Little Witch Academia

Geplaatst op 22 september 2017 door Emmy in Manga/Anime, Recensie, TV serie / 0 Comments

Sinds ik eindelijk Netflix heb, ben ik veel eerder geneigd om series te kijken. En daarbij hoort natuurlijk ook het uitproberen van series. Little Witch Academia was ook zo’n uitprobeersel. Hij kwam omhoog als een aanrader en tja, ik heb nog altijd een zwak voor anime.

 

posterLittle Witch Academia is een Japanse anime van de zender Tokyo MX. De serie ging in première op 9 januari 2017.

Akko Kagari studeert aan een meisjes school voor magie, Luna Nova Academy. Toen ze klein was zag ze een magische show en daardoor wilde zij dit ook leren.
Bron: Mijnserie

 

 

 

 

 

Little Witch Academia gaat over Akko, een niet bijster talentvol meisje dat na het zien van een heksenshow van de heks Chariot nog maar één droom heeft; heks worden en de mensheid laten lachen. Ze is echter de vreemde eend in de bijt, want Akko heeft amper talent en is de eerste leerling van niet-magische ouders. Hoor je daar het plot van De hopeloze heks? Een beetje wel he? De plotlijnen hebben enorm veel overeenkomsten, zij het dat het een ander medium is en de personages wel een ander karakter hebben.

Oorspronkelijk begon deze anime in 2013 als shortfilm, die dankzij enorme populariteit is uitgegroeid tot een serie. Zelf heb ik de shortfilm niet gezien, maar enkel de serie, bestaande uit 24 afleveringen (2 seizoenen) van rond de 26 minuten.

 

Naast dat Akko een heks probeert te worden (en Chariot te ontmoeten) (schoolplot) is er sprake van nog meer plotlijnen. Zo begint de magie van de heksen te verdwijnen, omdat ze niet meer in het huidige wereldbeeld passen. De heksen zullen ook naar een nieuwe manier van leven moeten, maar hoe? Akko is uitverkoren om 7 magische woorden te vinden, die haar Shiny Rod zal activeren.

Het is geen heel diepgaand plot, maar wel ontzettend vermakelijk. Het is grappig, avontuurlijk en zit vol magie, in combinatie met – ik quote mijn man – typisch animeachtig geschreeuw. Maar dat kan ik wel waarderen.

 

Wat ik ook kon waarderen waren alle personages en het feit dat ook de randpersonages hun eigen opvallende uiterlijk kregen. In vele animaties is het zo dat alleen de hoofdpersonages een opvallend uiterlijk (kleur haar, kleur ogen, kapsel) hebben, maar hier heeft iedereen wel een opvallende verschijning. Dat vind ik leuk, ook omdat de personages zelf ook goed tot hun recht komen. Het draait niet alleen om Akko en haar vriendinnen, maar echt om de hele school. En oke, uiteindelijk breidt Akko’s vriendengroep zich ook ontzettend uit.

Ik heb me enorm vermaakt tijdens het kijken van Little Witch Academie. Ik vond het schattig, vermakelijk en een ideale break tussen mijn werk door. Het is dan misschien niet het meest originele verhaal, of het meest diepzinnige plot; de personages hebben heel veel goedgemaakt en de kleurrijke animaties ook. Het is toegankelijk, grappig en magisch.

 

Little Witch Academia bestaat uit twee seizoenen en is te kijken via Netflix (Netflix original)

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.