A Series of Unfortunate Events

Geplaatst op 4 februari 2017 door Emmy in Recensie, TV serie / 4 Comments

Toen ik hoorde dat A Series of Unfortunate Events een remake zou krijgen als Netflix Original serie met Neil Patrick Harris (Barney in How I Met Your Mother) in de hoofdrol, verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Dat moest vast hilarisch worden! Maar we hadden geen Netflix…. Toch heb ik het een soort van gebruikt als een argument om wel een account aan te gaan maken. Want de serie zou online komen…

A Series of Unfortunate Events
Looptijd: 2017
8 afleveringen van 48 minuten, te zien op Netflix.
Genre: Drama, Avontuur
Met o.a. : Neil Patrick Harris, Patrick Warburton en Malina Weissman
Mijn serie

A Series of Unfortunate Events is een Amerikaanse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 13 januari 2017.

Na het verlies van hun ouders in een mysterieuze brand, moeten de drie Baudelaire kinderen hun wederwaardigheden onder ogen zien in een poging om hun duistere familiegeheimen te onthullen.

Ik deed een dansje toen bleek dat het volledige seizoen (8 afleveringen) in een keer op Netflix verscheen. Volgens mij zijn het de eerste 4 boeken (2 afleveringen per boek) en aangezien er 13 boeken zijn, verwacht ik nog een seizoen of 2. Maar wat vond ik nou van dit eerste seizoen?

A Series of Unfortunate Events (ik vind het woord onfortuinlijk zo heerlijk) is geen serie die je serieus moet nemen; het is allemaal een beetje over de top en vreemd. Het breekt de vierde muur constant en het greenscreen is overduidelijk gebruikt. Ook over het acteerwerk kan voldoende commentaar geleverd worden. Maar ik vond het ontzettend vermakelijk. Juist omdat ik verwacht had dat het flauw zou zijn en overdreven, wist deze serie precies te leveren wat ik had gehoopt. Het is wat mij betreft een ideale serie om ’s avonds na een lange werkdag en met een flinke berg lekkers te kijken.

Nu moet ik zeggen dat ik me niet heel veel meer van de film herinner, maar mijn man herkende veel dingen terug. Ik denk dat het belangrijk is om de serie, de film en de boeken los van elkaar te zien; zo voorkom je teleurstelling.

A Series of Unfortunate Events wist mij af en toe echt te verrassen en ik vond de vreemde grimmige sfeer echt goed passen. Ook de mix tussen verleden en heden maakte het gewoonweg interessant. Het vervreemde wereldje past heel goed bij het idee van de boeken en daar hou ik van. Het acteerwerk kan beter (maar dit is vaker bij nieuwe series), maar ik heb me echt goed vermaakt. En ik zag ook duidelijk hoe fantastisch Neil het vond om deze serie te maken. En dat plezier is aanstekelijk.

 

Tags: ,

Divider

4 responses to “A Series of Unfortunate Events

  1. Inge

    Dat vreemde, over the top sfeertje vond ik heerlijk, helemaal in combinatie met het constante commentaar van de verteller. Je moet ervan houden, dat wel, maar ik hoop echt dat seizoen 2 en 3 snel komen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.