Aan het hof van Eden (Dividing Eden #1) – Joelle Charbonneau

Geplaatst op 7 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Aan het hof van Eden (Dividing Eden #1) – Joelle CharbonneauAan het hof van Eden door Joelle Charbonneau
Ook door deze auteur: De Test
Uitgever: Karakter Uitgevers | Augustus 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789045212432
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een tweeling met een geheim
Een koning zonder erfgenaam
Een strijd op leven en dood
De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig.
Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch.
Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan - tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren.
De band tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven. Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen.
Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Er is een nieuw boek uit van Joelle Charbonneau, bekend van de Test-trilogie en Nodig. Ik vond haar boeken altijd best goed, dus ik was meteen nieuwsgierig naar haar nieuwe werk: Aan het hof van Eden. Vooral omdat het minder contemporary en meer ridders en prinsessen zou zijn. En jullie weten allemaal dat ik daar veel meer van houd.

De tweeling Carys en Andreus moeten naar de dood van hun vader en oudere broer strijden om de kroon. Maar dit willen ze helemaal niet! Langzaam worden ze tegen elkaar op gezet en wordt de honger naar macht steeds groter. Beiden hebben geheimen. Wie van de twee zal zegevieren?

De setting van Aan het hof van Eden voelde meteen vertrouwd. Ik hou nu eenmaal van kastelen en koninkrijken en alle intriges die je je maar kunt voorstellen aan het hof. Ik vond het eerst wel lastig om het een plek in de tijd te geven. Er is geen sprake van moderne technologie, maar wel van windmolens. Men vecht met zwaarden en men draagt jurken. Toch voelt het niet overdreven als ‘vroeger’. Wel is de wereld niet zo gedetailleerd beschreven als ik gewend ben van fantasyboeken, maar dat is volgens mij ook gewoon niet de stijl van Joelle Charbonneau. Zij werkt veel meer met actie dan met een wereld die helemaal opgebouwd moet worden.

Ondanks dat de wereld niet zo uitgebreid was als ik vaak wens in fantasy (het is ook eigenlijk helemaal geen heftige fantasy, meer heeeeel subtiel), smaakte het verhaal wel naar meer. Het boek is ontzettend vlot geschreven en wist me meteen mee te trekken, terwijl er niet heel veel gebeurt in de eerste helft van het verhaal. Dit kwam vooral door de personages.

Ik vond de tweeling, Carys (die je het meest volgt) en Andreus erg goed uitgewerkt. Ik vond ze overtuigend en ondanks het niet vanuit de ik-vorm is geschreven, kreeg ik voldoende mee van hun gedachten en belevingswereld. Ik was ook blij verrast om te zien dat de personages ook daadwerkelijk duidelijke donkere kanten hebben. Ze zijn niet geweldig; ze hebben flaws. En die gebreken hebben voor de verandering ook echt invloed op de plot. Dit geeft het boek meteen een extra laag met zich mee en dit vond ik een grote verrassing.

De personages wisten er ook nog eens voor te zorgen dat ik ze liefhad, ze haatte, ze wilde slaan. Net als de tweeling duik je in een spel van intriges en dit maakt het dat je het een hoopt en het ander krijgt. Pas maar op, want het kan zomaar zo zijn dat je hart zal breken.

Het boek is spannend en romantiek speelt niet zo’n grote rol. Het speelt zich af in een historische setting met wat fantasy-elementen, zonder dat het overdreven fantasy is. Dus heb je daar niks mee, maar hou je wel echt van actie; zeker proberen. Het schijnt een duologie te worden dus dat is ook nice.

En welke fantasy-elementen zitten er dan wel in? Nou, dat is eigenlijk iets wat pas later in het boek tot uiting begint te komen en waar ik dus niks over ga zeggen, want dat is zonde. Je moet dit boek zelf beleven en ervaren en dan zal je zien dat je samen met mij ook een beetje verliefd gaat worden op dit boek. Voor mij is dit namelijk mijn favoriete van Charbonneau tot nu toe en ik kan nu al niet wachten tot het vervolg zal verschijnen.

De subtiele aanwezigheid van fantasy-elementen maakte Aan het hof van Eden om van te smullen.

Aan het hof van Eden is een verslavend spannende young adult met fantasyelementen. Ik was al snel hooked en heb het in een zucht uitgelezen. Het is spannend, heeft boeiende personages en smaakt naar meer. Veel meer.

Aanrader voor fans van Red Queen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Aan het hof van Eden (Dividing Eden #1) – Joelle Charbonneau

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.