De bibliotheek in Den Bosch opent ‘s nachts haar deuren voor jonge Harry Potter-fans.

Geplaatst op 3 september 2017 door Emmy in Evenement / 6 Comments

HP sleepover: De bibliotheek in Den Bosch opent ‘s nachts haar deuren voor jongere Harry Potter-fans.

Logeren in de bibliotheek; het is een droom van velen. En in de jeugdbibliotheek van Den Bosch gaan we deze droom nu voor ongeveer 20 Harry Potter-fans uit laten komen. SAY WHAT!? Yes! Tijdens de kunstnacht (30 september) openen wij onze deuren en waan je je even in de magische wereld van Zweinstein. En dat allemaal omdat een van onze jonge leden dit als tip voor de tipmuur had. U vraagt, wij draaien!

Zelf stond ik natuurlijk ook meteen te stuiteren bij het idee. ‘s Nachts tussen de boeken + mijn favoriete boekenserie? Kom maar door. En toen bleek ook nog eens dat ik het mocht helpen organiseren. Hoe fijn is het dat er eindelijk meer voor jongeren georganiseerd wordt!?

Samen met mijn lieve collega’s mag ik deze toffe nacht gaan organiseren. Wij gaan de bibliotheek omtoveren tot een ware magische wereld en vullen het programma met allerlei toffe activiteiten. Denk toverdranken, denk zwerkbal, denk films, denk toverstokken. Echt, als we al onze ideeën zouden kunnen realiseren, dan waren we een midweek zoet.

Zo worden deelnemers gesorteerd in de afdelingen, waarna ze lessen zullen volgen en kunnen genieten van allerlei magisch lekkers. En als het dan eigenlijk tijd is om te gaan slapen, luisteren we hoe een van de boeken wordt voorgelezen. Je gaat je in ieder geval absoluut niet vervelend gedurende de avond en de nacht. Wij zijn al bezig met de aankleding en de invulling van de lessen en het wordt FANTASTISCH. Ik word het leukste afdelingshoofd van Zwadderich ever, promise!

 

Ben jij tussen de 10 en de 15 jaar en groot fan van Harry Potter? Woon jij in de omgeving van Den Bosch? Dan wil je dit absoluut niet missen. Een plekje claimen of meer informatie? Ga dan naar: https://www.bibliotheekdenbosch.nl/activiteiten/evenement/2564-kunstnacht-harry-potternacht-in-de-bieb

Zie ik je daar?

Wat zou jij doen als je een nacht in de bibliotheek kon logeren?

Tags:

Divider

6 responses to “De bibliotheek in Den Bosch opent ‘s nachts haar deuren voor jonge Harry Potter-fans.

  1. Wat een fantastisch evenement!! Mijn dochters zouden zich meteen inschrijven als ik ze dit liet zien (wat ik dus niet doe…) Helaas is Den Bosch voor ons behoorlijk ver weg.
    Veel succes!!

  2. Super leuk dat jullie dit organiseren! In de Gentse bibliotheek hebben we eens een evenement georganiseerd waar jongeren konden lasershooten in de donkere bibliotheek – dat was ook een groot succes! Maar helaas mocht er geen sleepover aan vast gehangen worden..

  3. Dit is echt zo’n leuk evenement. Ik ben ‘s avonds steeds uitgeput en zie me dus niet snel een nachtje door halen. Indien ik het wel kon was een avondje als dit natuurlijk perfect. Al klonk het idee van een nachtelijke Pyama High Tea Party met boekbloggers (mijn fantasie sloeg de afgelopen week weer even met me op de loop) ook wel heel erg gezellig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.