The Inquisition (Summoner #2) – Taran Matharu

Geplaatst op 7 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Inquisition (Summoner #2) – Taran MatharuThe inquisition door Taran Matharu
Ook door deze auteur: The Novice
Serie: Summoner #2
Andere boeken in deze serie: The Novice
Uitgever: Hachette | Januari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 407
ISBN: 9781250076311
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

On trial for a crime he did not commit, Fletcher must face the Inquisition who will decide his future - the process is gruelling, lead by those who will do anything to see him suffer and haunted by ghosts from the past with clues to Fletcher's tragic origins.

But Fletcher has little time to dwell on these new revelations when the king announces a deadly challenge to the graduating students at Vocans. One that involves entering Orc territory to complete a risky mission. With loyal demons by their sides, commoners and nobles, dwarves and elves must overcome barriers of class and race and work together to triumph. The reward: a fortune in gold, the safety of an empire and PEACE.

With the entire empire watching, Fletcher has much to prove, but there are those out to get him and it soon becomes clear that there's a traitor in their midst, trying to thwart the mission and create unrest within the Empire.

With everything stacked against him, Fletcher must use everything in his power to fight his way to victory

Nadat ik De nieuweling had herlezen kon ik eigenlijk niet meer wachten; ik moest en zou door met de serie en ik sloeg The Inquisition dan ook met veel plezier open. De Nederlandse editie zal in november verschijnen en ik raad je ook echt aan om deze serie te lezen; super stoere fantasy met lekker veel spanning.

Fletcher heeft een jaar opgesloten gezeten in afwachting tot zijn proces. Om het te overleven moet hij een aantal trials aangaan. Deze uitdagingen zijn gevaarlijk, heftig en zullen meer over zijn verleden bekend maken. Gelukkig wordt hij weer bijgestaan door een aantal goede vrienden.

The Inquisition behoord tot het soort boeken waar ik ontzettend veel van heb genoten in het verleden en waar ik nog heel vaak van hoop te genieten. De summener serie heeft een fantastische world-building die ik onmiddellijk voor me kan zien en waarvan ik tijdens het lezen echt het idee heb dat ik er zelf ook in rondloop. En dat vind ik waardevol. Een goed bedachte wereld maakt een boek – naar mijn beleving – meteen overtuigend.

Hoewel de schrijfstijl van Taran Matharu erg beschrijving is, vond ik dit niet storend overkomen. Het past heel goed bij het verhaal en bij de wereld. De details maken het alleen maar duidelijker en het doet niet erg af aan de vlotheid van het verhaal. Daarnaast is het spannend en stoer. Een soort combinatie tussen pokémon en andere magische werelden; je gaat met Fletcher mee op queeste en hoopt zelf ook een toffe demon te scoren. Toch? TOCH?

Wat extra fijn is, is dat deze editie illustraties achterin bevat; zo krijg je meteen een goed beeld bij elke demon. Mijn man en ik zijn het er over eens dat het de leesbeleving alleen maar makkelijker heeft gemaakt en een grote bijdrage levert aan de visuele beleving van het boek.

Ergens hebben boek één en twee veel met elkaar gemeen; de opbouw is ongeveer hetzelfde. Toch stoort dat niet, zeker omdat ze naar een heel andere omgeving gaan. Er zitten voldoende nieuwe elementen in het boek en het heeft absoluut geen last van het ’tweede boek syndroom’. De karakters groeien ook voldoende en maken logische keuzes.

Ik vind The Inquisition weer erg goed uitgewerkt. Hoewel er best wel logische fantasie-elementen in zitten, heeft Matharu het zich echt eigen gemaakt, waardoor het verrassend uniek aan blijft voelen. En dit is knap, want veel fantasie lukt dat niet. En dat komt denk ik omdat het niet zo’n heel diepgaand plot heeft. En dat vind ik alleen maar goed, want het past goed bij deze serie en maakt het gewoon een heel aangename leesbeleving.

Het enige minpunt? Dat ik pas in januari verder kan met de serie.

In november komt de Nederlandse vertaling van dit deel en eerlijk gezegd kan ik nu al niet wachten om het boek te herlezen. Het is gewoon een erg fijne serie vol actie, spanning, avontuur en vriendschap.

The Inquisition is spannend, zit vol avontuur en doet je doen willen dat je ook een demon had.

In The Inquisition gebeurt lekker veel en de spanning spat van elke pagina. Ik vind het een heel goed uitgewerkt boek wat ik met veel plezier heb gelezen. De demonen waren fantastisch en brachten de toch al prettig uitgewerkte setting nog meer tot leven.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “The Inquisition (Summoner #2) – Taran Matharu

  1. Oli

    Volgens mij twee boeken voor mij. Grappig dat beide titels (de woorden) ook voorkomen in mijn boek. Ik hoop maar dat dat de enige gelijken is 😉 Erg benieuwd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.