Dagboek: de feesthoed

Geplaatst op 10 juli 2017 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Er is weer een week voorbij! Voor veel mensen beginnen de vakanties nu, maar ik ben natuurlijk nog lekker aan het werk. Deze week las ik veel minder dan normaal; ik had het erg druk met werk en het voorbereiden van een workshop en een presentatie. Ook was ik deze week jarig! Ik vier het echter volgende week pas echt, zo gek!

Spot de Emmy!

Maandag

Vandaag sta ik vrijwillig om 6 uur op om op tijd in Zoetermeer te zijn. Op instagram doe ik heel mysterieus, maar ik heb dus een rondleiding bij NBD Biblion. Ik vond het echt heel tof!

’s Middags werk ik aan mijn blog en aan een aantal illustraties en ’s avonds is het weer tijd voor dungeons & dragons.

Zo maakte ik een portret op aanvraag. Zo leuk om te doen!

Dinsdag

Ook vandaag vroeg op, want ik moet werken. Eerst een teambespreking, dan nog een korte bespreking en dan hop, naar inname. En daar is het druk! We zijn pas samengegaan met andere bibliotheken, waardoor er meer transport is. We werken hard en ik ben blij als ik naar huis kan. ’s Avonds D&D met de andere groep.

Ik krijg ook deze toffe boekenleggers binnen (ik kon niet kiezen). Ze lijken me ideaal voor bookstagram, al heb ik ze nog niet kunnen testen.

Woensdag

Vandaag moet ik om 12 uur beginnen, dus ’s morgens rommel ik wat en dan ga ik aan de slag. ’s Avonds plof ik lekker op de bank.

Yay, ik krijg Ravenclaw post van een collega!

Donderdag

Vandaag ben ik lekker vrij. Ik doe ’s morgens eerst boodschappen en daarna doe ik het huishouden, blog ik, illustreer ik en werk ik een deel van mijn to do list af. Ik vind het onweer van ’s avonds maar niks! Oh.. en ik ga vandaag live op instagram en laat mijn boekenkast zien. Ik vond het echt heel leuk en ook hoe mensen meekijken!

Vrijdag

Vanmiddag werken, dus ’s morgens een beetje aanrommelen en dan aan de slag.

Zaterdag

HIEP HIEP HOERAAAAA. Ik ben vandaag jarig! Joepie. Ik word vandaag 27 en mijn man vind het een tof plan om mij midden in de nacht wakker te maken om me te feliciteren en cadeautjes te geven. Maar hij maakte speciaal voor mij chocolaatjes uit lieve vormpjes. Zo tof.

En heel veel funko’s! En supernatural sokken!

En chocolaatjes.

De dag zelf… Ik moest gewoon werken dus dat voelde wel gek. Ik had echter een feesthoedje opgezet, dus iedereen glimlachte naar me en ik werd enorm vaak gefeliciteerd. ‘Mama, waarom draagt die mevrouw een feesthoed?’ ‘Misschien is ze wel jarig!’. Er werd zelfs voor me gezongen.

’s Avonds gingen we samen met pap en zijn vriendin uit eten bij een heel tof restaurant. Ik heb heerlijk gegeten en bij het toetje zat een sterretje en toen zong het hele restaurant. Yay. Gezellig!

Deze week qua stappen.. damn. Alles boven de 10.000.

Zondag

Mijn koffer voor het even. Hij was zooooo belachelijk zwaar! Gelukkig ging hij zeker voor 1/3 lichter mee naar huis. Want minder boeken en een van de vier dozen met kaarsen was leeg.

Vandaag sliep ik voor mijn doen ontzettend uit! Ik had me eigenlijk voorgenomen om ’s morgens ‘gewoon’ aan mijn blog en illustratiewerk te gaan zitten, maar toen drong er tot mij door hoe intensief de avond zou worden. ABORT! Grapje. Ik heb lekker zitten lezen en me klaargemaakt voor de avond. Ik zal nog een blogpost over de avond gaan schrijven, maar ik kan je alvast verklappen dat het heel leuk was. Het was gezellig, ontzettend leuk georganiseerd en ik heb me heel erg vermaakt, ook al was ik ‘aan het werk’. Ik had namelijk een kraampje, begeleidde in interview met Marieke Nijkamp en gaf zelf een workshop (die nog voller was dan ik dacht…waaah). Ook zijn er boeken geruild en heb ik gezellig met mensen kunnen kletsen (maar lang niet met iedereen).

Gelezen

Ik heb deze week niet heel veel leestijd, omdat ik overdag veel werk en ’s avonds nog wat afspraken heb. Het is dan ook pas woensdag als ik Winter uitlees. Op donderdagochtend lees ik Brida van Paulo Coelo uit. Het is een prachtige roman over liefde, leven, zoektocht naar magie en jezelf vinden. Ik heb er erg van genoten, maar besloten er toch geen recensie van te schrijven, omdat het niet echt een boek binnen de doelgroep van mijn blog passen. Toch ben ik blij dat ik het boek heb gelezen! Hij stond namelijk al een lange tijd op mijn TBR.

ZON EN MAAN AAAAAAAH.

Daarna ben ik begonnen aan Al het moois is niet verloren. Deze lees ik op zondagochtend pas uit. Daarna begin ik in De verloren held, maar die krijg ik bij lange na niet uit. Niet zo veel boeken deze week, maar ik mag natuurlijk niet klagen.

Daarnaast ben ik nog bezig in Het eo-project voor een blogtour en De oversteek. Deze lees ik allebei digitaal, dus in kleine stukjes. Vandaar dat ik nog niet zo ver ben.

Nieuw!

Ik heb deze week een recensie-exemplaar ontvangen, namelijk Verrader van de troon, die onlangs is verschenen bij LS Amsterdam. THANKS! Daarnaast was er bij Van Piere de gelegenheid om boeken met elkaar te ruilen. Ik heb weer veel weggegeven en hoewel ik wel wat geruild heb, was ik op den duur het overzicht kwijt en heb ik het maar losgelaten. Daardoor heb ik ook boeken mee naar huis genomen die ik eigenlijk helemaal niet wil haha. Ik leg ze op de weggeefstapel en breng ze binnenkort wel naar de kringloop. Geen probleem! De boeken die wel het vermelden waard zijn, is het 5e deel van de Vampire Academy serie in een uitgave waar ik ook al een paar delen van heb en The Poison diaries. Geen idee of het wat voor me is, maar dat merken we wel!

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: de feesthoed

 1. Lej Buss

  Oeps, als ik had geweten sat je verjaarde had ik je gisteren nog gefeliciteerd, alsnog een verlaatte ‘van harte 😊 I just can’t keep up 🙈
  En nog eventjes
  *Correctie: Last Sacrifice is het zesde deel van VA 😉*

 2. Wat leuk dat je zo toch nog een toffe verjaardag had ook al moest je die dag gewoon werken. Zelfgemaakte chocolaatjes (lief!), een feesthoedje én vuurwerk bij het dessert doen uiteraard wonderen. Al was dat eerste misschien niet noodzakelijkerwijs om middernacht nodig. 🙂

 3. Sylvia

  Leuk Verrader van de Troon! Veel leesplezier, ik ben benieuwd! Hoe ziet de cover eruit? Net zo apart als het eerste deel of gewoon glad/glimmend/mat?

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.