Alle sterren (The Lunar Chronicles #4.5) – Marissa Meyer

Geplaatst op 26 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Alle sterren (The Lunar Chronicles #4.5) – Marissa MeyerAlle Sterren door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #4.5
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Blossom Books | Juli 2017
Genres: Young Adult, Fantasy, Hertelling, Sciencefiction
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789020678833
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen

Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht?

Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Naast de reguliere serie van The Lunar Chronciles zijn er twee novelle; Levana en Alle Sterren. Deze verhalenbundels vormen een uitbreiding op het reguliere verhaal en zijn een echte must voor de echte Lunar fans. In tegenstelling tot vele andere novellen, vullen de extra boeken het verhaal daadwerkelijk aan. Alle Sterren is een bundel van negen verhalen die voor, tijdens en na de serie afspelen. Ik raad aan dit boek na Winter te lezen.

In negen verhalen vertelt Alle sterren verschillende achtergrondverhalen van personages. Zo leer je hoe Wolf Wolf werd, hoe Iko tot leven kwam en hoe Cinder naar de aarde kwam. Alle personages komen terug, en hoe!

Ik vond het heerlijk om weer voor de allerlaatste keer terug te kunnen keren naar de wereld van Cinder, Scarlet, Cress en Winter (en hun mannen). De achtergrondverhalen zijn vermakelijk en geven extra veel inzicht in de personages. Het is vooral leuk voor fans van de serie, omdat meer informatie dan alleen maar welkom is. Alles opzuigen als een spons.

Hoewel ik meestal heb dat bepaalde verhalen in een verhalenbundel mij minder boeien, had ik daar bij Alle sterren eigenlijk geen last van. Het kostte weinig moeite om de verhalen achter elkaar te lezen – vanwege de diversiteit – en het was weer heerlijk geschreven.

Ik vind het zelf erg prettig om ook deze bundel in mijn kast te hebben staan. Zonder de novellen heb ik echt de indruk dat ik een deel van het verhaal zou missen. En stiekem wil ik er ook gewoon zo lang mogelijk in blijven, natuurlijk. En daarom is het laatste hoofdstuk van dit boek zo leuk, omdat iedereen weer samenkomt. Dit gaf het einde een heel bevredigend gevoel.

Alle sterren mag niet in je kast ontbreken als je een echte lunartic bent.

Met negen verhalen over je favoriete personages is Alle sterren een fijne toevoeging aan de serie. Het is leuk geschreven, geeft extra inzicht in het verleden van de personages en wordt samengebracht in een heel bijzonder laatste hoofdstuk. Een echte aanrader voor fans van de serie.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.