Dagboek: Help, ik heb een leesdip!

Geplaatst op 6 februari 2017 door Emmy in Persoonlijk / 11 Comments

Ik denk dat het iedereen wel eens even overkomt; de gevreesde leesdip. Ik moet eerlijk bekennen – klopt af – dat ik normaal gesproken niet zo gevoelig ben voor ‘geen zin in lezen’. Maar deze week merk ik dat er gewoon geen zin heb. Nou ja, ik heb heel veel zin om al die fantastische boeken in mijn kast te gaan lezen, maar me er toe zetten, dat lukt dan weer niet. Toch las ik alsnog 2 boeken uit deze week.

Nu denk je misschien: wtf Emmy. Ik lees maar 2 boeken per maand en jij loopt te piepen dat je er maar twee IN EEN WEEK LAS?

Sorry.

Maandag

Vandaag ga ik voor het eerst citotraining geven! Ik kijk er erg naar uit; op deze manier blijf ik toch met onderwijs bezig. Coaching is toch iets wat mij beter blijkt te liggen; leerlingen gericht helpen met hun problemen. Ik breid me overdag voor en ga aan het eind van de middag op pad. Zo leuk om bezig te zijn met taal en rekenen en de individuele vragen die een kind kan hebben. Concentreren, goed lezen… het is me toch wat voor zo’n knulleke! Ik geniet er echt van en na een high five sta ik 1,5 uur later weer buiten.

’s Avonds zoals gewoonlijk Dungeons & Dragons.

Ik ben best trots op alle ontwerpen die ik heb mogen maken voor Celebrate Books! Ik vind het zooooo tof om bezig te zijn met quotes. Alleen die van Duizend Hoog mist nog. 🙂

Dinsdag

Allemaal kleine dingen doen vandaag. Zo heb ik ’s middags een meet met iemand van de bieb voor een event; hopelijk lukt het allemaal met regelen. Daarna lekker naar huis en weer verder aan de slag.

Op maandag kreeg ik deze binnen en op dinsdag mocht ik ze laten zien; selfie kaarten voor bloggers. Wist je dat er ook speciale bookstagram cards komen? #kannietwachten

Woensdag

Wachten op de post.. Het is niet mijn favoriete bezigheid, maar het moet toch gebeuren. Vandaag wordt er namelijk nieuwe was geleverd voor de kaarsen. Ik vind het zo tof dat het van de grond begint te komen! Ook maak ik vandaag nog een ontwerp én ruim ik mijn werkplek op, zodat ik mijn kaarsenmaterialen en kaarsen er ook op kan bergen. ’s Avonds ben ik moe en kan ik geen stap meer zetten; ja, mijn atelier was zo’n bende. Maar alle kaarsenspullen staan nu netjes opgeborgen!

Donderdag

Vandaag werk ik en de tijd gaat lekker snel. Eenmaal thuis blijken mijn stickers afgeleverd te zijn bij de buren, dus die kan ik meteen ophalen! Ik maak meteen de nieuwste kaarsen in orde en zet ze in de webshop.

Hij ruikt zo lekker!

Sara komt ’s avonds nog langs en daarna plof ik op de bank.

Vrijdag

Vandaag krijg ik 500 blikjes binnen. Hallo vol huis. Maar het is het waard. ’s Avonds kijken we de nieuwe aflevering van Supernatural en schrijf ik verder aan de fanfic. Eindelijk.

Daar heb ik dan wel weer zin in. Gek he? Nou ja, misschien komt dat door het feit dat ik hem echt eens af wil maken; het lijkt me heel tof om hem te drukken en hem te illustreren en trots in de kast te zetten. Ik bedoel maar; hoeveel Supernatural seizoenen zullen er nog komen? Zo blijft het toch doorgaan.

Zaterdag

Ik sta vandaag op tijd op en ga er vandaag voor om lekker te knallen. Ik moet vandaag ook werken, maar ik hoop in de uren eromheen eindelijk weer kaarsen te kunnen maken. Voor ik moet werken besluit ik om even te gaan lezen. Ik heb nogal een leesdip deze week en elke keer wanneer ik zin heb om te lezen, moet ik die kans gewoon aangrijpen!

’s Avonds wie is de mol. Ik ben wat punten kwijt in de poule, maar mijn hoofdverdachte zit er nog gewoon in.

Een stuk of 100 kaarsen. Maar he, de uitverkochte edities zijn terug!

Zondag

Vandaag besluit ik dat ik echt een dag weekend moet nemen. Ik werk meestal de hele week door aan opdrachten, mails, mijn blog. Maar dit wil ik afleren; ik verdien ook tijd voor mezelf en voor ons gezin. Ik lees wat, ik help Rob met de kaarsen (hij maakt de blikjes schoon, ik plaats deksels en stickers en zet ze in de webshop) en hij kijkt film. ’s Avonds plannen we een weekendje weg en schrijf ik verder.

Maar heb ik genoten van mijn vrije dag? Nee! Ik had namelijk nergens zin in.. En als ik één gevoel vervelend vind, dan is het die rusteloosheid. Maar ik blijf sterk en ga niet aan het werk.

Jaaaaa de nieuwe kaarsen! Sorry van de kaarsenspam… maar ik ben er zo trots op dat het begint te lopen. Wees er snel bij, want in sommige gevallen is het op = op!

Gelezen

Ik heb voor mijn doen echt een slechte leesweek. Elke dag lees ik wel een beetje, maar zo veel zin heb ik niet. Loop ik tegen een leesdip aan? NOES. Steeds na een aantal pagina’s leg ik mijn boek weer weg.. En daarom gaat het heel erg langzaam.

Het is volgens mij pas donderdag als ik Calamity uitlees. Ik vond hem wel leuk, maar ik had er meer van verwacht. Ik denk dat ik een 5 sterrenboek moet lezen ofzo. Ik heb ook mega veel drang om ‘Het kleine huis’ te gaan lezen. Kennen jullie dat nog? Ik was vroeger echt VERSLAAFD aan de serie en de boeken.

Daarna begin ik in Carve the mark en die heb ik zondag uit. Ik vind het boek eigenlijk te dik voor de inhoud. Hebben jullie dat wel eens? Daarna begin ik nog in Three dark crowns, maar veel verder dan pagina 50 kom ik niet.

Nieuwe boeken

Wat dan wel weer lekker gaat (en waardoor mijn TBR minder intimiderend aanvoelt), is dat ik deze week maar één nieuw boek heb toegevoegd aan mijn verzameling. Vorige week bestelde ik een aantal boeken (drie preorders en een al uitgegeven boek) en dat boek kwam dus binnen. Het gaat om Walk on Earth a Stranger en ik ben er heel benieuwd naar. Ik vond de andere serie van Rae Carson echt supertof en een vernieuwende sfeer hebben. Ik ben benieuwd of dit boek ook aan mijn verwachtingen weet te voldoen!

Ja, die cover hielp wel met uitzoeken… Ik kreeg opeens heel erg de drang dit boek te willen kopen.

Ondanks het slechte lezen heb ik wel weer een stukje TBR getackeld; ik blijf al een tijdje onder de 125 ongelezen boeken en daar ben ik trots op. YES!

Blogposts

 

Tot volgende week!

 

Tags:

Divider

11 responses to “Dagboek: Help, ik heb een leesdip!

 1. chardonay

  Ja, een rommelige kamer nadat je met iets bezig bent geweest ken ik. Haha als ik bezig ben met een kostuum is het ook een puinhoop en staat het lekker vol.
  Maar dawm meid!!! Die kaarsen zijn zoooooo moooooi!!!
  Stiekem wil ik ze ook allemaal :O
  Ga jij dit keer ook wat voor Celebratebooks box maken?

 2. Andrea

  Ik hoop dat je leesdip gauw over is. Ik heb de laatste tijd meestal leessprints. Dan lees ik in drie dagen een boek uit (of in 3 x 3 dagen een trilogie 😉 zoals De Test) en dan lees ik een week bijna niets. Het ligt ook wel aan het boek. Of het heel spannend is dus.
  Ik vind ook wel eens een boek meer blz dan inhoud hebben. Nog niet zo lang geleden een, maar ik weet niet meer welke het was 🙂
  Maar even iets anders: Is bij je preorders toevallig ook ACOL? Want Victoria Schwab verloot “book huggers” onder de eerste 50 mensen die haar een e-mail sturen. Zie haar twitter-account.

 3. Gaia

  Ik hoop dat je leesdip gauw over is! Ik begrijp wat je bedoelt met dat je ‘maar’ 2 boeken per week las, zo werkt het bij mij ook. Ik lees ook veel, en soms lees ik tijdens een leesdip nog wel wat, maar veel minder dan eerst. Maar dan is dat soms toch nog meer dan sommige mensen lezen. Dan voel ik me een beetje raar als ik dan klaag over een leesdip, maar ik snap wat je bedoelt!

 4. Hé, wat jammer van die leesdip. In januari kon ik verschillende boeken lezen maar nu is bij mij ook de energie eventjes weg. De zin is er wel nog steeds maar het komt er maar niet van om rustig te gaan zitten en door te lezen in mijn boek. Dan maar eventjes wat andere dingen doen tot ik weer aan lezen toekom.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.