebben gegeven. Ik ben benieuwd of ik hier al wat kan afstrepen!

Mijn uitdagingen voor mezelf:

 • twee boeken van de reiziger serie lezen
 • De rest van de Glazen Troon serie herlezen in het Nederlandse (boek 6 en 7)
 • Elke maand een boek van school lenen en lezen.
  – Januari: 67 seconden
  – Februari: Toffee
  – Maart: Darius de grote is niet oké
  – April
  – Mei
  – Juni
  – Juli
  – Augustus
  – September
  – Oktober
  – November
  – December
 • 5 dichtbundels lezen:

Zee van vreemden • 5 graphic novels lezen

– De prins en de naaister
– Witch bundel 17


 • Een boek voor elke letter van het alfabet

A
B Bookish and the beast
C Circle of Shadows
D Droom durf donut
E Elle & Darcy
F Finale
G Girls of paper & fire
H Hof van zilveren vlammen
I Ik geef je de zon
J
K Kat(rina)
L Love Potion
M Magnus
N
O Of fire and stars
P
Q Quidditch trough the ages
R Radio silence
S Shielded
T This coven won’t break
U
V
W Woeker
X
Y
Z Zee van vreemden

 • Luister 5 boeken

Circle of shadows
Of fire and stars
Onverbeterlijk
Heb je nou al een vriend?

Jullie uitdagingen voor mij:

 • 3 klassiekers lezen
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse bodem
  1. Magnus
  2. Kat(rina)
  3. Ik omhels je met duizend armen
  4. Elena’s vlucht
  5. Supernerd
  6. Droom, durf, donut
  7. Het transport
  8. De elfsteen
  9. Barsten
  10. Onverbeterlijk
 • Een boek lezen dat een blogger met een andere smaak 5 sterren gaf
 • Een assassin’s creed boek lezen
 • Een verhalenbundel (met minimaal 5 auteurs) lezen
 • Een boek met een draak
 • 5 prentenboeken
 • Een boek met meer dan 500 pagina’s // Hof van zilveren vlammen
 • Een Duits boek (Demi, jij lolbroek)
 • Herlees 5 boeken
  1. Elena’s vlucht
  2. Supernerd
  3. Finale
 • Lees 5 feel good boeken
  1. Onverbeterlijk
  2. Droom durf, donut

Ook dit gaat allemaal heel erg lekker. Laten we concluderen dat het nu al een heel goed leesjaar is.

Hoe gaat het bij jouw leesdoelen?

Tags:

Divider

3 responses to “Reading Challenge 2021 update #1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.