Dagboek: De week waarin ik veel nieuwe boeken kreeg, maar er maar één las.

Geplaatst op 28 augustus 2017 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week was een vrij drukke week; veel werken, extra afspraken en lange dagen. Ik had nog allemaal klusjes die ik wilde doen, maar ik kwam niet aan alles toe. Ik had het bijvoorbeeld veel te druk met het lezen van de inzendingen voor de YA schrijfwedstrijd van Uitgeverij Q. Het gevolg? Ik las maar één boek uit. WAT!? En ik kreeg ook weer veel boeken binnen, dus het is weer hopeloos gesteld met mijn TBR.

Maandag

Vandaag moest ik in de middag werken. ‘s Morgens was ik nog bezig met een aantal ontwerpen en dat soort dingen, waardoor ik niet eerder kon beginnen (daar werd ik wel voor gevraagd). Ik moest nog even langs het postkantoor en daarna nog langs een kialapunt. Wat natuurlijk dicht was. Op naar een andere. Die was ook dicht. Man man man…
Op werk was het druk.. En chaotisch. Ik kwam uitgeput thuis en moest echt even aarden om weer helemaal klaar te zijn voor dungeons & dragons.

Dinsdag

Vandaag een volle werkdag. Ik begin om 9 uur met een overleg over ons Harry Potter feest. Het wordt zo mooi. Echt, ben je tussen de 10 en 15 jaar oud en woon je in de buurt van Den Bosch, dan wil je het gewoon niet missen.

Na het overleg heb ik een paar uur op de jeugdafdeling gezeten. Er kwam een ouder Engels koppel naar me toe om te vertellen hoe mooi ze de bibliotheek vonden. Ze vroegen zich een aantal dingen af en prijsde de kwaliteit en de maatschappelijke inzet van de bibliotheken. Blijkbaar is de bibliotheek een uitstervend begrip in het Engelse landschap. Zonde!
Daarna heb ik nog een paar uurtjes opgeruimd en toen mocht ik lekker naar huis.
Eenmaal thuis heb ik vooral niks gedaan. Mag ook wel eens. Al wilde ik wel lezen.

Er komt dus een Harry Potter party in de bibliotheek en ik help het organiseren en maak de foto. Beste baan ooit.

Woensdag

Vandaag vroeg op, want ik moest om 10 uur op mijn werk zijn voor een interview. Ik interviewde twee collega’s over het succes van voorlezen in onze bibliotheken. Want hier komen wekelijks meer dan 300 (!!!) kinderen luisteren naar de verhalen Hoe vet is dat? Daarna snel richting huis – met een korte stop om een pakketje te versturen – en toen even thuis op de bank wat kleine dingetjes doen. Zoals mails versturen en nieuwe zeep bestellen (onder het genot van Reign). Daarna hop naar werk… Wel gek hoor, want mijn invalklus is bijna voorbij… Het voelt alsof ik pas net begonnen ben en het is ZO leuk. Ik ga het echt missen. Wat minder was was dat ik 1. Moest omrijden vanwege een afsluiting en 2. Mijn telefoon vergat thuis. Hopelijk ligt hij nog thuis op de bank.
Op het werk is het heel rustig, maar toch vliegt de tijd. Ik heb namelijk genoeg te doen.

Ik begin weer steeds meer anime te kijken. Via Netflix, dat wel.

Donderdag

Ik cross eerst naar Eindhoven vandaag, om wat bij de Primark te kopen voor Esmee.. Maar ze hebben het niet. Ik koop daarom vooral spullen voor mezelf. Allemaal Slytherin spul… Ik word er zo hebberig van!

Vandaag ontvang ik ook de inzendingen van de YA schrijfwedstrijd. Spannend!

Verder blog ik, lees ik en kijk ik seizoen 3 van Reign af. En ik begin aan het anime.

‘S Middags kijk ik naar mijn TBR en word ik een beetje benauwd. Het is tijd om even lekker aan de slag te gaan en dan te kijken wat echt prioriteit heeft en wat niet.

In de avond gaan mijn man en ik na de eerste aflevering van Breaking Bad gezien te hebben (Wtf?) allebei nog even aan het werk. Hij met zijn webshop en ik met het lezen van een aantal inzendingen van de YA schrijfwedstrijd waar ik voor jureer. Het is zoooo tof om te mogen doen! Best job ever.

Vrijdag

Ik lees nog even twee inzendingen en pak nog een bestelling in voor ik richting het centrum ga om met Melisa te meeten. Ze is dit weekend even in Nederland en had nog wat boeken voor me. Een goed excuus om af te spreken.

Frozen yoghurt is altijd een goed idee.

We hebben ook wat Lunar Hunt dingetjes gedaan.

We eten bij yoghurt barn en gaan nog even langs de boekhandel (en doen ondertussen wat Lunar Hunt opdrachten) en dan is het voor ons allebei alweer tijd om te gaan. Melisa naar Abunai en ik naar mijn werk.

In de avond heb ik eigenlijk geen puf meer om wat te doen. Ik ga nog snel even live op insta om mijn buit te laten zien, maar daarna gaan we Breaking Bad kijken en na een paar afleveringen ga ik naar bed. MOEEE

Zaterdag

Ik heb spierpijn joh. Dat wordt wat met werk…

Werk duurt lang en het is warm. De dag begon heel vlot, maar tegen het einde was het echt een kwestie van aftellen. Gelukkig ‘s avonds lekker sushi.

Zondag

Vandaag zijn we allebei vrij! We rommelen wat aan, ik lees wat, ik blog wat, ik werk wat aan opdrachten, pak bestellingen in en lees inzendingen. Dat soort dingen. De webshop van mijn man, Dungeons & Dice krijgt ook steeds meer vorm. NICE!

Nieuwe boeken

Op maandag komt UPS een recensie-exemplaar vanuit Harper Collins afleveren: Levensbloed. Ook haal ik die dag mijn pakketje op bij de Bruna. Daar bleek De kronieken van de academie voor schaduwjagers in te zitten. Dankjewel uitgeverij Moon!

Daarnaast komt Melisa op vrijdag een berg boeken brengen. Ik deed tijdens YALC namelijk mee met een winactie waarbij de prijs alle genomineerde boeken voor de YA book price was. En die won ik dus! Ze verzonden alleen binnen Engeland, dus Melisa was zo lief mijn pakketje te ontvangen. De volgende boeken zaten er in:
The Graces – Laure Eve (heb ik al)
How not to disappear – Clare Furniss
Paper Butterflies – Lisa Heatherfield
Riverkeep – Martin Steward
Beautiful broken things – Sara Barnard
Orangeboy – Patrice Lawrence
Crongton Knights – Alex Wheatle
The monstrous child – Francesca Simon
The Call – Peadar O’Guilin (heb ik al)
Chasing the stars – Maloria Blackman (al gelezen, maar toch leuk om in de kast te hebben!)

Het leuke hieraan vind ik dat er boeken tussen zitten die ik al eens vast heb gehad, maar ook boeken bij zitten die ik zelf niet zo snel uit zou kiezen. Ik blijf graag aan andere genres binnen Young Adult proeven en op deze manier gaat dat natuurlijk erg goed. Mijn TBR wordt wel weer intimiderend hoog… Vooral nu ik niet zo veel gelezen heb deze week.

Is dit niet de beste plakbandrolhouder die je ooit zult zien?

Ook komt het pakket van Clavis binnen en daar zitten ook twee boeken in: Naondel van Maria Turtschaninoff en Heksenjong van Luc Hanegreeft.

Op zaterdagavond is er weer post. Nieuwe zeepmallen, mijn bestelling bij de fijne webshop Post & Papier en nog een boek: Ithana, welke ik van auteur Dianne Arentsen kreeg. Dankjewel.

Het gaat dus erg beroerd met mijn TBR….

Gelezen

Ik maak een moeilijke start deze week qua lezen; ik heb niet zo veel zin en mijn hoofd is te druk. Ik kijk liever even een serie ter ontspanning. Later komt dat wel weer terug. Hoop ik. Ik doe dan ook vrij lang over de boeken van deze week.

Over een paar weken heb ik het weer rustiger; mijn invalbaan loopt dan af en dan heb ik opeens weer meer vrije tijd. Ik verdien het dan wel om een soort van vakantie te hebben en om lekker te lezen. Al zou echt op vakantie gaan ook wel lekker zijn….

Ik lees op zondag EINDELIJK een boek uit deze week. God. Dat is lang geleden.. Een boek… Het is Mortal Heart trouwens. In ster van acht ben ik ook enorm opgeschoten.

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: De week waarin ik veel nieuwe boeken kreeg, maar er maar één las.

  1. Andrea

    Woah, wat een drukke week! In ieder geval heb je toch 1 boek gelezen. Je reading challenge had je tenslotte al gehaald 🙂 En je hebt natuurlijk veel kleine stukjes gelezen i.v.m. de schrijfwedstrijd.
    Echt geweldig trouwens, dat jullie bibliotheek zo goed loopt en zulke leuke dingen organiseert.

  2. Zo heb je in ieder geval weer een hoop leuke boeken om naar uit te kijken als je het weer wat rustiger hebt 😉 Dat je weinig aan lezen toekwam is niet zo raar, wat zat deze week enorm vol zeg!

Geef een reactie