Blijvende herinneringen aan Ierland

Geplaatst op 26 augustus 2017 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Toen ik werd benaderd door Fotofabriek met de vraag of ik een fotoalbum wilde maken werd ik meteen enthousiast. Ik heb al vaker een album bij hen laten maken omdat ik de kwaliteit erg goed vind en de software erg gebruiksvriendelijk. Ik twijfelde eventjes tussen ons huwelijk en de huwelijksreis, maar ik besloot uiteindelijk het mystieke Ierland vast te leggen in een boek voor een blijvende herinnering.

Via de Fotofabriek website is het gemakkelijk om iets moois uit te zoeken. Ze hebben een ruim assortiment dat niet enkel beperkt is tot boeken. Ook de schoolschriften hebben mijn aandacht gekregen; hoe vet is het om daar mijn eigen ontwerpen op te laten drukken?! Ik heb uiteindelijk gekozen om een fotoalbum te maken van 28 pagina’s in het formaat A4. De software stond nog op mijn computer, maar is ook erg gemakkelijk te downloaden.

Het grote voordeel van de software is dat je gemakkelijk foto’s kunt toevoegen, de opmaak kunt aanpassen en je foto’s kan bewerken. Het is een kwestie van slepen en de vele opties uitproberen. Je hoeft ook niet steeds te wachten tot een foto is toegevoegd, want pas achteraf worden alle bestanden naar de website geladen. En het programma geeft ook meteen aan of de kwaliteit van de foto wel goed genoeg is. Beterssss!

En toen viel het boek op de mat. Een aandenken van onze fantastische reis naar Ierland. Een blijvende – tastbare – herinnering aan het land waar ik verliefd op werd en waar ik mijn man ook verliefd op kon laten worden. Onze reis was prachtig en ik heb super veel foto’s gemaakt. En nu heb ik de tofste foto’s kunnen bundelen. Dat is beter dan ze maar te laten verstoffen als bestanden (op een USB-stick). Want dat vind ik wel een nadeel van digitale fotografie; ondanks dat we meteen alle bestanden kunnen gebruiken en toepassen online, gebeurt het niet zo vaak dat je er verder nog wat mee doet. Terwijl het heerlijk is om door fotoalbums te bladeren, toch?

Nu heb ik hem binnen en heb ik hem met met veel plezier doorgebladerd. Ook mijn man was dik tevreden en zag op de foto’s details terug die hem eerder niet waren opgevallen. We wilden meteen terug naar dit geweldige land.

Het papier is erg stevig en de kleuren komen goed tot hun recht. Daarnaast is het boek ontzettend stevig omdat het een hardcover is. Je kunt natuurlijk ook een dikker boek maken, of voor ander papier kiezen, of een andere kaft.. Of een ringband. De opties zijn reuze. Maar ik vind dit soort boeken het mooist en ik hoop ooit een hele verzameling te kunnen hebben met mooie dingen.

Voor een meerprijs kan je de streepjescode weg laten halen, maar hij is zo klein, dat ik het zelf niet erg vond. Wat wel heel tof is dat je zelf een lettertype kunt kiezen vanaf je computer, en je dus niet beperkt bent met wat het programma aanbiedt.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en het boek staat ondertussen al te pronken op onze plank of fame. Het is zo fijn om onze reis zo te kunnen herbeleven, al is het natuurlijk maar een selectie van alles wat we hebben meegemaakt.

Mijn voornemen? Om binnenkort de foto’s van ons huwelijk ook eens uit te zoeken en samen te brengen tot een mooi album.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Fotofabriek. Ik heb producten opgestuurd gekregen.

Tags: ,

Divider

5 responses to “Blijvende herinneringen aan Ierland

  1. Wat ziet dat er tof uit! Ik heb laatst voor het eerst in jaren een fotoboekje gemaakt van onze vakantie en er al veel plezier van gehad. Zo’n boekje laat je toch makkelijker aan anderen zien dan digitale foto’s.

  2. Ierland is en blijft gewoon een prachtig land. Ik ben er een lange tijd geleden ook geweest met mijn ouders. The Cliffs of Moher is toch wel echt iets wat je gezien moet hebben! ? (Zeker als Harry Potter fan?)
    Je foto boek is heel mooi geworden! Dat is toch altijd wel een bijzondere manier om je vakantie te herinneren ?

  3. Wauw, supermooi geworden inderdaad! Ik neem me ook altijd voor om een fotoalbum te laten maken van de vakantiefoto’s en andere bijzondere dingen, maar ik vergeet het altijd – terwijl het heel eenvoudig is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.