Dagboek: logeren op Zweinstein

Geplaatst op 2 oktober 2017 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Afgelopen week was een grote aanloop tot een enorme climax; de Harry Potter sleep-over in de bibliotheek Den Bosch. Ik heb dit samen met twee collega’s mogen organiseren en na weken keihard werken was het eindelijk zover. Lees je mee?

Aantal gemaakte chocokikkers: 60+ | Gelezen boeken: 4,10 | Nieuwe boeken: 5 | Ontvangen boxen: 2 | Ongelezen boeken in mijn kast: 165

Maandag

’s Morgens doe ik wat kleine dingetjes, want om 12 uur begint mijn dienst in de bibliotheek. Ik werk tot 3 uur en cross dan naar huis om mijn lezing nog even door te kunnen nemen. Ik eet alleen (net als bijna de hele week L) en dan stap ik op de fiets. Ik geef deze avond namelijk een lezing bloggen samen met Joyce die over spotprenten (super boeiend!) zal praten.

Het was heel leuk, spannend en fijn om eens voor een ander publiek dan normaal te praten, maar volgens mij ging het best goed!

Als ik thuis kom heb ik nog net de tijd om mijn D&D groep uit te zwaaien. Ik kan niet wachten om volgende week wel weer mee te spelen!

Dinsdag

Wat deed ik ook al weer vandaag? Behalve werken aan vanalles en nogwat? Ik weet het niet zo goed meer.. Gek he? Volgens mij maakte ik vandaag het lesrooster voor het HP evenement… En deelde ik alle kinderen in in een afdeling. Dat was veel werk, maar wel nodig. Oh en ik maakte een ontwerp voor Celebrate Books.. Ik geloof dat ik dat allemaal deed.

Aan het eind van de middag ging ik nog even richting de stad om vervolgens door te reizen naar mijn mama, waar ik ging eten en een luchtbed ging ophalen. Het was heel gezellig en ik was – wederom – laat thuis.

Woensdag

Vandaag werk ik de hele dag thuis. Nou ja, ik geef ook een uurtje bijles… En dan weer even knallen, want ik heb genoeg te doen. Voor ik het weet is het tijd om richting een collega te gaan; we gaan bij haar eten en aan de slag voor het Harry Potter evenement. Het is heel gezellig en we werken ook nog eens aardig door. Zo maken we bijvoorbeeld het draaiboek af. Rond kwart voor 12 ga ik richting huis – verdwaal half – en duik dan lekker mijn bedje in.

Donderdag

’s Morgens lees ik wat, werk ik wat en maak ik vooral veel chocokikkers voor het Harry Potter event. Het is zooo veel werk, maar het wel allemaal waard. Rond half 3 ga ik richting mijn werk, want ik moet werken, tot kwart over 8.

’s Avonds kijk ik met een half oog Expeditie Robinson. Mag ik opbiechten dat ik het niet zo leuk meer vind? ZO jammer, want eigenlijk was het een van mijn favoriete programma’s ever.

Vrijdag

Op vrijdag ben ik een beetje gehaast; ik ben vroeg wakker en maak nog wat chocokikkers… en dan opeens is het al veel later dan ik eigenlijk wilde! Vandaag is namelijk de eerste write:up van writers:community en daar wil ik graag bij zijn om lekker blogjes te kunnen schrijven (ik heb nu echt geen tijd om aan een verhaal te schrijven).

Kijk hoe tof, ik ben genomineerd voor een award!

Onderweg stopt de trein want agenten zijn een losgebroken schaap aan het vangen.

#goedverhaal #truestory

Rond half elf schuif ik aan en rond kwart voor elf beginnen we met knallen. GO GO GO GO.

Rond half drie ben ik echter helemaal op. Mijn energie is weg en mijn concentratie al helemaal.. Dus ga ik richting huis met het oog op het weekend. Thuis doe ik rustig aan, maar uiteindelijk sta ik toch tot half 12 ’s avonds chocokikkers te maken. Het gaat zo langzaam met maar 2 mallen.

Zaterdag

Vandaag is het zo ver… AAAAAAAH. Ik pak snel al mijn spullen en vertrek dan met de bus naar de bibliotheek. En mijn spullen zijn ZWAAR! Ik troost me met het feit dat ik met 2 kilo aan chocokikkers en 5 kilo aan zeep minder naar huis ga.

Ik ga maar één nachtje…

Precies om 12 uur sta ik binnen en kan het feest beginnen. We beginnen met het doorlopen van de administratie en zodra de eerste vrijwilligers binnendruppelen beginnen we met de opbouw. Alles loopt prima op schema, maar op het eind is het even rennen, vliegen springen.

Het opbouwen van ‘mijn’ toverdranklokaal was leuk om te doen. We gingen zeep maken.

Collega’s leverden allemaal toffe decoratie aan om de boel sfeer te geven.

Maar weet je, de hele avond loopt eigenlijk precies zoals we bedacht hadden; het loopt zelfs niet heel erg uit qua tijd!

Rond 7 uur komen de eerste kinderen binnen en voor we het doorhadden zaten er 48 Harry Potterfans tussen de 10 en de 15 jaar in de door ons gebouwde Grote Zaal. Ze zijn druk, enthousiast en hebben er HEEL VEEL zin in. Ze worden gesorteerd (het rooster en de sorteerlijst heeft me heel wat nachtmerries opgeleverd) en worden dan opgedeeld in klassen, waar ze vijf lessen zullen volgen: zwerkbal, toverdranken (door mij!), fabeldieren, waarzeggerij en oude runen. Ze vonden het volgens mij helemaal prachtig. Er werden punten verzameld, vriendschappen gesloten (wij als begeleiders onderling ook!) en heel enthousiast meegedaan. Om elf uur werd de afdelingsbeker uitgereikt (Ravenklauw won), won het best verkleedde kind een prijs en was het tijd om afscheid te nemen van de avondkinderen en met de nachtkinderen naar boven te gaan.

Het bleef nog lang onrustig.. Maar dat hoort er natuurlijk bij.

Het was prachtig. Echt prachtig om te zien hoe leuk al die kinderen het hebben gehad en dat al ons werk niet voor niets is geweest. Ik moet zeggen dat het bezoeken van heel veel evenementen voor mij veel heeft opgeleverd; we konden allemaal toffe elementen verzinnen en als er iets niet helemaal lekker liep konden we door ervaring gemakkelijk schakelen.

Uiteindelijk ben ik (ze noemden me Sneep) in de slaapzaal met de kinderen gaan liggen en heb ik echt tussen de boeken kunnen slapen.

Zondag

Grijs ochtendlicht wekt me. Ik lig tussen de boeken en ik hoor een paar kinderen fluisteren. Een blik op mijn horloge zegt dat het half acht is. Ik ga snel even plassen en mezelf omkleden, zodat ik de kinderen om 8 uur wakker kan maken. En dat is nog een hele klus ook! Sommigen zijn echt niet wakker te krijgen!

Ik heb zelf 2 uur slaap gehad en de kinderen ook zoiets, denk ik. Ondanks dat vonden ze het fantastisch en ze hebben dan ook snel hun hogwarts pakjes weer aan en hun Harry Potter beddengoed weer in hun koffers gepropt.

Samen gaan we naar beneden – naar de Grote Zaal – om aan de afdelingstafels te ontbijten. Ikzelf organiseer nog een quiz waarbij de kinderen nog een prijs konden winnen en dat vonden ze prachtig. Daarna was het tijd om afscheid te nemen en de kinderen uit te zwaaien.

Vervolgens waren we nog tot kwart voor 12 bezig met de afbouw en toen konden we weer naar huis. En daar mochten we dan eindelijk even instorten.

Gelukkig werd ik lekker thuisgebracht door Annabel en haar man  en kon ik meteen de bank op. Even lekker douchen en lekker de chocokikkers die ik was vergeten uit de vriezer te halen opsmikkelen tijdens het terugkijken van Dance Dance Dance. En toen viel ik in slaap….

Voor ik in slaap viel kwamen de katten lekker bij mij zitten… Dat ik moe was zie je aan de grote hoeveelheid spelfouten die ik die middag maakte op social media.

Ik werd in het begin van de avond wakker en toen zijn we maar Breaking Bad verder gaan kijken.

Gelezen

Op dinsdag lees ik eindelijk Levensbloed uit en ik vond hem ontzettend tegenvallen helaas! Daarna begin ik in de trein in Flame in the mist, de hertelling van Mulan. Ik vond hem leuk voor tussendoor, maar niet perse een enorme hoogvlieger. Op de terugweg begin ik in meedogenloos, waar ik de komende dagen nog mee bezig zal zijn.

Op donderdagavond lees ik in bed De lessen van Loki uit. Wat een heerlijk boek vond ik dat, ik heb zo veel moeten lachen!

De vrijdag staat in het teken van typen in Utrecht, dus in de trein ga ik verder met Meedogenloos.

Op zondag maak ik een beginnetje in het herlezen van Caraval voor de leesclub en lees ik in bed een stukje in Falling kingdom.

Nieuwe boeken

Deze week heb ik weer aardig wat nieuwe boeken mogen toevoegen aan mijn verzameling. Niet alleen kwam er een bestelling binnen, ook bestelde ik extra boeken en kwam mijn fairyloot binnen. En een recensieboek.

Op dinsdag komt UPS een pakketje bij mij afleveren met daarin Zwartspreuk van Claudia Gray. Dit boek staat serieus al jaren op mijn wishlist/TBR en ik kan niet wachten om hem te gaan lezen. Ik heb echt hoge verwachtingen, omdat het echt als mijn ding klinkt.

Vervolgens bestelde ik – heus wel voor de HP nacht, ik zweer het – het Onofficial Harry Potter cookbook. En om aan de 20 euro voor de verzendkosten te komen bestelde ik daar Tower of dawn bij. Ik had een bon, is het nu minder erg?

Ook kwam mijn pre-order van Language of Thorns binnen en HIJ IS ZO MOOI I CAN’T EVEN. Hij is geïllustreerd en zwaar en pretty.

Vervolgens bracht mijn pakketbezorger (ik krijg binnenkort een nieuwe :() een recensie-exemplaar van Drakendal.

Deze week ontving ik ook de literatourbox van Celebrate Books en ik vond hem echt heel erg tof! Het tegeltje is fantastisch (ik wil een hele muur!) en het dekentje komt echt goed van pas met de herfst op komst. Ook ben ik erg trots op het notitieblok wat ik heb mogen ontwerpen.

Blogposts

Tot volgende week!

 

 

Tags: ,

Divider

6 responses to “Dagboek: logeren op Zweinstein

  1. Dat Harry Potter-evenement hebben jullie volgens mij echt supergoed gedaan! Het ziet er allemaal zo tof uit 😀 (En he, Sneep is awesome!)

    Ember is echt schattig <3

  2. Oh wat klinkt dat als een super leuk weekend! Jammer dat Levensbloed tegenviel.. Hij ligt hier nog en nu voel ik een soort drempel om eraan te beginnen 🙁 Maar ik vond Eerste Leven wel leuk, dus wie weet!

  3. Dat Harry Potter evenement …. toen de dames er hier lucht van kregen was het “Mam, waarom zijn wij daar niet naartoe gegaan?” “uhmmm omdat Den Bosch hier nogal ver vandaan ligt??”.
    Geef het draaiboek gerust door aan andere filialen zou ik zeggen! Er is vraag naar. 😉

  4. Ik weet dat het jullie heel wat tijd en energie heeft gekost om het Harry Potter evenement in de bibliotheek te organiseren maar ik ben er echt van overtuigd dat dit iets gaat zijn waar die kinderen nog erg lang aan gaan terugdenken. Jullie hebben het echt super tof uitgewerkt. Oh en ik voel me plots wat minder schuldig wanneer ik mensen zie die minstens evenveel, of zelfs wat meer (bij mij zijn het er +/- 131) ongelezen boeken hebben staan. 🙂

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.