Dagboek: Aan alle mensen die wel meenemen, maar niet betalen…

Geplaatst op 25 september 2017 door Emmy in Persoonlijk / 19 Comments

Sommige dingen deze week waren heel fijn, zoals de workshops, geld verdienen met wat ik het liefst doe en lekker wat lezen… maar ik had ook wat dieptepunten…

Maandag

Ik ben nog steeds niet zo lekker, dus ik werk vandaag in mijn eigen tempo. Ik doe veel voorbereiding voor vrijdag en ik ben echt heel blij met mijn nieuwe kaarsen en het feit dat alles in mijn koffer past.

’s Avonds Dungeons and Dragons, like always.

 

Oehhhh bijna 500!

Dinsdag

Vandaag staat in het teken van het geven van workshops voor de uitloopdag. Vier workshops voor groepen van 15 tieners. Het gaat best goed maar het is altijd zo lastig peilen of die tieners het wel leuk vinden. Ach, zo lang ik er maar een goed gevoel bij heb, toch?

Daarna wip ik even langs de boekhandel voor een cadeautje en doe ik boodschappen en daarna ga ik naar de winkel waar Rob werkt om bij te springen. #personeeltekort #feest

Vier workshops geven be like!

Jaaaaa! Ze hebben dus echt een literatourtafel voor me gemaakt <33333

Woensdag

Zo veeeeeeel. Ik tel alles van te voren goed; wat heb ik bij me? Hoeveel?

If I fits, I sits. Het past allemaal PRECIES. Wauw.

Vandaag ben ik vrij en ben ik de hele dag kaarsen aan het maken. STRESSSSSS. ’s Avonds D&D.

Ik speel nu dus in twee groepen en bij een van hen zijn we net een nieuw verhaal gestart. Een fantasysetting. Al snel ging het over allerlei plaatsen en besloot ik een kaart te gaan maken. Supertof om te doen, joh!

DEZE KLEUR. IK BEN VERLIEFD.

En dat is toepasselijk, want dit wordt ‘Bookish Boyfriend’.

Donderdag

’s Morgens geef ik bijles en ’s middags spring ik in de trein naar Arnhem voor een klein intiem evenement. Het was heel erg gezellig en wat waren de mensen leuk. Ik verkocht een paar kaarsen, sprak over mijn blog en bedrijfje en had vooral een leuke tijd.

Check mijn komkommer. Hij was lekkerrrrr.

Mijn collega spotte ons in de krant terwijl ze bij de tandarts zat. Het Harry Potter event is al bijna. SPANNEND.

Yay, toffe tas gescoord bij de primark. Ik kocht ook de toverstokpen. En een pyjama.

Manon!

Vrijdag

Strak van de spanning vertrek ik in de middag met een loeizware koffer richting Maastricht. Boekhandel Dominicanen organiseert namelijk een Harry Potter fanavond en ik mag een kraam vullen. Gelukkig kan ik eerste klas reizen en is mijn hotelletje vlak bij het station, want na de reis ben ik al best op.

Ik slaap helemaal bovenin het hotel, maar gelukkig is er iemand van het personeel zo lief om te tillen. Boven lees ik dan ook lekker mijn boek uit voor het tijd is om naar de boekhandel te gaan.

Helaas flikker ik met mijn zware koffer een stukje van de trap. Zere enkel. Au.

Rond kwart over 6 ben ik bij de boekhandel en kan ik beginnen met opbouwen. En rond 8 uur kan het feest beginnen.

Aan de ene kant vond ik het een heel tof evenement; het zag er supergezellig uit, er was veel te doen en er waren veel fans. Maar er waren ook wat dingen die minder lekker liepen. Zo had ik niemand bij me en stond ik de hele avond alleen. Ik had geen stoel, geen lekkers, niks. Dat is natuurlijk maar geklaag, maar het speelt natuurlijk ergens wel mee.

Maar waar ik het meest mee zit is het feit dat mensen mijn producten via de kassa van de winkel moesten afrekenen en niet iedereen dit gedaan heeft. Ik mis bijna 10% van mijn omzet… En aangezien ik ook 10% moest afdragen aan de boekhandel, baal ik dus enorm.
Dat snap je vast wel.

Echt.. Mensen.. Hoe bedenk je het om iets niet af te rekenen?

#huilen

Bij het ophalen van mijn geld baal ik enorm en hoop ik nog dat ikzelf gewoon fout heb bijgehouden, maar later blijkt dit niet zo te zijn.

Ik ga terug naar mijn hotel met een heel dubbel gevoel (en een zere enkel)

Zaterdag

Godzijdank is mijn koffer lichter en wil weer iemand me helpen tillen. Ik duik in bed, maar ik kan de slaap nog een tijd niet vatten. Als ik ’s morgens wakker word, voel ik me zooo moe. Toch duik ik snel onder de douche om op tijd in de trein te zitten; ik wil nog even thuis kunnen zijn voor ik naar mijn zusjes verjaardag ga. De trein is alleen heel erg druk en ik ben erg overprikkeld. Thuis stort ik dan ook in; dikke migraineaanval. Ik duik mijn bed in en kom er alleen even uit voor Dance dance dance. Kak

Zondag

’s Morgens werk ik aan mijn lezing en aan andere kleine dingetjes en daarna ga ik naar werk. Daar is het heel rustig en dat vind ik jammer; de tijd gaat langzaam en ik voel me nogal nutteloos.

’s Avonds probeer ik wat te lezen, maar het lukt niet echt…

Nieuwe boeken

Op maandagochtend vroeg gaat de deurbel en wordt Bevroren nacht van Sara Raasch afgeleverd. Dankjewel Harper Collins! Dit is het enige nieuwe boek van deze week; goed voor mijn TBR!

Gelezen

Op maandag lees ik Wonderland. Nou ja, de dingen in het boek die ik nog niet gelezen had. Ook lees ik deze week Otherworld (tof!), Bevroren nacht (best goed) en The inquisition (heel tof!). Ook begin ik in Levensbloed, maar die leest minder vlot weg en krijg ik dus niet uit. Ook vorder ik langzaam in De lessen van Loki (heel fijn).

Een goede leesweek, ondanks mijn stress.

Blogposts

Komende week werk ik een aantal dagen en ben ik vooral veel bezig met het Harry Potter evenement. Ik hoop in de rustmomenten toch lekker veel te kunnen lezen en nieuwe kaarsen te kunnen maken voor de komende events en in de Celebrate Books box van oktober. Tot volgende week!

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

19 responses to “Dagboek: Aan alle mensen die wel meenemen, maar niet betalen…

 1. Opsteker

  Hoi Emmy,
  Wat naar zeg! Vreemde constructie ook. Beter was het geweest als mensen met een betalingsbewijs het product bij jou mochten afhalen. Hopenlijk komt jouw boodschap (waarvan je mag verwachten dat dat eigenlijk doodnormaal is, maar goed) dat mensen netjes moeten afrekenen aan. Jouw producten zijn in ieder geval gewild 😀.

 2. Henrieke

  Wat vervelend dat niet iedereen betaald heeft. Je kunt ook weer niet als een waakhond op je spulletjes letten, daar word je ook alleen maar ongelukkig van. Hopelijk kun je het een beetje loslaten.

 3. Femke

  Wat leuk al die workshops! En jeetje, wat een rotstreek van die mensen. Het is alsof ze niet begrijpen dat je hier zelf ook tijd en geld in hebt gestoken… en 10% van de omzet? Hoeveel kaarsen/zeepjes zijn dat dan? Het zullen sowieso meerdere mensen zijn geweest die dat hebben gedaan. Meer dan één rotte appel 😕 en dan te bedenken dat deze mensen ook booklovers/harry potter fans zijn.

 4. Mirjam

  Tjonge jonge, wat voor sneu persoon ben je dan zeg, als je niet eens een kaarsje wilt afrekenen. Succes met alles wat je doet verder, altijd leuk om te zien/lezen 🙂

 5. Wat een klotestreek inderdaad! En dat terwijl je er zo superhard voor werkt, en er zoveel energie in steekt om een supergaaf product te verkopen … Sommige mensen snappen gewoon niet hoe aso dat is denk ik. Ik hoop eigenlijk dat het in ieder geval bij een aantal niet expres is gegaan, maar daar durf ik niet vanuit te gaan helaas.

 6. Wat supertof, een Harry Potter event in juist die boekhandel! Een van de mooiste die ik heb gezien, wat zal me dat een sfeer hebben gegeven. Maar wat ontzettend balen dat je zo’n deel van je omzet misgelopen bent omdat mensen simpelweg niet afgerekend hebben 🙁

 7. Jammer dat het niet een totaal succes was. Helaas is het zo dat er altijd mensen zijn die het voor anderen vergallen. Heb je het aan de boekhandel gemeld? Misschien vinden ze nog her en der wat kaarsen terug. Mensen lopen soms rond met items, besluiten het dan niet te kopen en zetten het ergens willekeurig neer. In de loop van de tijd komen de boekverkopers ze dan tegen. Het zal niet alles zijn, maar ieder item is meegenomen, toch?

 8. Owh dat is wel een hele drukke week, met leuke dingen maar erg jammer van de fanavond. Wel goed dat je erover blogt. Dan kunnen andere mensen in de toekomst rekening houden met deze constructie en het gewoon niet doen. Heeft de boekenhandel er zelf nog iets over gezegd?

  Jouw kaarsen zijn wel heel erg gaaf hoor 🙂 Zie het als een leerervaring en trakteer jezelf op iets lekkers!

 9. Oh, wat rottig. Zo krijgt iets dat heel leuk had moeten zijn plots een erg wrange nasmaak. Wat jammer dat ze zomaar spulletjes hebben meegenomen zonder ze te betalen. Jammer genoeg zijn er altijd wle mensen te vinden die daar niet mee inzitten maar voor een beginnend ondernemer is het natuurlijk wel een opdoffer. Hopelijk voorziet de winkel daar in de toekomst een oplossing voor want anders zullen ze niet veel mensen vinden die bereid zijn om mee te helpen tijdens een event.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.