The Witch’s Kiss (The Witch’s Kiss #1) – K. Corr en E. Corr

Geplaatst op 20 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Witch’s Kiss (The Witch’s Kiss #1) – K. Corr en E. CorrThe Witch's Kiss door Katharine Corr, Elizabeth Corr
Ook door deze auteur: The Witch's Tears
Serie: The Witch's Kiss #1
Andere boeken in deze serie: The Witch's Tears
Uitgever: Harper Collins | Juni 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 424
ISBN: 9780008182984
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Sixteeen-year-old Meredith is fed-up with her feuding family and feeling invisible at school – not to mention the witch magic that shoots out of her fingernails when she’s stressed. Then sweet, sensitive Jack comes into her life and she falls for him hard. The only problem is that he is periodically possessed by a destructive centuries-old curse. Meredith has lost her heart, but will she also lose her life? Or in true fairytale tradition, can true love’s kiss save the day?

Een van de boeken die ik tijdens YALC in mijn koffer naar huis propte (hoe het allemaal paste ik me nog steeds een groot raadsel) was The Witch’s Kiss. Het omslag en de korte beschrijving achterop spraken me voldoende aan om overtuigd te worden: ik had wel zin in een enigszins romantisch verhaal vol vloeken en magie en heksen. Leuk is dat het vervolg op het boek net uit is. Ha, zou ik meteen door kunnen. Chill.

Merry is een heel gewoon meisje. Nou ja, dat probeert ze, want ze is een heks. Zonder training, want haar moeder vreet liever haar sokken op dan dat ze haar dochter magie laat gebruiken. Maar haar moeder is vaak weg en dus past haar 18-jarige broer Leo op haar. In haar dromen ontmoet ze Jack, maar hij blijkt een onderdeel te zijn van een eeuwenoude vloek, waardoor hij soms in een verschrikkelijk kwaad veranderd dat mensen hun hart uitsnijdt. Letterlijk. Merry is voorbestemd om de vloek te verbreken, maar kan ze dat wel nu ze gevoelens voor Jack begint te krijgen?

Nu denk je misschien: Wtf Emmy. Hoeveel clichés zitten er in dit boek? Voorbestemd, een onmogelijke romance, te krachtige magie voor een normaal meisje? Sorry, ik kan er weinig aan veranderen. Ik kan je echter wel zeggen dat het boek zelfs met deze voor de hand liggende keuzes erg lekker leest en een heerlijk boek voor tussendoor is. Zie het als een soort guilty pleasure; gezonder dan chocolade en toch net zo zoet.

Het begin lijkt een beetje op het sprookje Doornroosje. Er wordt een vloek over een baby uitgesproken en een lieve heks beloofd dat haar erfgenamen er uiteindelijk voor zullen zorgen dat het wordt opgelost. Hierdoor dat ik er meteen in; ik hou wel van vloeken en het gebruik van het verleden terwijl het heden ook een rol speelt. Het sfeertje is lekker en het boek is nooit moeilijk. Ik had verwacht dat dit boek nog voorspelbaarder zou zijn, dus het viel me alles mee.

Leo is een lieverd, Merry is zoals een tiener vaak is (naïef, onzeker en veel te snel verliefd) en Jack is een goedzak uit de vroege middeleeuwen. Maar het geheel was vermakelijk, er zaten heksen in (altijd een plus) en de sfeer was sprookjesachtig, zonder dat het te vergezocht werd.

The Witch’s Kiss is met al deze elementen misschien niet het meest originele boek, maar wel een boek waar je van zult genieten. Het bevat niet teveel poespas, heeft geen vergezocht magisch systeem en voelt gewoon lekker vertrouwd. De ontwikkeling die Merry en Leo doormaken voelt heel natuurlijk en zeg nou zelf, een broer als Leo wil iedereen toch wel hebben?

Op zoek naar een vermakelijk en romantisch verhaal vol magie en met een sprookjesachtige sfeer? Dan is The Witch’s Kiss precies wat je zoekt.

Verwacht van The Witch’s Kiss geen mega origineel verhaal of een precieze hertelling van Doornroosje maar lees dit boek vooral lekker op een vrije middag op de bank met een dekentje erbij, een berg lekkers en zin in paranormal romance.

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “The Witch’s Kiss (The Witch’s Kiss #1) – K. Corr en E. Corr

  1. Als ik het zo lees, dan is dit echt zo’n boek die ik op mijn TBR voor op vakantie moet zetten. Lekker relax weglezen, zonder moeilijk na denken, etc. Wel leuk om eens een hertelling van doornroosje te zien na de 1001 hertellingen van assepoester.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.