Dagboek: Boeken scoren voor een schoolbieb en feest!

Geplaatst op 17 juli 2017 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Afgelopen week was een heftige week. Mijn werk bij de bibliotheek en mijn freelance werk bij elkaar opgeteld leverde een werkweek van 59 uur op. SLIK! Best heftig, maar het geeft me wel een goed inzicht! Ondanks het vele werken had ik wel een fijne week en ik laat je graag zien waarom!

Maandag

Vandaag werk ik thuis, tot Manon al eerder komt voor D&D. Ik maak tekeningen en het huis schoon. Oh.. en ik bak taart! In de tussentijd word ik gebeld door de Metro voor een interview. Hoe tof!

Dinsdag

Vandaag is een spannende dag. Samen met een collega mag ik namelijk een presentatie geven over young adult boeken tijdens de terugkomochtend van de leesconsulenten. We begonnen de dag met een quiz. Wij werden 5e van de 13, terwijl we de laatste vragen niet mee mochten doen (die hadden wij bedacht). Superknap, al zeg ik het zelf. Daarna waren wij aan de beurt. We kregen 3 kwartier tot een uur.

Het werden er anderhalf. Het was fantastisch. We moesten de helft overslaan omdat we zo veel te vertellen hadden, maar iedereen hing aan onze lippen en volgens mij vond iedereen het heel interessant. Zoooo fijn!

‘s Middags moest ik nog werken in de inname en dat vloog voorbij omdat het druk was.

Woensdag

‘s Morgens werken thuis, toen een uurtje op bezoek en daarna werken. Work work work work. Wat een volle week. Thuis werk ik ook weer wat uren door.. Ik voel me moe en super gestrest, maar ik moet even door. Ik hou deze week overigens ook precies bij hoeveel uur ik heb gewerkt. Spoiler; veel. Nu al.

Donderdag

Vandaag was een hele bijzondere dag, ik mocht namelijk met een leesconsulent mee naar NBD Biblion. Alweer? Ja, binnen twee weken mocht ik weer naar Zoetermeer. Ons doel? Voor 3 afdelingen van een MBO school boeken zoeken.. Vooral young adults dus. AAAAH. ZO TOF! Ik keek er ontzettend naar uit en het was het vroege opstaan helemaal waard. We spraken om kwart over 7 af op het station en begonnen aan de reis.

Rond half 10 waren we op de locatie en ik werd onmiddellijk herkend van mijn blogpost. Aan de ene kant heel tof, maar ook wel ongemakkelijk? Haha. Snel gingen we aan de slag.

Als een kind in de snoepwinkel.

Het is zoooo vet om te mogen kiezen tussen al die boeken en allemaal pareltjes van de plank te mogen pakken. De uren vlogen voorbij en voor we het wisten hadden we het hele magazijn gehad en de boeken uitgezocht die wij als nuttig zagen. Wat een mooie verzameling!

Rond kwart voor 7 (bijna de klok rond!) waren we weer in Den Bosch, waar ik thuis lekker een afdeling van Shaduwhunters ben gaan kijken en wat las.

Vrijdag

Ik bleef lekker liggen tot 8 uur en toen stond ik op. Meteen boodschappen doen en pakketjes wegbrengen, zodat ik daarna nog een tijdje had om te lezen en te werken. Ik las mijn boek uit en werkte toen nog 2 uur aan illustraties en mijn blog.

En toen op naar werk!

Wat wel bizar was, want iedereen was nogal gestrest vandaag, zo leek het. Iedereen was gehaast boeken aan het boeken en het werd een grote bende. Op de heenweg had ik ook zoiets bizars. Ik fiets op het fietspad (2 banen) wat over het spoor liep en daarnaast wag nog een stoep. 3 meiden van een jaar op 13 liepen midden op het fietspad, dus ik belde. Geen beweging. Ik belde nog een keer. Keken ze om en snauwden ze dat ik maar aan de andere kant (de verkeerde kant) moest gaan fietsen. Wat een arrogantie. Ik heb gezegd dat ze niet zo brutaal moesten doen en dat ze gewoon op de fiets moesten gaan lopen. Brutale donderstenen. Bah.

Zaterdag

Vandaag moest ik ‘gewoon’ de hele dag werken. Het was weer loeidruk. Veel boeken werden ingeleverd, er werd veel geleend, veel vragen en af en toe bijspringen op jeugd. En we gaan verbouwen, dus daar moest ook het een en ander voor opgeruimd worden. Ik kwam moe thuis, maar ik had nog een tweetal taarten om te bakken. Ik hoop dat iedereen ze lekker vond!

Zondag

Vandaag vier ik mijn verjaardag! Ondanks nog best veel afzeggingen is het gezellig druk! Ik ben zo dankbaar dat ik zo veel lieve mensen om me heen heb! Dat was een aantal jaar geleden wel anders, toen ik met een lege kamer bleef zitten. Ik kreeg fantastische cadeautjes, heb allemaal fijne mensen over de vloer gehad en ook nog heerlijk wat uren om te relaxen met een boek.

Nieuwe boeken

Op vrijdag kan ik een pakketje ophalen bij de buren met daarin twee boeken: Letter journal van Karlijn van de Wier en Imagine. Shoot. Create. Van @fetching_tigerss. Op zaterdag kom ik thuis en ligt er nog een pakketjes voor mij klaar met daarin: De verkenner van Karen Willekens.

Naast dit alles kreeg ik voor mijn verjaardag ook nog vier boeken (en boekenbonnen!), maar die laat ik morgen in mijn haul zien! #cliffhanger

Gelezen

Deze week heb ik geen sterke leesweek. Ik voel me erg chaotisch en ik kom door al mijn taken niet toe aan leeszin. Op woensdagavond besluit ik een strip te lezen die ik diezelfde dag meeneem van mijn werk. Dat is immers ook lezen! Ik lees Hoe overleef ik de brugklas. Op vrijdagochtend lees ik – na een hele week – eindelijk pas De verloren held uit. Het is lang geleden dat ik zo lang gedaan heb over een boek.

 Gelukkig maak ik het eind van de week heel erg veel goed… Op zondag lees ik voor mijn verjaardag namelijk twee graphic novels uit (Ria 1 en 2) en vervolgens nog het prachtige prentenboek Ondine. Deze boeken leende ik allemaal van de bieb, dus erg goed voor mijn TBR was het niet.. maarjaaaaa. ‘s Avonds las ik De vuurproef uit en begon ik nog in Pindakaas en Sushi 3, waar ik tot ongeveer 2/3 kwam. Ook met het EO-project ben ik ongeveer op 1/3.

Blogposts

 

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: Boeken scoren voor een schoolbieb en feest!

  1. Wauw, dat was echt wel een drukke week en dan werd ze ook nog eens afgesloten met een feestje. Hopelijk is het deze week wat rustiger en kan je een beetje bekomen. Ik vond je feestje super leuk en vond het geweldig om je boekenmuur ook eens in het echt te kunnen bewonderen. Zo’n bookshelf-tour is natuurlijk tof maar in het echt is het toch nog wat indrukwekkender. 🙂

  2. Andrea

    Wow, wat een drukke week! Awesome dat je een presentatie hebt gegeven en zo tof dat je boeken mocht inkopen voor de bieb 😀 Je noemt het geen sterke leesweek, maar als je ziet wat je hebt gedaan, en tóch nog gelezen… niets om je voor te schamen 😉

  3. Stom van die meiden op het fietspad. Beetje respect tegenover andere mensen is er vaak niet meer, helaas. Zo te lezen inderdaad een mega drukke week, maar wel met allerlei leuke dingen! 🙂

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.