Brandmerk – Wendy Stroobant

Geplaatst op 25 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Brandmerk – Wendy StroobantBrandmerk door Wendy Stroobant
Uitgever: Clavis | 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 333
ISBN: 9789044829723
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Omdat haar vader na een auto-ongeluk in het ziekenhuis ligt, logeert Lena bij haar tante in Ravensdal. Papa is jaren geleden uit zijn geboortedorp weggegaan en Lena snapt algauw waarom: in het bekrompen Ravensdal, waar van alles verzwegen wordt, aanbidden sommige dorpsbewoners nog altijd de wraakzuchtige Keltische Stamgod Teutates.

Een tijdje terug ontving ik van Clavis een pakketje waar onder andere Brandmerk van Wendy Stroobant in zat. Dit boek sprak me destijds in de catalogus aan omdat Keltische goden een rol zouden spelen. Ik vind de Kelten een van de meest interessante aspecten van het verleden en keek er daarom enorm naar uit om er in te beginnen. Het klonk als een thriller met een bovennatuurlijk randje.

Lena is gewend om met haar vader rond te reizen en zich nergens echt te settelen. Maar na een verschrikkelijk auto-ongeluk waarbij haar vader ik coma is geraakt, wordt Lena gedwongen om bij haar tante te gaan logeren. Haar tante woont in een dorp waar haar vader nooit meer terug wilde keren en nooit over wilde praten. Al snel maakt Lena vrienden.. Maar er is inderdaad wat vreemds aan het dorp. In Ravensdal vind namelijk elk jaar met Halloween een bepaalde traditie plaats… Zal Lena de antwoorden over het dorp en over haar verleden vinden?

Hoewel ik eerst even moest wennen aan de schrijfstijl – het leek niet helemaal mijn ding te zijn – waren er andere elementen in dit boek die voor mij overtuigend genoeg waren om enorm van dit verhaal te genieten. Het bleef na het lezen nog lang in mijn hoofd hangen.

Wat me aansprak in dit boek was het feit dat het spannend was van begin tot eind. Er hangt heel veel mysterie rondom het boek en hoewel je een aantal dingen zeker kunt gokken, wist het zo nu en dan ook te verrassen. Gedurende het lezen hield Brandmerk me echt in mijn greep en dat vind ik wel een vereiste bij een spannend boek.

Ook het gebruik van Keltische elementen vond ik goed gevonden. Er werden overtuigende elementen gebruikt, zoals maskers in de vorm van dieren, de betekenis van diverse bomen en het aanhangen van godheden. Dit gaf het boek net dat bovennatuurlijk tintje mee waar ik dol op ben.

Toch waren er ook een aantal zaken die ik minder overtuigend vond. Ik ga niet uitweiden wat precies, maar ik vond niet dat de fundering van de plot altijd even sterk was.

Al met al wegen de pluspunten meer op tegen de minpunten en vond ik Brandmerk een erg spannend verhaal dat me keer op keer in z’n greep wist te houden. De manier waarop het Keltische werd verweven met een mysterie sprak mij enorm aan. Dit was ook de reden waarom ik dit boek wilde lezen, dus ik ben blij dat het ook een groot element in het boek was. Zonder dat zou ik het boek denk ik niet hebben opgepakt.

Brandmerk houd je in zijn greep

Brandmerk voelde alsof ik zelf ook een toeschouwer was in Ravensdal. Het was niet het meest originele mysterie, maar door diverse elementen behield het zijn geloofwaardigheid en wist het mijn aandacht vast te houden.

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.