Shop in de spots #1 – Dungeons & Dice

Geplaatst op 5 september 2017 door Emmy in Merchandise / 9 Comments

Dat ik in een vrij creatief huis woon, blijkt niet alleen uit mijn illustraties en mijn eigen webshop Letters & Lights – waar ik oa. Kaarsen, prints, zeep en buttons verkoop, maar ook uit het feit dat wij nog altijd elke week een keertje het super bekende en nerdy rollenspel Dungeons & Dragons spelen. Het is echt een passie van mijn man om ons elke keer weer in de problemen te krijgen. Om dit te illustreren bouwt hij hele landschappen na en hebben we allemaal ons eigen poppetje, lijkend op onze personages. En die liefde voor het spel heeft zich geuit in zijn eigen webshop: Dungeons & Dice.

Het leek me leuk om eens in de zoveel tijd een andere webshop in de spotlights te zetten. Want er zijn zo veel leuke kleine bedrijfjes! Mocht je jouw webshop onder de aandacht willen brengen; let me know.. Dan kijken we naar de mogelijkheden.

Zonder dobbelstenen geen D&D (en vele andere spellen) en mijn man verzamelde ze dan ook met een passie. En die passie zet hij nu om door dobbelstenen en andere accessoires te verkopen. Dus speel je D&D (of iets soortgelijks) of ga je het spelen en ben je op zoek naar een nieuwe set overweeg het dan eens om bij ons te bestellen. Er zitten namelijk hele mooie sets tussen… Sets die ik zo zelf zou kopen.

Zal ik er een paar van mijn wishlist  laten zien?

Chessex Gemini purple teal, gold

Chessex Gemini Purple Teal/Gold Polyset is een set met blauw en paars en ik hou van blauw en paars. Mijn verzameling dobbelstenen is vooral paars en blauw, dus deze zou er heel goed bijpassen. In het echt zijn ze ook supermooi… Deze staat zeker op mijn wishlist.

Chessex Glitter, Ruby, Gold

Chessex Glitter Ruby/Gold Polyset Eigenlijk wil ik groen of blauw met zo veel glitters… of paars! Maar deze trekt me ook enorm. Het heeft gewoon wat (ik hou van glitters). Er is trouwens ook een gouden set. PRETTY.

Chessex Borealis Light Green, gold

Chessex Borealis Light Green/Gold Deze heeft kleinere glitters en heeft zo’n mooi schijnsel over zich. Ik vind de kleur ook wel lekker funky.. Alsof ze glow in the dark zijn (die dobbelstenen bestaan ook, just saying). Ze zijn er ook in het roze.. Ook mooi! Ik wil het!

Nu denk je misschien: dobbelstenen hebben toch maar zes kanten? Ja, degene die je vaak bij bordspellen gebruikt. Wij noemen dit een d6. Bij dungeons & dragons gebruik je nog allerlei andere soorten dobbelstenen, namelijk een d20, d12, d10, d10 percentages, d8 en een d4. (Er zijn nog meer soorten). En daarom bevat een setje 7 soorten dobbelstenen.

Welke set zou jij aanschaffen?

Tags:

Divider

9 responses to “Shop in de spots #1 – Dungeons & Dice

  1. Vraagje!

    Hoi Emmy,

    D&D lijkt mij heel gaaf om te spelen, maar ik heb geen idee hoe het werkt.

    Vind je het misschien leuk om een (aantal) blog(s) te wijden aan de spelregels en tips voor starters?

  2. Tja, ik denk niet dat het als een verrassing komt wanneer ik zeg dat de eerste set me het meeste aanspreekt. Paars en turquouise zijn echt wel mijn favoriete kleuren. Ze zijn gewoon ook zo mooi samen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.