Magic of Blood and Sea (The Assassin’s Curse #1-2) – Cassandra Rose Clarke

Geplaatst op 5 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Magic of Blood and Sea (The Assassin’s Curse #1-2) – Cassandra Rose ClarkeMagic of Blood and Sea door Cassandra Rose Clarke
Ook door deze auteur: Magic of Wind and Mist
Uitgever: Saga Press | April 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 510
ISBN: 9781481461726
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A pirate princess and a cursed assassin find their fates intertwined in this gorgeous and thrilling adventure.

Ananna of the Tanarau abandons ship when her parents try to marry her off to an ally pirate clan. She wants to captain her own boat, not serve as second-in-command to a handsome and clueless man. But her escape has dire consequences when she learns that her fiancé’s clan has sent an assassin after her.

And when this assassin, Naji, finally finds her, things get even worse. Ananna inadvertently triggers a nasty curse—with a life-altering result. Now, Ananna and Naji are forced to become uneasy allies as they work to complete three impossible tasks that will cure the curse.

Unfortunately, Naji has enemies from the shadowy world known as the Mists, and Ananna must face the repercussions of betraying her engagement that set her off on her adventures. Together, the two must break the curse, escape their enemies, and come to terms with their growing romantic attraction.

Het was 2012 of 2013 en ik had mezelf nog niet zo lang aangemeld op goodreads. Het was alsof de boekenhemel voor mij openging en duizenden boeken op mijn tbr liet regenen. Gelukkig zag ik als snel in dat ik niet ALLES wat me tof leek op mijn lijst moest zetten. Een van de boeken die er wel op mocht blijven staan was The Assassin’s Curse. De cover en de plot trokken mij ontzettend. Maar het boek scoren lukte me niet. Al snel bleek namelijk dat het OOP (Out of Print) bleek te zijn. De imprint waar het boek onder viel was opgedoekt. BALEN. Tweedehands misschien? Ik verloor het boek uit het oog tot mijn collega er weer over begon en ik besloot te googelen. Wat bleek? Het boek is uitgegeven als bundel met het tweede deel onder de titel Magic of Blood and Seas. Uiteraard bestelde ik het meteen.

Ananna is de dochter van een piraat en wordt uitgehuwelijkt aan de zoon van een rivaliserende clan. Dat laat ze mooi niet gebeuren en om haar lot te omzeilen vlucht ze. Maar er wordt een assassin achter haar aangestuurd. Het duurt echter niet lang wanneer het blijkt dat er een vloek op hen rust.

Ik was super enthousiast om aan dit boek te beginnen. Ik heb niet heel veel met piraten, maar ik heb wel een zwak voor toffe assassins. En eerlijk is eerlijk, ik las nog niet heel veel boeken over een vrouwelijke piraat. Ik was in ieder geval meteen geboeid en dit bleef zo tot het einde.

Het boek bestaat eigenlijk uit twee losse boeken van beiden rond de 200 tot 250 pagina’s. Ik raad je echt aan de boeken achter elkaar te lezen, want het loopt eigenlijk gewoon letterlijk door. Met deze omnibusversie is dat natuurlijk prima te doen.

De personages vond ik interessant. Ananna wat minder dan Naji. Ananna vond ik ook een lastige naam, trouwens. Annaanananananananananaaaaaaaaa. Ik vond haar soms niet zo stoer als ze zich voordeed; ze duikt immers enorm onder haar verantwoordelijkheden uit en is eigenlijk behoorlijk egoïstisch. Gelukkig trekt Naji die balans goed. En samen zijn ze erg prettig; een goede dynamiek, interessante wendingen en fijne interacties.

Naji is de assassin die gestuurd wordt om Ananna te doden. Wat interessant is, is dat er twee soorten assassins in deze wereld bestaan; de ‘gewone’ die ingehuurd wordt om iemand te doden, maar ook bloedmagiërs, die bloedmagie gebruiken. Naji kan dit dus ook en ik vond die vorm van magie heel goed gevonden en echt bijzonder neergezet.

Maar wat helemaal bijzonder is; ik vond de romantiek prima. Ik shipte de boel wel. Het irriteerde me niet en ik vond de manier waarop de romantiek zich ontwikkeld erg prettig gedaan. En dat is stiekem een zeldzaamheid. Misschien komt het gewoon door Naji; hij was zo mysterieus.

Mythologische wezens, woestijnen, zeeën… Magic of Blood and Seas brengt vele kleurrijke settings tot leven en ik vond ze haast tastbaar. Heerlijk. Ik wist al een beetje dat dit boek (door het omslag) ook in de woestijn zou gaan afspelen (of in ieder geval in een midden-oosten-achtige wereld) en daar had ik eerst mijn bedenkingen bij (want piraten), maar het geheel werkte uiteindelijk erg goed.

Magic of Blood and Seas is fantasierijk, spannend, avontuurlijk en met een hele fijne setting.

Magic of blood and seas is een aanrader voor avontuurlijke young adult lezers die houden van een vleugje romantiek en een dosis fantasy. Het boek bevat The Assassin’s curse en The pirate’s wish en eerlijk voelt het net alsof het gewoon een boek is. Ik heb erg genoten van het boek en kan niet wachten tot de volgende omnibus zal verschijnen. IK BEN FAN!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Magic of Blood and Sea (The Assassin’s Curse #1-2) – Cassandra Rose Clarke

  1. Kim Claesen

    Lijkt me een leuk boek! Ik hou wel van assassin’s & piraten (daarom mijn voorliefde voor de Assassin’s Creed games ha ha). Ik heb het alvast toegevoegd aan mijn goodreads tbr 😀

  2. Oh mijn god, serieus?! Ik heb deze duologie jaren geleden als ebook gelezen en ik was er enorm fan van dus ik ga deze ook meteen ff bestellen, want eigenlijk wil ik ‘m ook in mijn boekenkast hebben! Ik kan me inderdaad ook herinneren dat ik de romantiek (iets waar ik me ook vaak aan stoor in YA boeken, omdat het niet geloofwaardig is, of de kerel eigenlijk een asshole is…) ook prima vond. Supercool!

    Ik was toen ook begonnen aan The Wizard’s Promise, en het tweede deel is daar uiteindelijk nooit van uitgekomen. 🙁 Dat boek vond ik zelfs nog leuker! Ik zie net dat die ook gecombineerd is tot één boek en binnenkort uit gaat komen. Heb je die toevallig ook al in je vizier?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.