Bevroren nacht (Snow Like Ashes #3) – Sara Raasch

Geplaatst op 6 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Bevroren nacht (Snow Like Ashes #3) – Sara RaaschBevroren nacht door Sara Raasch
Ook door deze auteur: Snow like ashes
Serie: Snow like ashes #3
Andere boeken in deze serie: Snow like ashes
Uitgever: Harper Collins | September 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789402728507
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

De grande finale van Sara Raasch' fantasyserie blijft spannend tot de laatste bladzijde.

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden.
Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het ultieme offer te brengen...

In het spannende slot van de serie neemt Sara Raasch de lezer nog één keer mee naar de adembenemende wereld van Primoria. Een met recht 'episch' genoemde serie.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik de eerste twee boeken van de serie las – in het Engels. Maar voor dit laatste deel, Bevroren nacht,  kon ik de kans krijgen hem in het Nederlands te lezen en die kans heb ik meteen aangegrepen. Bedankt voor het exemplaar, Harper Collins!

Meira staat voor een enorme uitdaging om haar volk van Winter te kunnen redden. Het is belangrijker dan ooit dat ze haar krachten onder controle krijgt om de strijd aan te kunnen gaan met Angra.

Ik moest wel even wennen aan de vertaling. Enkele namen waren anders en dat was voor mij eventjes schakelen. Het was een extra dingetje om over na te denken (evenals wat er ook al weer gebeurde in de eerdere delen), maar het kwam al snel goed.

Fantasy is helemaal mijn ding en ik kan er echt ultiem van genieten en Bevroren nacht zit – net als de eerste twee delen – prima in elkaar. Toch merkte ik dat ik mezelf niet helemaal in het verhaal kon leggen. Het raakte me niet zoals ik van te voren had verwacht en dat komt denk ik omdat het voor mij een niet heel vernieuwend plot had. Het is het zoveelste verhaal over een meisje dat haar volk moet redden van een tiran, bijgestaan door een aantal loyale mensen, een knappe jongen en magische krachten. Ik miste een uniek stukje wat echt de kers op de taart had kunnen zijn.

Het eerste boek heeft alleen Meira als vertelstem en in boek twee kwam daar Mather bij (zij het in de derde vertelstem) en Bevroren nacht heeft nog een extra POV: Ceridwen. Aan de ene kant vond ik dit leuk, maar aan de andere kant had ik soms het gevoel dat het de vaart uit het verhaal haalde. Toch komen de personages goed uit de verf; ze hebben hun talenten, maar ook zeker hun tekortkomingen en dat heeft zo’n boek echt nodig. Het zijn voor mij echter geen personages die me altijd bij zullen blijven. Andere boeken hebben dit wel… Denk aan de boeken van Sarah J Maas bijvoorbeeld.. Dat is een heel andere level. Toch denk ik dat fans van Maas wel van deze serie zullen genieten.

Ik vond Mather ook echt een stuk leuker in dit boek, trouwens. Ik had het gevoel dat zijn personage eindelijk een beetje een geheel werd en een stem kreeg.

Gelukkig heeft het boek alsnog voldoende actie en wordt het einde ook goed uitgewerkt. Ik sloot het boek niet onbevredigd, dus dat is een goed teken.

Bevroren nacht brengt alles samen; spanning, romantiek en een gevaarlijke eindstrijd.

Bevroren nacht is spannend, heeft een heel fijn uitgewerkte wereld, maar is toch niet de klapper waarbij alle feels naar voren kwamen. Het was een prima boek, maar het eerste deel blijft voor mij toch echt favoriet.

 

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.