The Flame Never Dies (The Stars Never Rise Duology #2) – Rachel Vincent

Geplaatst op 10 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Flame Never Dies (The Stars Never Rise Duology #2) – Rachel VincentThe flame never dies door Rachel Vincent
Ook door deze auteur: The Stars Never Rise
Serie: The Stars Never Rise Duology #2
Uitgever: Mira | Augustus 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9781848454514
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

ONE SPARK WILL RISE

Nina Kane was born to be an exorcist. And since uncovering the horrifying truth―that the war against demons is far from over―seventeen-year-old Nina and her pregnant sister, Mellie, have been on the run, incinerating the remains of the demon horde as they go.

In the badlands, Nina, Mellie, and Finn, the fugitive and rogue exorcist who saved her life, find allies in a group of freedom fighters. They also face a new threat: Pandemonia, a city full of demons. But this fresh new hell is the least of Nina’s worries. The well of souls ran dry more than a century ago, drained by the demons secretly living among humans, and without a donor soul, Mellie’s child will die within hours of its birth.

Nina isn’t about to let that happen . . . even if it means she has to make the ultimate sacrifice.

Na het lezen van The Stars never rise moest ik gewoon meteen doorgaan met het vervolg: The Flame never dies. Het is immers een duologie en aangezien ik deze serie vooral door het tweede deel heb gekocht (want demonen en dat soort dingen) en omdat ik deel een hartstikke tof vond. Het zijn ook geen hele dikke boeken, dus ik had er nog steeds heel veel zin in.

Let op, deze recensie kan een aantal lichte spoilers bevatten.

Nina is samen met haar zwangere zusje en haar mede exorcist Finn ontsnapt aan de Kerk. Ze is er ondertussen ook wel achter dat de oorlog tegen de demonen nog helemaal niet voorbij is. Ze zit tussen twee vuren, want aan de ene kant komt er dreiging vanuit een demonenstad, maar aan de andere kant heeft haar zusjes ongeboren baby een ziel nodig, en snel.. Anders zal hij vlak na zijn geboorte sterven. Nina zal dat niet laten gebeuren, zelfs al moet ze zelf het ultieme offer maken.

Net als het eerste deel heeft The Flame never dies weer een hoge verslavingsfactor; het boek is ontzettend vermakelijk, lekker vlot en heeft een fantastische setting. Het concept van zielen, demonen, exorcisten in een dystopische wereld vind ik echt fantastisch; helemaal mijn ding. Fans van Angelfall zullen hier ook zeker van smullen.

Dit boek is qua schrijfwerk en qua plot niet het meest verrassende, maar Rachel Vincent weet toch te verrassen. Het zit netjes in elkaar en is spannend. De spanning wordt constant hoog gehouden (soms door iets te veel drama) en dit geeft het boek een fijn tempo. Sommige gebeurtenissen vond ik net te overdreven of zag ik mijlenver aankomen, over het algemeen was het ontzettend goede entertainment en dat zoek ik in een boek.

Met de romantiek in het boek had ik niet zo veel. Ik vond het nogal abrupt en ik voelde er niet zo veel bij. Maar voor vele lezers is dit toch een must, dus dan is het maar goed dat het er is, toch? Zo zitten er wel meer standaard YA elementen in verwerkt – disfunctionerende familie, een missende ouder, special snowflake, traumatische gebeurtenissen in het verleden…dat soort dingen – maar toch werkt het als een geheel. De wereld is heel levendig en komt duidelijk over, zelfs in al zijn chaos.

De personages zijn tof en herkenbaar. Ze hebben hun functie en een doel. Ik kon op den duur echt met ze meeleven. Rachel Vincent durft ook keuzes te maken met betrekking tot haar personages. Ik heb er erg van genoten.

Het einde is supersterk. Je zou het zelfs kwaadaardig kunnen noemen. Maar het geheel past wel. En wat vooral knap is; het komt precies op het juiste moment. Het gaat niet te lang door en dat lukt niet elke auteur.

The flame never dies is een fijne afsluiter van de duologie en een heel fijn spel tussen het bovennatuurlijke en een apocalyptische wereld.

Ik heb erg genoten van deze duologie. The flame never dies is een prettig vervolg en zorgt dat de serie sterk eindigt. Ik vind het een uitstekende keuze geweest voor een duologie in plaats van een trilogie; het maakt het allemaal net een beetje vlotter en net wat beter uitgewerkt. Ik vond dit boek van begin tot eind spannend en daarom vond ik de mindere puntjes minder erg. Het was gewoon een heel erg fijn boek.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.