The Wrath & the Dawn (The Wrath and the Dawn #1) – Renee Ahdieh

Geplaatst op 9 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Wrath & the Dawn (The Wrath and the Dawn #1) – Renee AhdiehThe Wrath and the Dawn door Renee Ahdieh
Ook door deze auteur: The Rose and the Dagger
Serie: The Wrath and the Dawn
Andere boeken in deze serie: The Rose and the Dagger
Uitgever: G.P. Putnam's Sons Books | Mei 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Hertelling, Fantasy
Aantal pagina's: 395
ISBN: 9780399176654
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

One Life to One Dawn.

In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad's dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph's reign of terror once and for all.

Night after night, Shahrzad beguiles Khalid, weaving stories that enchant, ensuring her survival, though she knows each dawn could be her last. But something she never expected begins to happen: Khalid is nothing like what she'd imagined him to be. This monster is a boy with a tormented heart. Incredibly, Shahrzad finds herself falling in love. How is this possible? It's an unforgivable betrayal. Still, Shahrzad has come to understand all is not as it seems in this palace of marble and stone. She resolves to uncover whatever secrets lurk and, despite her love, be ready to take Khalid's life as retribution for the many lives he's stolen. Can their love survive this world of stories and secrets?

Inspired by A Thousand and One Nights, The Wrath and the Dawn is a sumptuous and enthralling read from beginning to end.

The Wrath and the Dawn is het eerste deel van een duologie die ontzettend populair leek te zijn onder bloggers, bookstagrammers en booktubers. Ook ik was geïntrigeerd en kocht het boek. Zou dit boek echt zo tof zijn als iedereen vond?

Een jonge koning vermoord zijn bruiden op hun huwelijksnacht. Als de BBF van Shahrzad ook vermoord wordt, zint ze op wraak; ze meld zich vrijwillig aan als zijn volgende slachtoffer, vastbesloten om hem te doden. Maar de twee raken ’s nachts aan de praat en Shahrzad’s verhalen lijken haar te redden. Is de koning echt zo’n monster? Of zit er meer achter?

Hoewel ik onlangs al een ander boek las wat zich afspeelt in de regio van het Midden-Oosten (And I Darken), blijkt al snel dat The Wrath and the Dawn een heel ander sfeertje heeft. Het voelt er warm, woestijnachtig en heel erg 1000 en een nacht. En dat voelt goed.

Ik vond het leuk om door het verhaal heen te lezen over bekende verhalen van 1000 en één nacht. Wel ben ik blij dat niet de volledige focus op het vertellen van verhalen lag. Het is geen volledige hertelling en dat komt ten gunste van het verhaal.

Shahrzad is een aardig hoofdpersoon, maar ze is niet zo heldhaftig als ik had gehoopt. Ja, ze heeft haar kickass en moedige momenten, maar ze is niet het hele verhaal net zo stoer als ik had gehoopt. Misschien komt dat mede door de romantiek die ik nogal voor de hand vond liggen. Het is al vanaf het begin overduidelijk welke richting het verhaal zal krijgen.

Toch was deze voorspelbaarheid niet storend; het verhaal an sich wist me namelijk erg mee te slepen door de manier van vertellen en de magische sfeer. Het was alsof ik het Midden-Oosten kon ruiken; de prachtige rozen in de warmte. En als ik dat gevoel krijg; alsof ik me echt in een boek bevind, dan is het goed.

Het einde was ook echt om van te smullen, waardoor ik alleen maar kan zeggen: lees dit boek en geef mij deel twee!

Waan je in een magisch woestijnlandschap met The Wrath and the Dawn.

The Wrath and the Dawn is een magisch boek vol verhalen, drama en romantiek. Het Midden-Oosten uit 1000 en een nacht komt tot leven en hoe.

Bewaren

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “The Wrath & the Dawn (The Wrath and the Dawn #1) – Renee Ahdieh

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.