Dagboek: Invalklus voorbij :(

Geplaatst op 11 september 2017 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

De laatste drukke week voor ik weer wat meer vrije dagen heb… Ik viel nog een aantal keer in op de jeugdafdeling deze week en op de dagen dat ik niet in de bibliotheek hoefde te zijn, had ik alsnog veel afspraken. Benieuwd naar wat ik allemaal deed? Laat dan vooral verder.

Vanaf deze week kan je je ook als REP aanmelden bij Letters & Lights. Check insta!

Maandag

Vandaag hoefde ik niet te werken in de bibliotheek, maar had ik wel allerlei andere afspraken. Over YA evenementen bijvoorbeeld. Er komen weer hele toffe dingen aan in het zuiden van het land. Ik zal de agenda rechts in mijn menubalk snel eens updaten.

Na mijn zeer vruchtbare afspraak ging ik naar huis en nam ik me voor om vanalles te doen; mijn boek uitlezen, allerlei zeepjes maken, labels ontwerpen, mijn to do list wegwerken… Maar ik heb van alles maar een beetje gedaan. Ik had echt een beetje een offday.

‘s Avonds gelukkig wel D&D voor de leuke afleiding.

Dinsdag

Vandaag voor het laatst op kantoor en ‘s middags lekker vrij en ‘s avonds D&D, dacht ik toen ik opstond. Maar alles werd een beetje omgegooid. Zo kreeg ik de vraag of ik ‘s middags in kon vallen op jeugd en moest Annabel helaas afzeggen vanwege de griep. Ik begon de dag in ieder geval op kantoor, waar we overleg hadden. Daanra werkte ik nog een uurtje wat dingetjes uit en toen op naar Rosmalen, waar ik om half 2 op de vloer stond.

Iemand had een poepluier in mijn papierbak gegooid. Bedankt he.

‘s Avonds probeerde ik wat te lezen, maar mijn hoofd stond er niet zo naar.

Woensdag

Voor ik moest werken vandaag (en een uur bijles geven), heb ik een paar dingetjes gedaan. Wat gelezen, een bestelling ingepakt, wat kaarsen gelabeld, een rep actie opgezet. Een paar andere dingen die ik wel wilde doen kwamen er niet van. Ach ja.. Volgende week heb ik heeeel veel meer tijd. Ik ga echt chillen als een baas. #eindelijkeensoortvanvakantie?

In de bieb is het gezellig druk; de scholen zijn weer begonnen, alle clubjes ook en het voorlezen natuurlijk ook. Dit zorgt voor veel bezoekers.

Donderdag

Vandaag race ik eerst langs een PostNL punt en daarna langs de action om onder andere de twee nieuwe twinmarker dozen te kopen. Thuis lees ik wat, maar ik foto’s voor bookstagram en mijn blog en werk ik nog wat aan wat blogjes. En dan is het tijd om richting Amsterdam te gaan voor de jurybespreking van de YA schrijfwedstrijd van Uitgeverij Q.

Mijn katten zijn niet bepaald behulpzaam vandaag….

Action, Large, Wonderland, meer post….

Uiteraard heb ik allerlei treinproblemen, maar toch kom ik als eerste aan. Phiew! In 2,5 uur bespreken we alles én kiezen we een winnaar. SPANNEND!

Daarna lekker naar huis.

Vrijdag

In de miezer fiets ik naar de tandarts. Ik ben echt al… 2,5 jaar niet geweest geloof ik en ik heb me ook pas ingeschreven bij een nieuwe. Ik blijk alleen maar een vulling te zijn verloren; voor de rest is alles goed (YAY). Ook mijn verstandskiezen gaan we nog een tijdje aankijken (als ze braaf blijven groeien, dan mogen ze blijven zitten).

Mijn tas zit echt overvol.

Daarna nestel ik me even met netflix op de bank en dan is het tijd voor werk.

Ik kom zeiknat aan. Uiteraard.

Pretttttty. Dingen maken voor de HP nacht.

Ik ben zo lomp.

Zo gek dat dit een van mijn laatste dagen ‘echt’ op de jeugd is. Ik ga het enorm missen!

 

In de avond is weer de eerste leesclubbijeenkomst van het nieuwe seizoen. Het derde jaar alweer. WAUW! We bespreken vandaag De voordelen van onbeantwoorde liefde en iedereen is op zich wel tevreden. Er waren een paar mooie discussiepunten, maar we waren vrij braaf… Gemiddeld lagen de cijfers dan ook tussen de 6 en de 8.

We gaan Caraval (Het zwarte hart) bespreken de volgende keer! 6 oktober. Be there.

Zaterdag

Vandaag val ik voor het laatst echt officieel in voordat mijn collega terugkomt van zwangerschapsverlof. Het ging ZO snel! Ik ga het ZO missen. Meer dan ik nu besef, denk ik.

In de avond kijk ik TV. Dance dance dance en de kroongetuige. Ik vind WIDM toch leuker, denk ik.

Zondag

‘s Morgens rommel ik een beetje aan, want ‘s middags moet ik werken. Als ik daar aankom blijk ik toch op jeugd te zitten vandaag. Wat een chille meevaller! De dag gaat vlot voorbij en ‘s avonds kijken we een paar afleveringen van Breaking Bad. EINDELIJK WEEKEND! Woeehoeee.

Komkommer of augurk… Wat het precies is moeten we nog ontdekken.

Nieuwe boeken

Woeiiiiii, op dinsdag krijg ik wel heel bijzonder pakketje binnen. Namelijk Wonderland! Dit is een YA verhalenbundel vol kerstverhalen van Nederlands en Vlaams toptalent. EN IK MOCHT HEM ILLUSTREREN. Mijn tweede boek in een jaar tijd. YAY! Ik kijk er nu al naar uit dat mijn goodreadspagina wordt uitgebreid. No shame.

Verder ontving ik ook een prachtig pakketje van Meis & Maas met daarin hun nieuwe Young Adult: Vogelvrij. Dit is de vertaling van Spellslinger en ik kijk er ZO naar uit hem te lezen.

Gelezen

Op maandag lees ik er een groot deel in, maar dinsdagochtend voor werk lees ik hem pas uit: Tales of the shadowhunter academy. Heerlijk, want Simon. Op dinsdag begin ik in mijn volgende boek: Brandmerk.

Op donderdag lees ik dit boek uit en lees ik ook de extra’s van mijn nieuwe editie van We were liars. Hierin staat allemaal extra informatie over hoe het boek tot stand is gekomen en nog een paar extra brieven. Erg tof!

In de trein van en naar Amsterdam lees ik Gruwelen der verraad. Thuis begin ik met het herlezen van Alle sterren. Dit boek heb ik deze week ook nog uitgelezen.

Deze week heb ik een boek proefgelezen. De orde van de poortwachters, welke binnenkort zal verschijnen. Het was een hele toffe klus om te doen, maar ik ben er wel behoorlijk lang mee beziggeweest (ik voorzag het immers van commentaar).

Vorige week gaf ik aan dat ik nog in verschillende boeken bezig was: Strange the dreamer en Een dans met draken. Strange the dreamer heb ik uitgekregen!

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Invalklus voorbij :(

  1. Ik denk dat ik haast met 100% zekerheid durf te zeggen dat je vogelvrij heel gaaf gaat vinden, ben benieuwd! Ik heb weer eens goed opgelet – not – want zag eerder vandaag pas voor het eerst over het HP event in Maastricht haha. Is eens een keer iets in de buurt en zie ik het te laat, fail.

    Wat vond je van Strange the Dreamer? Ik ben er nog niet aan toegekomen – schaam je melis.. – maar hoop er snel aan te kunnen beginnen, aangezien Taylor een favoriete auteur is <3 Maar m'n mind set stond er even nog niet naar. Hoorde er veel verschillende dingen over, maar dat is met Taylor's boeken sowieso; je houd ervan ofniet. Ik ga ervan uit dat ik het een epic boek ga vinden haha maar wie weet..

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.