The Rose and the Dagger (The Wrath and the Dawn #2) – Renee Ahdieh

Geplaatst op 23 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Rose and the Dagger (The Wrath and the Dawn #2) – Renee AhdiehThe Rose and the Dagger door Renee Ahdieh
Ook door deze auteur: The Wrath and the Dawn
Serie: The Wrath and the Dawn #2
Andere boeken in deze serie: The Wrath and the Dawn
Uitgever: Putnam | April 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780399171628
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The darker the sky, the brighter the stars.

In a land on the brink of war, Shahrzad is forced from the arms of her beloved husband, the Caliph of Khorasan. She once thought Khalid a monster—a merciless killer of wives, responsible for immeasurable heartache and pain—but as she unraveled his secrets, she found instead an extraordinary man and a love she could not deny. Still, a curse threatens to keep Shazi and Khalid apart forever.

Now she’s reunited with her family, who have found refuge in the desert, where a deadly force is gathering against Khalid—a force set on destroying his empire and commanded by Shazi’s spurned childhood sweetheart. Trapped between loyalties to those she loves, the only thing Shazi can do is act. Using the burgeoning magic within her as a guide, she strikes out on her own to end both this terrible curse and the brewing war once and for all. But to do it, she must evade enemies of her own to stay alive.

The saga that began with The Wrath and the Dawn takes its final turn as Shahrzad risks everything to find her way back to her one true love again.

Het was alweer een tijdje terug dat ik The Wrath and the dawn heb gelezen, maar ik wilde wel heel graag verder in deze op 1001 nacht gebaseerde duologie. En daarom kocht en las ik The Rose en The Dagger ook. Ik was heel benieuwd of dit boek mij weer naar de sfeervolle warmte van het eerste boek wist te krijgen, inclusief alle intriges en spanning.

Shahrzad woont in een land dat op de rand van oorlog staat en is pas getrouwd met de caliph van Khorasan, Khalid. Maar hun liefde wordt op de proef gesteld als ze van elkaar worden gescheiden. Een verhaal waarin liefde, familie, strijd en loyaliteit getest worden in een setting geïnspireerd op de verhalen van 1001 nacht.

Wat me meteen op viel was dat The rose and the dagger heel anders aanvoelde dan het eerste boek. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het nog steeds erg mooi, maar het voelde wel anders. Hoe dit precies zit kan ik niet echt uitleggen, omdat ik zelf mijn vinger er niet helemaal op kan leggen.

Ik vond de chemie tussen de personages erg goed beschreven. De schrijfstijl van Renee Ahdieh is erg prettig en zij wist de relatie tussen de personages erg overtuigend te brengen. Ze voelden erg gelaagd en menselijk aan in zowel hun emoties als hun handelen. Wel vond ik dat bepaalde aspecten in de relaties vrij snel gingen. Shazi vergeeft Khalid wel erg snel voor de moord op haar bestie en vergeet haar ex-verloofde ook vrij snel. Dit vond ik dan weer minder overtuigend, al vind ik ze samen wel een heel fijn koppel.

De invloeden van het Midden-Oosten en de bijbehorende verhalen zijn goed voelbaar. De magie kwam echt tot leven en zo nu en dan popt er een herkenbaar element naar boven. Maar bovenal wist Renee Ahdieh de woestijnsetting overtuigend tot leven te brengen. Ik kon me gemakkelijk een voorstelling van het geheel maken.

Toch waren er dus ook wat dingetjes die mij niet helemaal lekker zaten. Bepaalde elementen die niet goed ontwikkeld leken te zijn, maar toch een grote invloed bleken te hebben. Ik had zo nu en dan echt het idee dat ik iets miste, of dat er nog aardig wat losse eindjes bleken te zijn.

Waar ik wel blij mee ben is dat het boek geen herhaling van het eerste deel is geworden. Hoewel de relatie tussen Shahrzad en Khalid natuurlijk nog steeds een grote rol speelt, is het vooral de dreigende oorlog die de hoofdrol speelt. De spanningen tussen de twee landen (En hun inwoners) lopen hoog op en dit levert spannende momenten op, waarbij je geregeld met je hart in je keel zult zitten. Het maakte het boek spannend.

The rose and the dagger is een spannend en mooie conclusie van de duologie. Spannend, sferisch en vol goed vormgegeven personages. Ik voelde me omhuld met wierook en woestijnstof.

Al met al is The rose and the dagger op een bepaalde manier anders dan ik had verwacht, maar het smaakte me absoluut. De chemie tussen de personages vond ik erg levendig en overtuigend en de strijd tussen de twee landen (en de machthebbers) vond ik erg spannend. En bovenal kwam de sfeer van het Midden-Oosten echt tot leven. Toch heb ik ook het gevoel dat er nog wat losse eindjes over zijn gebleven, die het verhaal voor mij niet 100% bevredigend maakte. Een aangename leeservaring, wat mede komt door een erg fijne schrijfstijl. Het is beschrijvend op een mooie manier.

Deze duologie zou ik aanraden aan fans van bijvoorbeeld Vuur en as en rebel in de woestijn.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “The Rose and the Dagger (The Wrath and the Dawn #2) – Renee Ahdieh

  1. Oh, ik ben zo’n fan van deze duologie. Shazi is echt een fantastisch personage, hoewel ik het wel met je eens ben dat ze soms wat tja, té vergevingsgezind is. Anderzijds kan het ook wel aangeven dat ze erg krachtig is, omdat ze zich misschien realiseert dat er dingen gaande zijn die veel groter en veel belangrijker zijn, en dat ze daar haar aandacht op moet richten i.p.v. persoonlijke issues?

    Ik vind net als jij ook dat, in tegenstelling tot veel andere Arabisch-geïnspireerde YA, The Rose and The Dagger en The Wrath and The Dawn de Arabische mythologie schitterend tot leven brengt, en ben daar echt ontzettend fan van. Op dat punt is het net alsof ik een soort geupdatete versie van 1001 nacht aan het lezen was! 🙂

  2. Goede review! Ik vond de cover van dit boek vooral mooi, toen ik het zag op Goodreads. Ik weet niet of het helemaal mijn soort boek is, maar het klinkt eigenlijk best tof. Mooi dat je positief bent hierover 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.