The Witch’s Tears (The Witch’s Kiss #2) – Katharine Corr & Elizabeth Corr

Geplaatst op 6 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Witch’s Tears (The Witch’s Kiss #2) – Katharine Corr & Elizabeth CorrThe Witch's Tears door Katharine Corr, Elizabeth Corr
Ook door deze auteur: The Witch's Kiss
Serie: The Witch's Kiss #2
Andere boeken in deze serie: The Witch's Kiss
Uitgever: Harper Collins | 9780008251215
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9780008251215
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Can true love's kiss break your heart...? The spellbinding sequel to THE WITCH'S KISS by authors and sisters, Katharine and Elizabeth Corr. It's not easy being a teenage witch. Just ask Merry. She's drowning in textbooks and rules set by the coven; drowning in heartbreak after the loss of Jack. But Merry's not the only one whose fairy tale is over. Big brother Leo is falling apart and everything Merry does seems to push him further to the brink. And everything that happens to Leo makes her ache for revenge. So when strangers offering friendship show them a different path they'd be mad not to take it...Some rules were made to be broken, right? The darkly magical sequel to THE WITCH'S KISS burns wickedly bright.

Vorig jaar scoorde ik The Witch’s Kiss, een boek over hekserij en liefde geschreven door de zussen Corr. Ik vond het boek vermakelijk, maar ik had geen enorme haast met het tweede deel, The Witch’s Tears. Tot werd aangekondigd dat de zussen naar YALC zouden komen. Dus bestelde ik het boek.

Merry heeft het lastig. Niet alleen is ze een tiener, ze is ook nog eens een heks! En de coven van haar oma is ook nog eens ontzettend streng; regels, opdrachten. Ze wordt er gek van. Deels komt dat natuurlijk ook door het verlies van Jack. Maar waar Merry ook mee zit is haar broer, die op instorten staat. Ze wil hem dolgraag helpen, maar alles wat ze doet lijkt verkeerd te gaan. En dan verdwijnt haar oma…

The Witch’s Tears las – net als z’n voorganger – ontzettend vlot. De dialogen lopen lekker en de gebeurtenissen volgen zich lekker snel op. Toch voelen sommige van deze gebeurtenissen wel wat random; ze komen puur uit de lucht vallen om de ontwikkelingen die Merry moet maken te ondersteunen. Soms vond ik het niet even geloofwaardig.

Dit boek heeft allerlei toffe elementen. Zoals hoe Merry haar krachten aan het ontwikkelen is en de band tussen Leo en Merry (Leo blijft ontzettend interessant). Toch waren er ook dingen die mij minder aanspraken.

Bijvoorbeeld dat het boek best wel voorspelbaar is. Van te voren had ik al een idee hoe het zou gaan lopen en dit gebeurde ook. Ik vond het ook behoorlijk veel overeenkomsten hebben met het eerste boek, waarin romantiek ergens voor verraad zocht. Ook vond ik Merry – afgezien haar magische krachten – weinig ontwikkeling doormaken. Ik vond haar eerlijk gezegd een beetje saai. Leo was wat mij betreft vele malen interessanter. Toch is het geen slecht boek. Het was vermakelijk en ik heb het met veel plezier gelezen.

Tegen het einde van het boek zit The Witch’s Tears vol met actie en het boek eindigt met een enorme cliffhanger, waardoor ik uitkijk naar boek drie. Het is dan wel geen zenuwslopend spannende trilogie, maar ik vond hem wel erg leuk voor tussendoor. Ik ben dol op heksenboeken, dus als je daar ook van houdt; sla je slag!

Dit boek zit vol interessante personages en heeft een toffe vorm van magie, maar is voor mij geen topper zoals andere heksenboeken. Ik vind het boek echter wel vermakelijk genoeg om te hele serie compleet te hebben. Ergens doet het me een beetje denken aan de boeken van Ruth Warburton.

The Witch’s Tears draait vooral om de band tussen broer en zus. En hekserij, dat natuurlijk ook.

Hekserij, spanning, romantiek en vooral de relatie tussen broer en zus komen goed naar voren in het boek. Het was voor mij echter geen hoogvlieger. Een ideaal tussenboek voor even tussendoor.

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.