Crystal Crowned (Air Awakens #5) – Elise Kova

Geplaatst op 3 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Crystal Crowned (Air Awakens #5) – Elise KovaCrystal Crowned door Elise Kova
Ook door deze auteur: Air Awakens
Serie: Air Awakens #5
Andere boeken in deze serie: Air Awakens
Uitgever: Silver Wing Press | Juli 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9781619844780
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Long live Solaris. One bloodthirsty ruler has been overthrown by another, casting the shadow of death over the Solaris Empire. Vhalla Yarl stands upon the stage of fate, prepared to do battle one final time. Fragile alliances will be tested and new bonds will be formed as the world is reshaped. She fights as the champion of peace, but when the night is darkest will she be able to pay the price of a new dawn?

Een van mijn meest grote verrassingen van 2016 is de Air Awakens serie van Elise Kova. Ik kwam deze serie af en toe tegen op twitter en de omslag wist me meteen te betoveren. Toen Melisa vertelde hoe tof ze deze boeken vond, was ik verkocht. Dankzij haar kocht Van Piere ze ook in en verzamelde ik in een paar manden tijd de serie bij elkaar. En daarom las ik onlangs het laatste deel: Crystal Crowned.

Let op, deze recensie kan spoilers bevatten. Maar kijk vooral naar de foto’s om overtuigt te raken om deze serie te lezen. Het is zo goed!

De keizer is verslagen door een ander, maar om nou te zeggen dat het beter is? Nee. Sterker nog…  Vhalla en Aldrik staan er klaar voor om de laatste strijd aan te gaan, maar zijn ze sterk genoeg? Zal de magie hun kunnen redden?

Crystal Crowned is een boek dat ons door heel Solaris meetrekt; we ontmoeten nieuwe figuren en oude bondgenoten. Allemaal om de troon terug te kunnen claimen. En hoe! De spanning die het verhaal met zich meebracht wist mij continu in z’n greep te houden, als een ijzige grip rondom mijn hart. Ondertussen was ik namelijk met Vhalla meegegroeid en gunde ik haar al het geluk van de wereld. Zelden wist een schrijver een personage zo overtuigend te laten groeien van stille boeknerd tot strijdende koningin. En wat maakte Vhalla dat een fantastische heldin.

Naast de tocht die de personages fysiek afleggen in Crystal Crowned, vond ik de reis die Vhalla mentaal gezien maakte net zo interessant. Haar innerlijke strijd tegen de badguy en de manier waarop zij haar noodlot tegemoet liep; wauw. Het voelde allemaal ontzettend overtuigend!

Ook de relatie tussen Aldrik en Vhalla komt weer aan bod. Ik genoot van hun dynamiek en dit komt mede door het feit dat zij zichzelf blijven. Een relatief is nooit alleen maar rozengeur en maneschijn, wat veel Young Adult boeken doet doen geloven. Er zijn altijd twijfels, verschillen van meningen en de momenten waarbij je water bij de wijn moet doen. Dit komt erg goed terug in het boek en daar genoot ik dan ook extra van. Het gaf Crystal Crowned net wat meer lagen. En ondanks dat er veel gebeurt, is het allemaal prima te volgen.

Ik vind Crystal Crowned een erg prettige conclusie van de serie. Het was spannend van begin tot einde en over het algemeen vond ik het einde erg bevredigend (behalve dan dat ik alleen maar meer wil). De dynamiek tussen de personages was erg goed en de personages verloren nooit hun unieke stem. Elise Kova schrijft mega snel, maar dat doet absoluut niet onder aan de kwaliteit die ze weet te leveren.

Crystal Crowned is een waardig einde van de serie en wist mij van kaft tot kaft te boeien, zo spannend was het.

Naast dat de omslag weer om te kwijlen was, vond ik ook de inhoud weer genieten. Ik hou erg van dit type boeken en ik ben blij met de balans tussen romantiek, dreiging, gevaar en ademruimte. Voor mij klopt het plaatje gewoon helemaal. Het is een serie die ik iedereen van harte aan wil raden en nog vele fans verdiend.

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Crystal Crowned (Air Awakens #5) – Elise Kova

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.