Tales from the Shadowhunter Academy – Cassandra Clare

Geplaatst op 24 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Tales from the Shadowhunter Academy – Cassandra ClareTales from the Shadowhunter Academy door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Uitgever: Margaret K. McElderry Books | November 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Verhalenbundel
Aantal pagina's: 655
ISBN: 9781481485142
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Simon Lewis has been a human and a vampire, and now he is becoming a Shadowhunter. But the events of City of Heavenly Fire left him stripped of his memories, and Simon isn’t sure who he is anymore. He knows he was friends with Clary, and that he convinced the total goddess Isabelle Lightwood to go out with him…but he doesn’t know how. And when Clary and Isabelle look at him, expecting him to be a man he doesn’t remember…Simon can’t take it.

So when the Shadowhunter Academy reopens, Simon throws himself into this new world of demon-hunting, determined to find himself again. His new self. Whomever this new Simon might be.

But the Academy is a Shadowhunter institution, which means it has some problems. Like the fact that non-Shadowhunter students have to live in the basement. And that differences—like being a former vampire—are greatly looked down upon. At least Simon is trained in weaponry—even if it’s only from hours of playing D&D.

Join Simon on his journey to become a Shadowhunter, and learn about the Academy’s illustrious history along the way, through guest lecturers such as Jace Herondale, Tessa Gray, and Magnus Bane. These ten short stories give an epilogue to the Mortal Instruments series and provide glimpses of what’s in store in the Dark Artifices.

Ik hoef er geen geheim van te maken dat de Shadowhunter boeken en serie een enorme guilty pleasure van mij is. Ik geniet keer op keer weer van de verhalen en steeds als ik het zat dreig te worden, is het dramatisch genoeg om me weer helemaal te overtuigen. Damn you Cassandra Clare. Het is net een dikke vette reep chocolade waar ik niet vanaf kan blijven. Anyway, voor Tales from the shadowhunter academy gold dat eigenlijk ook. Ik wilde het aan de ene kant dolgraag lezen (want Simon), aan de andere kant dacht ik; hoeveel gaat dit toevoegen?

Tales from the shadowhunter academy vertelt het verhaal van hoe Simon les heeft op de academie van Schaduwjagers. Het zijn 10 korte verhalen die samen twee jaar omvatten. We komen hierin oude bekenden tegen die – als een soort les – over hun leven vertellen. Op deze manier kom je meer over hun achtergrond te weten. Simon werkt van ex-vampier en mens zonder herinneringen toe naar zijn nieuwe start als Shadowhunter.

Hoewel ik eigenlijk net geleerd had dat je verhalenbundels het beste een beetje op kunt splitsen en af en toe een verhaaltje moet lezen, had ik daar bij dit boek over Simon absoluut geen moeite mee. Het is niet zo dat ik deze dikkerd van 600+ pagina’s in één ruk heb uitgelezen, maar ik vond het geen probleem om twee of drie verhalen achter elkaar te lezen.

Het boek bestaat uit tien verhalen die elkaar opvolgen (de meesten zijn zo’n 50 pagina’s lang, maar er zijn er ook met meer), maar soms wel een heel andere inhoud hebben. Niet alle verhalen gaan over Simon alleen. Cassandra Clare maakt gebruik van gastdocenten (denk aan Robert Lightwood en Tessa Grey) die over hun vroegere leven komen vertellen. Zo krijg je aan de ene kant extra informatie, maar aan de andere kant trok het me niet altijd. De stukken over Simon zelf vond ik het meest boeiend.

De verhalen uit Tales from the Shadowhunter Academy spelen zich af na City of Heavenly Fire. Ik raad je dan ook aan om dit boek pas daarna te lezen in verband met spoilers. Ik zou hem ook voor Lady Midnight lezen, omdat er heel veel wordt uitgelegd wat daarin random voorbij lijkt te komen. Het boek speelt zich tussen deze twee series af. Ik wil verder niet veel verklappen, maar het heeft met een adoptie te maken en met een parabatai ritueel… In dit boek wordt dit uitgelegd en dat vond ik heel erg tof.

Wat me op is gevallen aan dit boek is dat het verhaal twee jaar beslaat. Gezien de hele TMI serie echt maar twee weken duurt, vond ik dit een behoorlijk verschil. Toch werkt het wel; op deze manier wordt het niet saai en blijft het in zijn rode draad ook spannend.

Net als in de Kronieken van Bane is er ook hier weer sprake van een korte strip per verhaal, om het geheel een beetje in de leiden. Ik vind ze mooi en passend bij het boek. Het geeft vaak ook al een kleine indruk waar het verhaal over zal gaan.

Tales from the Shadowhunter Academy is een spannende en aangrijpende verhalenbundel over een van mijn favoriete personages. Als je fan bent van Simon wil je dit boek echt niet missen.

Omdat Simon een van mijn favoriete personages is, vond ik Tales from the Shadowhunter Academy absoluut geen vervelende verhalenbundel om te lezen. Ik heb nieuwe kennis over de serie opgedaan en me goed vermaakt tijdens het lezen van alle verhalen. Simon leent zich er erg goed voor; zijn humor, zijn nerdheid en zijn rol in de hele serie maakt het een en al herkenbaarheid, terwijl er ook voldoende nieuwe elementen zijn. Een echte aanrader. Het boek is ook onlangs in het Nederlandse verschenen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.