Dagboek: Help, ik heb vrije tijd en ik weet niet wat ik moet doen, dus werk ik.

Geplaatst op 9 oktober 2017 door Emmy in Persoonlijk / 10 Comments

Ik hoef deze week niet heel veel in de bibliotheek te werken, maar thuis heb ik nog aardig wat klussen liggen die gedaan moeten worden; ontwerpen maken, kaarsen maken, het huishouden… Ik heb het gevoel alsof ik al die dagen totaal niet productief ben, terwijl ik volgens mij alsnog bergen heb verzet. #struggles. Het bloggen ging minder lekker deze week….

Gelezen boeken: veel – Nieuwe boeken: 4! – Aantal keer natgeregend: te vaak. – Aantal kaarsen gemaakt: meer dan 60. Ruikt wel lekker! Ongelezen boeken in mijn kast nadat ik er een paar van mijn TBR haalde: 155

Maandag

Ik ben moe, maar vandaag wil ik wel aan de slag. Ik ontwerp een groot aantal dingen en voor ik het weet is de dag alweer voorbij. Gaat zo snel! Deze week ben ik veel vrij, maar dat heb ik ook echt even nodig. ’s Avonds weer D&D en het is weer fijn.

Dinsdag

Vandaag heb ik echt een rotdag. Gelukkig is het ’s avonds wel gezellig bij mijn zusje en haar vriend. We spelen exploding kittens en het is zó grappig. Waarom heb ik dit spel nooit eerder gespeeld?

Woensdag

Op woensdag ben ik vroeg wakker en na een misverstand begin ik met een behoorlijk ochtendhumeur. Ik maak wat ontwerpen, lees wat en kijk een paar afleveringen van Sherlock. ’s Middags ben ik bezig met mijn blog en webshop. ‘s Avonds gaan we naar Annabel en haar man om weer D&D te spelen. LEUK!

Donderdag

Vandaag werkte ik thuis en verzette ik bergen wat betreft kaarsen en ontwerpen. ‘s Avonds lekker op de bank.

Vrijdag

Ook vandaag ben ik overdag vrij en werk ik net als gisteren door. Aan het eind van de dag is het tijd om naar Eindhoven te gaan voor een nieuwe Leesbeesten Leesclub. Het is weer heel gezellig en er laaien toffe discussies op rondom het boek was we bespraken: Het zwarte hart (Caraval). Iedereen vond het boek tof, want het kreeg niet lager dan een 8! Aan het einde kozen we het nieuwe boek en dat is een hele nieuwe: Warcross! Yes, deze heb ik ook nog niet gelezen. 3 november komen we samen.

Zaterdag

Vandaag moest ik de hele dag werken. Het was rotweer, koud en nat. Maar ‘s avonds Dance dance dance en pannenkoeken. Feestje.

Zondag

Na een rustige morgen (ik had eigenlijk nergens zin in, behalve het lezen van Iko) stapte ik in de trein richting Haarlem. Bewapend met meerdere boeken en speciale kaarsen voor de John Green party volgende week. Ik hield ook rekening met uitvallende treinen, dus ik was wat vroeg.

De YA borrel was erg gezellig met heel veel bekende maar ook nieuwe gezichten; superleuk! En de kers op de taart was natuurlijk de uitreiking van de  YA schrijfwedstrijd waarbij ik in de jury zat. Het toffe? Onze Joany van Craving Pages heeft gewonnen! Ik vond haar verhaal echt super en ik kan niet wachten tot het boek in de winkel ligt!

Nieuwe boeken

Deze week kreeg ik een nieuwe boek thuisgestuurd, en ik kocht er wel drie! Ik had nog wat boekenbonnen liggen en Blossom Books had me ondertussen overtuigt om een paar van hun nieuwste boeken te willen hebben. Allereerst had ik Iko gepreorderd, dus die ging sowieso mee. Ook kocht ik Iskari (ik wilde hem eerst niet eens, maar DIE COVER) en De slaapster en de spintol. Ik kreeg ook het kinderboekenweekgeschenk mee.

Op zaterdag kwam ik thuis van werk en lag er een nogal verzopen pakketje voor me klaar. Daar zat Warcross in. Yay! Wat een mooie uitgave met die verrassing op de binnenkaft. Ik ben heel benieuwd naar het boek!

Deze week heb ik mijn kast een beetje opgeruimd (ik vond hem te rommelig worden) en ook mijn TBR aangepakt. Boeken die ik al jaren op mijn ongelezen plank had staan heb ik kritisch bekeken: ga ik ze ooit nog lezen? Bij twijfel mochten ze nog even staan, maar bij ‘liever niet’, heb ik ze eruit gehaald. Ik geef deze boeken liever een fijn nieuw huisje waar ze wél gelezen gaan worden. En zo wordt mijn TBR ook langzaam wat behapbaarder.

Gelezen

Veel vrij is ook lekker veel lezen! Op dinsdag lees ik Caraval uit, een reread en op woensdag lees ik Zwartspreuk uit. Naar dit boek was ik echt zo ontzettend benieuwd! Op donderdag lees ik Gemina. Daarna begin ik in Language of thorns, welke ik op vrijdag uitlees. Ik begin dan in De gloed van gedoofde sterren. Zaterdag na werk lees ik dit boek uit en maak ik een beginnetje in Iko, welke ik op zondag verslonden heb. Wat een toffe graphic novel!

Daarna stap ik in de trein naar Haarlem; leestijd!

Ik begin in Roar, die enkele maanden geleden in de fairyloot zat. Dit is haar YA fantasy debuut (ze schreef eerder NA) en ik moet zeggen; het bevalt me prima. Wat een heerlijk boek! Ik heb hem al bijna uit als ik in Haarlem aankom. Op de terugreis heb ik een reismaatje, dus ik lees het boek thuis op de bank uit en sluit daarmee mijn leesweek af. Stand: 7 gelezen boeken deze week. NICE! Zou dat komende week wéér lukken?

Blogposts

Komende week hoef ik ook nog heel veel te werken, maar ik heb nog kaarsen te maken en een paar tekeningen te doen. Genoeg werk dus. Op maandag moet ik werken, dinsdagavond ga ik naar de John Green party, donderdagavond werken, zaterdag naar de Gothic en Fantasybeurs als kraampje en zondag visite. Maar wel een aantal treinreizen! Tot volgende week!

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

10 responses to “Dagboek: Help, ik heb vrije tijd en ik weet niet wat ik moet doen, dus werk ik.

  1. Wow, qua lezen ging je wel goed deze week zeg! Wat knap. Ik ga komende week in Zwartspreuk beginnen, dus ik ben benieuwd.

    Ga je eigenlijk de boeken die je wegdoet verkopen via Facebook/iets anders? Want ik ben nieuwsgierig, haha! 🙂

  2. Wat leuk dat je in Haarlem was. H. de Vries is een heerlijke winkel!
    Heb je er ook nog andere kaarsen gebracht dan die voor de John Greene party? Ik kocht jouw Griffindorkaars en ben benieuwd naar de nieuwe geuren.

  3. Fijn dat je zoveel boeken hebt kunnen lezen en veel kaarsen hebt kunnen maken. Heerlijk.
    Het weer helpt momenteel ook echt niet voor het humeur. Bij mij niet in ieder geval. 🙁

  4. Oops, ik dacht dat je tbr nog ging zakken doordat je van enkele boeken afscheid nam maar blijkbaar had je dat al gedaan toen je op die 155 uitkwam. Zowel in 2017 en 2016 deed ik heel wat boeken weg. Sommige ook zonder dat ik ze las omdat ze me echt niet meer aanspraken. Bovendien lijk ik er ook minder gekocht te hebben. Al kan dat laatste natuurlijk maar een idee zijn en val ik binnenkort door de mand wanneer ik het jaar afsluit met een confronterende Aanwinsten van 2017 post. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.