The Stars Never Rise (The Stars Never Rise Duology #1) – Rachel Vincent

Geplaatst op 2 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Stars Never Rise (The Stars Never Rise Duology #1) – Rachel VincentThe Stars Never Rise door Rachel Vincent
Ook door deze auteur: The flame never dies
Serie: The Stars Never Rise Duology #1
Uitgever: Mira | Juni 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 361
ISBN: 9781848453838
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

There’s no turning back…
In the town of New Temperance, souls are in short supply and Nina should be worrying about protecting hers. Yet she’s too busy trying to keep her sister Mellie safe.
When Nina discovers that Mellie is keeping a secret that threatens their existence, she’ll do anything to protect her. Because in New Temperance, sins are prosecuted as crimes by the brutal church.
To keep them both alive, Nina will need to trust Finn, a mysterious fugitive who has already saved her life once. Wanted by the church and hunted by dark forces, Nina knows she needs Finn and his group of rogue friends.
But what do they need from her in return?

Hoe ik aan The Stars never rise gekomen ben is eigenlijk best een lollig verhaal. Ik kocht namelijk het vervolg – The Flame never dies – op YALC vorig jaar. Ik kocht het boek puur om het omslag en de omschrijven, zonder ook maar een beetje verder te kijken dat het een vervolg was. Toen ik er aan wilde beginnen kwam ik er pas achter en bestelde ik dus snel het eerste deel.

Nina leeft in een wereld waarin demonen vele mensenzielen hebben vernietigd. Het leven op aarde moet daarom streng gereguleerd worden en daar zorgt de Kerk voor. Maar Nina heeft het extra zwaar; haar moeder is ziek en zij moet dus voor haar jongere zusje Mellie en eten zorgen. Als Mellie een geheim met zich mee blijkt te dragen wat hun leven in gevaar kan brengen, besluiten ze te vluchten. Bijgestaan door Finn, een jongen met doordringende groene ogen. Maar zowel de demonen als de Kerk zal op ze jagen.

Het concept van The stars never rise sprak mij onmiddellijk aan; een apocalyptische wereld waarin demonen er voor hebben gezorgd dat er niet veel zielen meer over zijn en waarin een bepaalde groep de macht heeft; yes please. Ik was eerst wel een beetje bang dat het religieuze aspect een te grote rol zou spelen, maar eigenlijk viel dat heel erg mee. Er vlogen geen bijbelteksten om je oren en het was allemaal niet te heftig. Ook het feit dat het een duologie is vond ik erg verfrissend.

Dit is zo’n boek waarin het bovennatuurlijk fantasyelement op een goede manier samenkomt met sciencefiction (dystopia), zonder dat er heel onrealistisch wordt. Demonen spreken natuurlijk tot de verbeelding en zielen natuurlijk ook, maar demonen zou je kunnen zien als een soort parasieten. Het geheel voelde voor mij als concept verrassend compleet en het duurde dan ook niet lang voordat ik compleet in deze wereld werd meegezogen. Exorcisten, demonenjagen en een gevaarlijke wereld (met kleine sprankjes hoop) en lekker veel spanning; echt mijn ding!

Het idee dat er te weinig zielen voor de samenleving zijn en dat er een constante dreiging is (bezetenheid) met veel stricte regels maakte het niet moeilijk om een voorstelling te maken. Ik vond het ook een leuke nieuwe kijk op dystopische werelden. Er zijn veel steden verwoest door oorlogen, maar de reden waarom was ik nog niet eerder tegenkomen.

Het zal dan ook weinig verrassend zijn dat ik na het lezen van The stars never rise meteen ben doorgegaan in het vervolg. Ik vond dit boek zo ontzettend vermakelijk dat ik meteen verslaafd was. Het heeft een hoog entertainmentsgevoel en leest lekker vlot weg; het is haast een filmscript. Hiermee bedoel ik dat er zeker betere boeken op de markt zijn, maar dat dit alleen al vanwege het vermaak een pareltje is.

Natuurlijk is het boek niet perfect. De romantiek vond ik maar maar zo zo en sommige plotelementen zijn behoorlijk voorspelbaar. Toch deed dit geen afbreuk aan mijn leesbeleving.

The stars never rise is een aantrekkelijke combinatie van aan de ene kant een verwoestte maatschappij en aan de andere kant een bovennatuurlijke dreiging.

Ben je dol op apocalypische maatschappijen waarin het volk onderdrukt wordt, maar geniet je ook van bovennatuurlijke elementen? Dan is deze dystopische urban fantasy echt wat voor jou. Ik was meteen verslaafd en heb genoten van de demonische dreiging en de spannende vlucht. The stars never rise is een echte aanrader.

Voor de fans van Angelfall en Supernatural

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “The Stars Never Rise (The Stars Never Rise Duology #1) – Rachel Vincent

  1. Do

    Wauw, de cover van dit boek spreekt me meteen aan. Fijne recensie, ik ben nu erg benieuwd geworden naar dit boek, het verhaal klinkt als iets wat ik nog niet eerder gelezen heb 🙂

  2. Serieus, ik aanbid de grond waar Rachel Vincent op loopt. Ik heb haar vorig jaar ontdekt toen GR Menagerie mij aanraadde en ik (want die synopsis klonk ZO GOED) het boek maar meteen besteld had. En vervolgens ben ik meteen doorgegaan met Shifters en deze duologie.

    Ik vind de world building ook echt fantastisch, en het apocalyptische element met demonen sprak me, net als jou, enorm aan! 😀

    Heb je Menagerie al gelezen? Zo nee, dat is ook echt een enorme aanrader!

  3. Die cover alleen al is zo mooi. Ik heb de hardcover editie op mijn wishlist staan, het lijkt me echt een heel gaaf boek! Nog niks van deze auteur gelezen en wil daar heel graag verandering in brengen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.