De vlammende geest (Lockwood & Co #4) – Jonathan Stroud

Geplaatst op 28 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De vlammende geest (Lockwood & Co #4) – Jonathan StroudDe vlammende geest door Jonathan Stroud
Ook door deze auteur: De schreeuwende wenteltrap
Serie: Lockwood & Co #4
Uitgever: LS Amsterdam | Juli 2017
Genres: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Horror
ISBN: 9789024577293
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

De Vlammende Geest is het vierde deel van de griezelig spannende serie Lockwood & Co van Jonathan Stroud. De boeken zijn origineel, avontuurlijk en vol humor – voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De Grijze Jager en de boeken van Rick Riordan.

Een stad die bedreigd wordt door geesten? Een kannibaal die opstaat uit de dood? Er is maar één team geestenjagers dat dit aankan… Lockwood & Co! Maar Lockwood & Co moet het zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen. En de geestenjagers hebben nogal wat te onderzoeken: monsterlijke handafdrukken op een raam, griezelige hakgeluiden uit een spookachtige keuken… en een raadselachtige, dreigende schaduw die over de begraafplaats van een klein dorp sluipt. In zijn spoor verrijzen de geesten uit hun graven… Het team heeft Lucy heel hard nodig – als ze tenminste bereid is terug te komen…

Ik deed een dansje toen ik een dag na mijn vakantie op eens een pakketje van LS Amsterdam in de bus had liggen en het boek vier uit de Lockwood serie bleek te zijn. Ik keek ontzettend uit naar De vlammende geest, wat mede kwam door het superspannende derde deel.

Lucy werkt momenteel als freelancer en vind het behoorlijk ongemakkelijk als ze Lockwood & Co weer tegenkomt. Maar het team heeft haar nodig, omdat ze gevraagd zijn voor een heel gevaarlijke klus, waar een gevaarlijke geest andere geesten lijkt op te wekken.

Zodra ik het boek binnen had, wilde ik er aan beginnen. Deze reeks behoort namelijk – terecht – tot een van mijn favorieten. Ik ben dol op griezelverhalen waarin geesten en demonen bestreden worden en hierin zijn de boeken van Jonathan Stroud geen uitzondering (en stiekem heb ik een beetje een crush op Lockwood).

Net als in de andere delen is ook in De vlammende geest Lucy de vertelstem. Ze woont nu op zichzelf (met de geest in de fles) en werkt als freelancer. Dat bevalt haar aan de ene kant heel goed en aan de andere kant mist ze de rest enorm. Terecht. Ik zou ze ook missen. Ik was dan ook blij toen het team weer bij elkaar kwam om een zaak op te lossen.

Hoewel je de boeken technisch gezien los zou kunnen lezen, merk je in dit deel echter ook dat er een rode draad in zit; de teamleden zijn namelijk ook op zoek naar de oorzaak van het Probleem en daar krijg je in dit deel een aantal antwoorden op. Ik stond te stuiteren van enthousiasme.

Helaas komt er na dit boek nog maar een deel en dat vind ik echt heel erg jammer. Ik wil namelijk geen afscheid nemen van de fantastische personages en de altijd gevaarlijke setting. De spoken en andere onderkruipsels zijn lekker eng en komen vaak zat aan bod.

De vlammende geest was weer heerlijk spannend (zij het niet zo eng als het eerste deel), avontuurlijk en heeft voldoende humor om het toch een beetje dragelijk te maken. Het eerste gedeelte is weer wat langzamer om vervolgens in sneltreinvaart te gaan; eerst is er sprake van wat kleinere zaken en dan komt er iets groots. Dit is misschien wat herhalend, maar voor mij werkt het ontzettend goed.

De vlammende geest was weer heerlijk griezelen. Gelukkig beschermt Lockwood ons tegen al die enge geesten.

Het spel tussen humor, spanning, het bovennatuurlijke en vriendschap maakt het tot een ideaal boek voor stoere jongens en meiden. De vlammende geest is niet voor bangerikken, maar wel een echte aanrader voor iedereen die wel eens op spokenjacht zou willen. Ik heb weer ontzettend genoten van dit boek en ik kan echt geen genoeg krijgen van Lockwood en zijn vrienden.

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.