Pottermore Presents: drie awesome ebooks over de wereld van Harry Potter

Geplaatst op 5 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

Al sinds ik in 1999 een Harry Potter fan ben, kan ik bij elk nieuw feitje over de magische wereld van JK Rowling weer zo blij worden als een kind. De magische wereld is zo complex, heeft zo veel personages met hun eigen verhaal en zo veel meer dan er alleen in de boeken verteld kan worden. Toen ik op Pottermore aan het rondkijken was en de ebooks zag, de extra verhalen bedoel ik dan. Ik twijfelde geen moment en gooide ze in mijn winkelmandje.

Ik kocht de ebooks via Pottermore, waar ze netjes in je account blijven staan; je raakt ze dus nooit kwijt! Bij andere websites zal dit ook zo zijn, maar ik vind het daar extra leuk staan. De aankoop gaat gemakkelijk en voor je het weet heb je de bestanden op je computer staan. Het gaat dus om drie boekjes:

Zweinstein: een incomplete en onbetrouwbare gids

9781781106655 | €2,99 | Goodreads

Het Ministerie van Toverkunst was er echter sterk van overtuigd, dat de aanleg van nog een tovenaarsstation in hartje Londen de sterke overtuiging van Dreuzels om magie zelfs niet op te merken wanneer het recht voor hun neus ontplofte, wel heel erg op de proef stelde.

Pottermore Presents is een reeks van selecties uit het werk van J.K. Rowling, uit de archieven van Pottermore: kort leesvoer dat oorspronkelijk werd uitgebracht op pottermore.com. Deze e-books, met werken die zijn geselecteerd door Pottermore, geven je een kijkje achter de schermen van de Harry Potterverhalen als J.K. Rowling haar inspiratiebronnen, fijne details uit het leven van haar personages, en verrassingen uit de magische wereld prijsgeeft.

Zweinstein: een incomplete en onbetrouwbare gids neemt je mee op reis naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Je verkent het kasteelterrein van Zweinstein, leert de wat meer permanente bewoners iets beter kennen, leert meer over de lessen en ontdekt geheimen van het kasteel… en dat allemaal met het omslaan van een pagina.

Dit boekje bevat allemaal korte verhalen en uitleg van elementen die te maken hebben met Zweinstein. De vormgeving is echt prachtig en ik vond de inhoud ook erg leuk. Natuurlijk wist ik veel al, maar het was leuk om een opfriscursus te krijgen en soms toch wat nieuws mee te pikken. Ook het commentaar voor Rowling maakte het extra leuk.

Heldenmoed, hartenleed en hachelijke hobby’s

9781781106648 | €2,99 | Goodreads

Er waren twee bronnen van inspiratie voor de Engelse naam Minerva McGonagall (Minerva Anderling). Minerva was de Romeinse godin van de krijgers en de wijsheid. William McGonagall wordt gevierd als de slechtste dichter in de Britse geschiedenis. Er was iets onweerstaanbaars aan zijn naam, en aan het idee dat deze briljante vrouw een ver familielid van de dwaze McGonagall zou kunnen zijn.” – J.K. Rowling

Pottermore Presents is een reeks van selecties uit het werk van J.K. Rowling, uit de archieven van Pottermore: kort leesvoer dat oorspronkelijk werd uitgebracht op pottermore.com met nieuwe, exclusieve toevoegingen. Deze e-books, met werken die zijn geselecteerd door Pottermore, geven je een kijkje achter de schermen van de Harry Potterverhalen als J.K. Rowling haar inspiratiebronnen, fijne details uit het leven van haar personages, en verrassingen uit de magische wereld prijsgeeft.

Deze verhalen van heldenmoed, hartenleed en hachelijke hobby’s schetsen een profiel van de twee moedigste en meest opmerkelijke personages uit de Harry Potterverhalen: Minerva Anderling en Remus Lupos. J.K. Rowling geeft ons ook een kijkje achter de gesloten schermen van het leven van Sybilla Zwamdrift, en je zult de roekeloze liefhebber van fabeldieren, Silvanus Staartjes, onderweg ook nog tegen het lijf lopen.

Dit boekje gaat over Anderling, Lupos, Zwamdrift en Staartjes en dat vond ik heel leuk. Sommige van de stukken hebben ook op Pottermore gestaan; ik weet nog dat het heel spannend was toen die informatie online kwam. Nu staat het ook in het boekje en leren we nog meer over faunaten en weerwolven.

Macht, politiek en kakelende klopgeesten

9781781106662 | €2,99 | Goodreads

Geen enkele Dreuzelpremier heeft ooit voet gezet in het Ministerie van Toverkunst. De reden daarvoor werd mooi opgesomd door ex-Minister Donald van Vaal (ambtsperiode 1858 – 1865): “dat kennen die arreme koppies nie’ an.” – J.K. Rowling

Pottermore Presents is een reeks van selecties uit het werk van J.K. Rowling, uit de archieven van Pottermore: kort leesvoer dat oorspronkelijk werd uitgebracht op pottermore.com met nieuwe, exclusieve toevoegingen. Deze e-books, met werken die zijn geselecteerd door Pottermore, geven je een kijkje achter de schermen van de Harry Potterverhalen als J.K. Rowling haar inspiratiebronnen, fijne details uit het leven van haar personages, en verrassingen uit de magische wereld prijsgeeft.

Deze verhalen van macht, politiek en kakelende klopgeesten geven je een inkijkje in de duistere kant van de magische wereld, onthullen de genadeloze wortels van professor Omber, de sappige details van het Ministerie van Toverkunst en de geschiedenis van de magische gevangenis Azkaban. Je zult ook dieper in Hildebrand Slakhoorns beginjaren als docent Toverdranken op Zweinstein duiken – en zijn kennismaking met ene Marten Asmodom Vilijn.

In dit boekje leren we meer over Omber, Het ministerie van Toverkunst en Slakhoorn. Ook dit boekje zag er weer prachtig uit en bood veel leuke informatie.

Heb je dit nodig als diehard Harry Potter fan? Ja, dan raad ik je zeker aan de boekjes aan te schaffen. Het gaat gemakkelijk via je Pottermoreaccount en de ebooks kosten 2,99 per stuk. Zijn ze dat waard; ja! Maar liever nog hoop ik dat ze uiteindelijk ook gebundeld als een echt boek zullen verschijnen. Want meer magische wereld, meer beter!

 

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , , ,

Divider

9 responses to “Pottermore Presents: drie awesome ebooks over de wereld van Harry Potter

    • Dat weet ik niet zo snel uit mijn hoofd. Ebookpagina’s en papieren pagina’s komen ook niet overeen natuurlijk. Ze zitten alle drie tussen de 50 en de 100, meen ik me te herinneren.

  1. Andrea

    Bedankt weer, Emmy! Ik was deze boekjes even vergeten 😮 Ik hoop ook dat ze op papier zullen verschijnen. Nu ze al die nieuwe edities van de schoolboeken en zo aan het uitgeven zijn, kunnen deze er ook wel bij, zou je zeggen 🙂 In de tussentijd moet ik misschien toch maar de e-books aanschaffen. Maar ja, in het Nederlands of het Engels? Decisions, decisions 😉

  2. Ze lijken me erg gaaf om te lezen. Extra informatie over de wereld van Harry Potter is altijd fijn 😉 😀
    Hoop dat ze, ze in de toekomst ook als bundel uit gaan geven.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.