Dagboek: Kijk de Death Note film alsjeblieft niet.

Geplaatst op 4 september 2017 door Emmy in Persoonlijk / 18 Comments

Yay, eindelijk weer veel leeszin. Mijn invalklus bij de bieb loopt bijna af (:() en ik deed best wel veel deze week. Wat? Dat lees je verderrrrr….

Maandag

Ik ben kei vroeg wakker, terwijl ik vet laat ging slapen voor mijn doen. Om 7 uur was ik het zat en ging ik er al uit. Het gevolg; om 8 uur was ik alweer aan het werk met mijn blog, het lezen van inzendingen en andere dingen. Zo krijg ik vandaag vast veel gedaan. Dat dan weer wel.

Tijd voor D&D.

Dinsdag

Ik begin de ochtend op het werk; een van mijn laatste kantoorochtenden. Het is voor de verandering eens rustig, want de rest heeft een workshop. Ik maak eerst een poster en flyer af om naar communicatie en marketing te sturen (en die vinden hem mooi!) en daarna werk ik een interview voor het Bibliotheekblad uit.

Eenmaal thuis voel ik me best wel klote. Ik heb last van de warmte en merk dat ik een stapje terug moet doen. Ik besluit even wat te Netflixen en kom uit bij de nieuwe Death Note film. De anime vond ik echt steengoed en deze verfilming schijnt echt bagger te zijn.

Dat is hij ook.

Kijk het niet.

2 uur weggegooide tijd.

Daarna lees ik wat en probeer ik toch nog wat te doen. Zo ontvang ik pakketjes, pak ik bestellingen in en rommel ik wat aan. Ik krijg bij lange na niet gedaan wat ik eigenlijk wilde… Maar ach. ‘s Avonds kijken we nog een paar afleveringen van Breaking Bad. Het is echt goed!

Yay, ik kreeg deze binnen!

Woensdag

Wat een gek weer vandaag. Het begon lekker koel, maar daarna wordt het mega benauwd. BAH. Ik zweet me een ongeluk als ik naar mijn werk ga. ‘S Morgens doe ik wat kleine klusjes, maar minder dan ik hoopte. Damn you hoofdpijn. Dan breng ik snel twee tassen met boeken die ik weg wil doen naar de kringloop. Dit zijn niet echt young adults, want die vinden meestal gemakkelijker een nieuw thuis. Ze zijn er in ieder geval blij mee.

En dan naar werk, waar ik klanten help en met de Harry Potter sleepover bezig ben. Het is wel gek; dit is officieel mijn laatste week invallen op de jeugd en ik ga het zo enorm missen.

Als ik naar huis fiets begint het te regenen. Alsof er een emmer over mij heen wordt gegoten. AI. Tot aan mijn onderbroek doorweekt kom ik thuis. Net op tijd voor het onweer. Snel haal ik mijn celebrate books box op bij de buren en dan hup, op de bank. En eindelijk aflevering 6 en 7 van Game of Thrones. Wat een heerlijke serie is het toch.

PYAJAMAAAAA

Donderdag

Ik heb koppijn en kiespijn en dat is poep. Ik bel de tandarts en lees wat, voor ik moet werken. Ik werk een paar uur en ga dan thuis aan de slag. Boek uit, bloggen en dat soort dingen.

Vrijdag

De hoofdpijn en kiespijn is nog niet verdwenen en dat is zooo rot. Ik doe ‘s morgens rustig aan, al wil ik bergen verzetten. ‘s Middags werken in Rosmalen… volgende week voor het laatst daar invallen.. Zo gek! Ik voel me wel heel duf.. Alsof ik een beetje koortsig ben. OEI. Komende dagen dus meer rust pakken.

En vandaag krijgen we te horen dat er een derde YALFest komt. YAY! Meteen in mijn agenda geblokt, natuurlijk. Hopelijk mag ik er weer als kraam bij zijn!

VANDAAG IS HET TROUWENS 19 JAAR LATER…OMG.

Ik kan niet wachten tot ik deze in mijn handen heb <3

Zaterdag

Dit wordt griffindor.

Vandaag is mijn opa jarig, dus daar gaan we ‘s middags heen. In de ochtend en het begin van de middag lees ik mijn boek uit en maak ik zeepjes. Binnenkort is er namelijk een Harry Potter evenement in Maastricht en daar wil ik graag leuke dingen kunnen aanbieden. Ik heb ZOOOO veel ideeen. Hopelijk lukt het uitvoeren ervan ook.

Ember helpt me. Soort van. Op haar manier.

Ik ga binnenkort chocokikkers maken voor tijdens de hp nacht.

So pretty. Al zeg ik het zelf.. Rara….

We zijn ‘s avonds rond half 11 thuis en dan val ik echt om. Op naar bed.

Zondag

Vanaf vandaag is de bibliotheek weer open op zondag en ik moet werken. Niet als opruimer, maar bij de jeugd. En dat bevalt me eigenlijk wel!

Voordat ik ga lees ik wat en blog ik wat. Eigenlijk is vandaag een #unplugged dag, maar ik heb daar niet zo veel trek in. Ik wil namelijk werken en daar heb ik toch echt internet bij nodig.

Op het werk komen er vooral veel tieners langs voor leestips. EN WAT IS DAT HEERLIJK. HIER NEEM MIJN TIPS. Zoiets.

‘s Avonds Breaking Bad en nog even wat werken aan onze webshops.

Nieuwe boeken

Op dinsdag verwacht ik veel pakjes. Materialen voor zeep en kaarsen en ook nog verpakkingsmateriaal. Maar er valt ook een boek op de mat. Letterlijk, want de postbode scheurde mijn pakketje open om het binnen te krijgen. Waarom hij niet aanbelde? God mag het weten. Om welk boek het ging? Alle sterren! Nu heb ik eindelijk de serie compleet.

Op woensdag ontvang ik de Celebrate Books Box met daarin Leigh Berdugo’s Warbringer! Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb de film nog niet gezien, maar ik denk dat het helemaal mijn ding gaat zijn. En er zit een poster in het boek. GAAF!

Op donderdag kom ik thuis en dan liggen er drie pakketjes op de mat. Allereerst een pakketje met de thee van Coffee ‘nd cookie. Ik heb alle smaken besteld… Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de HP sleepover. Ik ga er nog een blogpost over schrijven als ik ze geproefd heb.

En ik ontving ook nog twee boeken. Allereerst: Veel liefs, Lara Jean, het derde boek over Lara Jean van Jenny Han en ook De gloed van gedoofde sterren van Kate Ling. Dit is het vervolg op Eenzaam en extreem ver.

En dit is ook kut.

Gelezen

Zondag op maandag nacht lees ik Ster van Acht uit. Ik zat er weer helemaal in en moest en zou hem uithebben. Op maandag lees ik De voordelen van onbeantwoorde liefde. Wow. (Nu al meer gelezen dan vorige week… faal).

Op dinsdag begin ik in Beasts made of night. Dit boek heb ik op YALC gekregen als ARC en ik heb mezelf voorgenomen er niet al te lang mee te wachten. Dit boek komt deze maand uit, dus het leek me een goed moment. Ook woensdag ben ik er nog in bezig. Op donderdagmiddag na werk lees ik hem uit en begin ik in mijn volgende boek: Royal tour. Ik vond het eerste deel superleuk en ik had zin in een vrolijk maar magisch boek. Op zaterdagmorgen lees ik deze uit. In de trein van en naar opa lees ik The Rose and the dagger. Ik lees ook nog een stukje in Strange the dreamer en Een dans met draken #1. Op zondagmorgen begin ik in het Shadowhunter academy boek. Meer Simon meer beter.

Ik las vijf boeken uit en ben er nog in drie bezig. Netjes. Dit wil ik wel volhouden!

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

18 responses to “Dagboek: Kijk de Death Note film alsjeblieft niet.

 1. Ugh. Ik vond Death Note ook zo ontzettend tegenvallen. Het eerste kwartier was ik nog wel enthousiast erover, want de film leek de anime redelijk te volgen, maar daarna werd het gewoon een Final Destination: Death Note style ofzo… Heel eerlijk? Het enige wat ik leuk vond aan de film was L. En niet omdat L op anime-L leek, maar omdat hij gewoon een lekker quirky, maf character was. Maar verder was het echt een hele dikke vette NOPE.

  Ik hoop dat je editie van Alle Sterren niet heel erg beschadigd is door de postbezorger? 🙁

 2. Andrea

  Wat een toffe art! Oeh, die zeepjes <3
  Oooo, watvoor magazine is dat?
  En het Harry Potter evenement in Maastricht…. sniff, zo ver weg :'-(

 3. Nou, bedankt voor de tip, want ik was al aan het twijfelen om te kijken. Alleen vond ik de animé en de manga zo steengoed dat ik het niet aandurfde. Nu weet ik ook dat het een goed idee was. Haha!

 4. Altijd weer leuk om jouw dagboek te lezen. Maar doe je wel een beetje rustig aan? Trouwens, ik ben ook blij dat die warme dagen weg lijken te zijn. Niks voor mij.

 5. Ik moest echt grinniken om je titel. Mijn man heeft hem na een kwartier afgezet omdat hij zo slecht was. (Na een kwartier luidop commentaar te zitten geven. 🙂 )

 6. Jouw weken lijken altijd zo super productief. Dan valt het steeds erg op dat ik amper iets gedaan krijg. 🙂
  Dit jaar is echt een slecht jaar op gezondheidsvlak en dat zorgt er jammer genoeg voor dat ik al sinds december vorig jaar met een leesdip zit die nooit volledig weg wil gaan. Van het aantal boeken dat ik las lig ik niet wakker. Het kan me echt niet schelen of ik een Goodreads challenge wel/niet ga halen maar ik mis het wegduiken in een boek wel heel erg. Normaal is dat het enige dat er voor zorgt dat ik alles om me heen kan vergeten en dat lukt nu dus totaal niet.

  Gelukkig heb ik wel nog steeds het bloggen als afleiding. Nu maar hopen dat het snel allemaal wat beter gaat en ik het ene boek na het andere kan verslinden.

  Dat van dat natregenen had ik onlangs ook. Er viel toen zoveel regen dat er gewoon plassen water in mijn ballerina’s stonden. Ik was toen heel erg blij dat het in het naar huis rijden was (waar ik meteen kon opwarmen en iets droog kon aantrekken) in plaats van omgekeerd.

  • Zo rot van je gezondhied! 🙁 hopelijk gaat het snel wat beter.
   Voor mij voelen mijn weken nooit zo productief.. gek he? Ik denk altijd dat ik meer kan doen…

Geef een reactie