Ster van Acht blogtour | Interview Jennifer Murgia

Geplaatst op 8 september 2017 door Emmy in Interview / 0 Comments

Ter gelegenheid van de verschijning van Ster van Acht is er een enorme blogtour opgezet door Dutch Venture Publising. Als je benieuwd bent naar alle deelnemers, kijk dan vooral even hier. Ik mocht voor de gelegenheid een interview houden met schrijfster van het boek: Jennifer Murgia.

Ster van Acht is al in diverse talen uitgegeven, hoe voelt het om jouw boek in handen te hebben in een taal die je niet kunt lezen?
Ster van Acht is tot nu toe uitgegeven in het Engels, Hongaars, Pools, Duits en binnenkort dus ook in het Nederlands. Het voelt echt fantastisch om mijn boek in een andere taal te zien, al is het ook beetje gek om een boek te openen zonder hem te kunnen lezen. Heel af en toe kan ik er iets uitpikken wat ik begrijp, wat echt wel een vreemd gevoel is. Ik zou best wel willen kunnen lezen hoe een vertaling tot zijn recht komt – of het heel dichtbij de originele tekst komt, of juist heel anders is.

Hoe is het boek terechtgekomen bij een Nederlandse uitgever?
Jen Minkman en ik (de uitgever, red.) kennen elkaar al jaren. Toevallig heb ik een paar jaar terug een van haar boeken aanbevolen! In dit geval heeft zij mij benaderd om Ster van Acht uit te geven bij Dutch Venture Publishing, wat ik echt als een enorme eer zie. Auteurs kunnen hun werk immers niet insturen (buitenlandse auteurs, red.). Ik voel me zo’n geluksvogel 🙂

Wat zijn je schrijfprocessen? Heb je bepaalde rituelen?
Schrijven gaat mij het beste af in de ochtend, meteen nadat ik ben opgestaan. Geef me een kop koffie en mijn laptop en ik schrijf meestal een paar hoofdstukken achter elkaar. Daarna laat ik het even liggen om later te herlezen. Vervolgens duik ik er weer in. Het enige wat ik echt nodig heb ik stilte. Ik kan niet schrijven met muziek op, ik kan me echt niet concentreren als mijn aandacht niet volledig op het schrijver gericht is.

Hoe ben je op het idee van Ster van Acht gekomen?
Het idee is eigenlijk na een brainstorm tot me gekomen. Ik wilde heel graag een young adult boek schrijven over een jongen die volledig verliefd was op een meisje, maar niet met haar kon zijn – terwijl hij altijd toch een beetje in de buurt zou zijn. Het concept beschermengel leende zich daar perfect voor.

Ik hou zelf echt enorm van Engelen. Heb je er ook een fascinatie mee? Geloof je in beschermengelen?
Zeker! Ik denk echt dat er iets hogers is wat over ons waakt.

Wat is jouw favoriete personage uit Ster van Acht?
Ahhh… Ik hou van Hadrian. Ik kan het echt niet helpen. Hij is zo complex, zo menselijk.  En zo’n badass. Maar op andere momenten hou ik enorm van Garreth’s zachtheid en gevoeligheid.

Je hebt al meer boeken geschreven, welke daarvan is je favoriet?
Van al mijn geschreven boeken ben ik het meest trots op Ster van Acht. Het was mijn eerste boek en zal daarom altijd speciaal blijven. Van de gedrukte boeken hou ik enorm van Forest of Whispers . Het is creepy en atmosferisch en gaat over 17e eeuwse heksen. Ik kijk ook enorm uit naar het boek wat ik nu aan het schrijven ben. Kon ik er maar al meer over zeggen, maar het moet nog even geheim blijven!

Welke boeken hebben jou geïnspireerd om te gaan schrijven?
Zowel Anne Rice’s The witching hour als Milan Kundera’s Life is elsewhere hebben heel veel invloed op mij gehad.

Waarom zou iedereen Ster van Acht moeten lezen?

Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als zo veel mensen als mogelijk is mijn boeken zullen lezen.

Bedankt Jennifer voor al je antwoorden en bedankt Jen Minkman voor het opzetten van deze blogtour.

Wil je weten wat ik van het boek vond? Kom dan vanmiddag terug voor de recensie!   

 

Tags: ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.