Ik haalde mijn reading challenge nu al…

Geplaatst op 21 augustus 2017 door Emmy in Boeken / 12 Comments

“Ik ga dit jaar minstens 200 boeken lezen”, nam ik mezelf voor aan het begin van 2017. Ik had immers geen idee hoe druk ik het zou krijgen en of ik wel voldoende leestijd zou hebben. Maar het ging zo lekker dat ik mijn reading challenge ondertussen al gehaald heb.

Verhogen?

Nu is natuurlijk het dilemma; ga ik mijn doel verhogen (naar 300?) om het een uitdaging te laten blijven, of ga ik gewoon genieten van het feit dat het al gelukt is? Ik denk het laatste. Ik wil me namelijk focussen op mijn andere hoofddoel; mijn TBR een beetje weglezen. Nu de druk van de ketel is, kan ik me daar veel beter op richten. (Onzin eigenlijk, want zo veel druk voelde ik niet…)

Andere doelen?

Ik heb nog een aantal dingen die ik dit jaar nog zou willen realiseren op het gebied van lezen (al is het ook goed als het later pas komt).

Een kleine greep:

 • De grannies challenge halen (volgens mij hoef ik er nog maar 1)
 • 300 boeken lezen
 • De witch herlezen (ja, ik tel deze strips gewoon mee… Het is immers mijn challenge)
 • Een paar klassiekers lezen (ik heb een mooi lijstje gemaakt in mijn BuJo)
 • Mijn goodreads TBR eerst onder de 300 en dan onder de 250 krijgen.
 • Richting de 100 ongelezen boeken in mijn kast (dit is de challenge!)

Wat waren nu mijn hoogtepunten?

Als ik dit typ is het half augustus en heb ik de 200 gelezen boeken gehaald. In de maanden tot nu toe heb ik 59426 pagina’s gelezen. Van de 200 boeken gaf ik er wel  30 vijf sterren op goodreads. Gelukkig gaf ik er maar 5 twee sterren of minder. Dat scheelt!

Nu goodreads de herleesfunctie heeft toegevoegd, heb ik veel meer boeken kunnen lezen dan voorgaande jaren. Maarliefst 15 leesboeken herlas ik en al 20 delen van WITCH. Veel van de boeken waren boeken die ik vier of vijf sterren gaf… Toffe boeken herlezen; yes please! Normaal zou mijn reading challenge nu dus 170 zijn geweest. Waarom ik veel herlas? Onder andere omdat er een Nederlandse editie verscheen, we het boek zouden bespreken bij de leesclub of omdat er al te veel was weggezakt van de eerdere delen. Het herlezen was in ieder geval een feestje.

Het dikste boek tot nu toe? De oversteek met maar liefst 994 pagina’s. WOW.

Mijn favorieten?

 • Piper Perish
 • De boeken van Sarah J Maas
 • De Lunar Chronicles
 • Eliza and her monsters
 • Onverschrokken

Denken jullie dat ik de 300 zou kunnen halen?

Tags:

Divider

12 responses to “Ik haalde mijn reading challenge nu al…

 1. Wauw 200 is echt al heel veel, ik denk dat je de 300 ook zou kunnen! Ik heb zelf de challenge om er 52 te lezen en zit nu op 40, ik denk dat ik dat dus ga halen, goodreads moet ik ook echt uit gaan proberen!

 2. Die herleesfunctie is echt zo fijn! Ik vind boeken de tweede keer stiekem leuker, dus ik herlees heel veel boeken die ik leuk vond. Plus: altijd leuk als je van tevoren weet dat je het boek leuk gaat vinden 😉

 3. Kim Claesen

  Wow 200 is al super veel, maar ik denk dat 300 wel haalbaar is voor jou. Aan het tempo dat jij leest 😉 !
  Ik ben al blij als ik mijn challenge van 50 boeken haal! Herlezen doe ik ook graag, zo leuk om terug te duiken in de werelden die je reeds kent en superleuk vind. Zeker nu er een herleesfunctie is op Goodreads 😉

 4. Ik vind 200 al bewonderenswaardig! Ik hoop gewoon mijn 45 te halen. En dan zeggen ze dat ik veel lees ;). Veel succes in elk geval als je toch naar die 300 wil ;).

 5. Poe hee, 200 boeken! Ik heb mijn doel voor dit jaar op 50 boeken gezet, omdat ik het fijn vind om het wat rustiger aan te doen en meer te focussen op kwaliteit dan op kwantiteit. Maar ik loop nu 4 boeken voor op schema: ik heb er 43 gelezen, dus ik verwacht dat ik de 60 nog wel ga halen. Volgend jaar zet ik ‘m denk ik weer op 50, maar dan wil ik wel proberen om me met wat andere leesdoelen bezig te gaan houden zoals jij ook beschrijft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.