Magic of Wind and Mist (The Hanna Duology #1-2) – Cassandra Rose Clarke

Geplaatst op 28 juli 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Magic of Wind and Mist (The Hanna Duology #1-2) – Cassandra Rose ClarkeMagic of Wind and Mist door Cassandra Rose Clarke
Ook door deze auteur: Magic of Blood and Sea
Serie: The Hanna Duology
Uitgever: Saga Press | Oktober 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 560
ISBN: 9781481461702
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Taking place in the world of Cassandra Rose Clarke’s Magic of Blood and Sea, this is the story of a would-be witch who embarks on an adventure filled with intrigue, mystery, mermaids, and magic.

Hanna has spent her life hearing about the adventures of her namesake Ananna, the lady pirate, and assassin Naji, and dreams to have some adventures of her own.

One day when Hanna is with her apprentice—a taciturn fisherman called Kolur—the boat is swept wildly off course during a day of storms and darkness. In this strange new land, Kolur hires a stranger to join the crew and, rather than heading home, sets a course for the dangerous island of Jadanvar. As Hanna meets a secretive merboy—and learns that Kolur has a deadly past—she soon realizes that wishing for adventures can be deadly…because those wishes might come true.

Cassandra Rose Clarke overdonderde me helemaal met haar eerste duologie, dus toen dit boek uitkwam, moest ik hem meteen hebben. Helaas kwam ik er onlangs pas aan toen om er in te beginnen. Magic of Wind and Mist speelt zich af en dezelfde wereld als de Magic of Blood and Sea duologie, maar is zeker los te lezen. Wederom zijn het twee boeken in een bundel.

Hanna is opgegroeid met de avonturen van Ananna, de vrouwelijke piraat naar wie ze vernoemd is, en de sluipmoordenaar Naji (personages uit Magic of Blood and Sea) en droomt er van om zelf op avontuur te kunnen. Als ze op een dag amen met visser Kolur op het water is, wordt hun boot getroffen door een magische storm. Ze komen terecht in een voor hun nieuw land en zitten zonder boot. Ze nemen een nieuwe crew aan en in plaats van dat ze naar huis gaan, gaan ze naar het gevaarlijke eiland Jadanvar. Hanna ontmoet een meerman en leert dat Kolur een bijzonder gevaarlijk verleden heeft gehad. Is het wensen voor een avontuur wel verstandig geweest, nu Hanna als heks-in-wording tegenover dodelijke situaties komt te staan

Hoewel het eigenlijk twee boeken zijn, is het wat mij betreft goed dat ze gebundeld zijn. Het eerste boek is namelijk echt een aanloper op het volgende en ik vond de climax op het eind veel sterker dan halverwege. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn dat ik op deze manier meteen het complete verhaal heb meegekregen.

De personages zijn weer erg fijn. Hanna was een prettig personage en ik vond het interessant hoe zij alsmaar tegen vooroordelen over haar afkomst tegenkomt. Men gaat er vanuit dat ze uit een bepaalde regio komt, maar dat is helemaal niet zo. Daarnaast vind ik dat ze een sterke ontwikkeling doormaakt, vol magie en ambitie. Ze was ook makkelijker leuker te vinden dan Ananna in de andere serie. Het boek zat vol piraterij, vol magie en avonturen op zee en in andere landen. Zelfs een aantal personages (Hanna de hoofdpersoon groeit op met verhalen over de personages uit de vorige bundel) komen terug.

Toch vond ik het verhaal minder intrigerend dan de andere serie. Ananna en Naji waren wat uitbundiger qua personages en daardoor was het boek voor mij wat levendiger. Toch heb ik ook erg genoten van Magic of Wind and Mist, al had ik ook de indruk dat veel van de actie en romantiek pas in het tweede deel naar voren kwam. Het eerste deel voelde voor mij als een warmloper voor de setting en de situatie; pas toen dit duidelijk was, kon het avontuur echt beginnen. Isolfr vond ik ook leuk, vooral als love-interest, maar ook hij was niet zo nadrukkelijk aanwezig als Naji dat wel was.

Ook in dit boek is  Lord Foxfollow de badguy en moet hij gestopt worden. Ik was bang dat het boek een grote herhaling zou zijn, maar dat viel dus mee. Het had echt een eigen sfeer en plotlijnen. Ik vond het weer een heel fijn boek, zij het iets minder spectaculairder dan zijn voorganger. Ik vond het eind wat gehaast en had liever wat meer gezien van Hanna als heks. De balans was niet perfect; deel een was vrij langzaam en opbouwend en deel twee zat zo ontzettend vol. Maar toch raad ik dit boek aan, want het bevat veel toffe fantasyelementen die veel lezers aan zal spreken.

De magie in Magic of Wind and Mist was haast tastbaar.. Ik ik wil er veel meer van!

Al met al ben ik erg blij dat ik weer op avontuur heb mogen gaan met de personages van Clarke. Ik vond Magic of Wind and Mist erg leuk, al zaten er ook wel wat dignen tussen die ik anders had willen zien. De wereld is tof en de personages zijn prettig, wat wil een lezer nog meer?

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.