Mijn 2021 reading challenge

Geplaatst op 1 januari 2021 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Gelukkig nieuwjaar! Dat 2021 een heel ander jaar mag worden op allerlei vlakken, maar wel weer een jaar vol met mooie boeken! Vandaag gaat mijn reading challenge voor 2021 van start en natuurlijk heb ik weer een aantal mooie doelen klaarliggen. Het komende jaar neem ik jullie mee en elk kwartaal zal ik delen hoe het met al deze doelen gaat.

Goodreads challenge

Komend jaar zet ik hem op 100 boeken. Ik heb de 150 makkelijk gehaald in 2020, maar ik wil minder druk ervaren. Ik kan hem altijd verhogen, natuurlijk! Wie weet lees ik dit jaar beter en kom ik zelfs hoger uit. We gaan het zien! 100 is al een heel mooi getal, natuurlijk!

TBR

Afgelopen jaar ben ik – mede door op te ruimen – onder de 110 ongelezen boeken gekomen. Dit vind ik echt een hele prestatie en het voelt ook wel even goed: minder boeken binnen laten komen dan er gelezen kan worden. De droom is ooit om geen ongelezen boeken te hebben staan, maar of dat haalbaar is met al die toffe te verschijnen boeken. Ik wil in ieder geval vooral de boeken kopen die ik écht wil en geloof me: zodra het weer verantwoord is om te gaan shoppen, ga ik zeker even langs Van Piere!

Ik wil mijn TBR heel graag terugbrengen naar 80 ongelezen boeken aan het eind van het jaar. 75 zou natuurlijk nog mooier zijn, maar ik ga niet overdrijven. Natuurlijk geef ik mezelf weer de ruimte om kritisch naar mijn ongelezen planken te kijken: als ik aan het eind van dit jaar een paar boeken nog niet heb opgepakt, mogen ze gewoon weg! In de zomer hoop ik op 95 ongelezen boeken te zitten.

Voordeel: geen YALC (waarschijnlijk) komend jaar en vast ook niet weer zo’n mega sale op amazon.

Elke maand zal ik trouwens blijven delen welke boeken ik hoop te lezen! Dit zijn meestal stapeltjes tussen de 5 en 10 boeken.

Grannie Challenge

Yay, Esmee heeft weer een fantastische Grannie Challenge gemaakt! Wij noemden onszelf de grannies omdat we bij de Best of YA sleepover ’s avonds liever in bed gingen lezen dan gingen feesten bij een aantal jongere boekenfans.

Grannies Leeslijst 2021:
– Een boek uit 2021
– Een boek uit 2010 – 2020
– Een boek uit 2000 – 2010
– Een boek aangeraden door een vriend
– Een boek dat begint met de eerste letter van jouw naam
– Het nieuwste boek van jouw favoriete auteur
– Een boek gekocht in een kringloopwinkel
– Een serie eindelijk uitlezen
– Een boek over mythische wezens
– Een koninklijk verhaal
– Een boek over een moord
– Een boek dat je in één dag uitleest
– Een boek met een spiegel op de cover
– Een kinderboek
– Een boek dat zich afspeelt tijdens jouw favoriete seizoen

Extra uitdagingen

Dit jaar hou ik mijn eigen verzonnen extra uitdagingen en degene die jullie noemden op social media even apart, omdat het meestal wat grotere uitdagingen zijn dan op de grannie lijst staat. Ik ben zo benieuwd hoever ik met alle uitdagingen kom!

Mijn uitdagingen voor mezelf:

 • twee boeken van de reiziger serie lezen
 • De rest van de Glazen Troon serie herlezen in het Nederlandse (boek 6 en 7)
 • Elke maand een boek van school lenen en lezen.
  – Januari
  – Februari
  – Maart
  – April
  – Mei
  – Juni
  – Juli
  – Augustus
  – September
  – Oktober
  – November
  – December
 • 5 dichtbundels lezen
 • 5 graphic novels lezen
 • Een boek voor elke letter van het alfabet
 • Luister 5 boeken

Jullie uitdagingen voor mij:

 • Een boek voor elke letters van het alfabet
 • 3 klassiekers lezen
 • 10 boeken lezen van Nederlandse of Vlaamse bodem
 • Een boek lezen dat een blogger met een andere smaak 5 sterren gaf
 • Een assassin’s creed boek lezen
 • Een verhalenbundel (met minimaal 5 auteurs) lezen
 • Een boek met een draak
 • 5 prentenboeken
 • Een boek met meer dan 500 pagina’s
 • Een Duits boek (Demi, jij lolbroek)
 • Herlees 5 boeken
 • Lees 5 feel good boeken

Heb jij bepaalde leesdoelen voor het komende jaar gesteld?

Tags:

Divider

One response to “Mijn 2021 reading challenge

 1. De beste wensen lieve Emmy, ik wens je alle goeds voor 2021.
  Mijn Goodreads-challenge staat weer op 120 boeken. Verder wil ik veel boeken lezen van de Groslijst van Libris. Daar staan veel Nederlandstalige auteurs op die ik nog niet ken en ik wil me meer verdiepen in literaire romans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.