Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

Geplaatst op 5 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa MeyerScarlet door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #2
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Blossom Books | Februari 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy
Aantal pagina's: 422
ISBN: 9789020678949
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

In het razendspannende tweede deel van The Lunar Chronicles lees je hoe het verder gaat met Cinder, en maak je kennis met nieuwe personages…

Cinder wordt gevangen gehouden in het Koninklijk Paleis en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen. Als dat haar lukt, is ze echter nog steeds de meest gezochte voortvluchtige op Aarde.
Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat haar oma veel geheimen had, en dat die levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige te zijn die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht Scarlet en Wolf uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel harder nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Samen proberen ze uit handen van de meedogenloze koningin Levana te blijven, die tot alles bereid is om de knappe keizer Kai haar man, koning en gevangene te maken.

Wat is het toch een feestje om The Lunar Chronicles te kunnen herlezen. Het tweede deel las ik eenmaal eerder, in 2013 geloof ik, ik de roodharige heldin en de stoere Wolf behoorden onmiddellijk tot mijn favoriete koppel van de hele serie.

Cinder is op de vlucht voor Levana, maar ook voor het Oosterse rijk. Ze wordt bijgestaan door de charmante kapitein Thorne, die haar wel een schip kan lenen. Zelf is hij toch voortvluchtig, dus wat heeft hij te missen? In Frankrijk woont de 18-jarige Scarlet, wiens grootmoeder plotseling is verdwenen. Ze vertrouwd het absoluut niet, want haar oma zou nooit zomaar vertrekken. Samen met straat vechter Wolf vertrekt ze naar Parijs…

Scarlet is om meerdere redenen een van mijn favorieten van de serie. Niet alleen had in onmiddellijk een brush op Wolf, het feit dat deze dame rood haar heeft en rondingen maakte het dat ik een soort stoerder evenbeeld van mezelf zag. Daarnaast ben ik echt dol op roodkapje, waar dit boek natuurlijk een hertelling van is.

Ik ben er echt van overtuigd dat deze serie met elk boek beter wordt. Maar toch zal dit tweede deel altijd een speciaal plekje in mijn hart houden. Ik vind  Scarlet en Wolf zo’n fantastisch koppel en allebei zo ontzettend stoer.

Het herlezen van dit boek was absoluut geen straf; het was spannend genoeg en ik merkte dat veel details alweer waren weggezakt. Marissa Meyer heeft een heel fijn tempo in haar boeken zitten, waardoor je maar door wil lezen. Haast verslavend, durf ik wel te zeggen.

Wat ik zo krachtig vind aan deze serie – en dit komt in het tweede deel nog beter tot z’n recht – is de mix tussen allerlei thema’s. Romantiek, avontuur, sciencefiction,  spanning.. Het komt allemaal terug en is allemaal in een behapbare mate aanwezig. Mensen die geen fan zijn van sciencefiction zullen op deze manier ook genieten van dit boek, terwijl mensen die minder hebben met romantiek ook gewoon aan hun trekken komen. Bijgestaan door kleurrijke personages maakt het een aangenaam boek.

Ik kan iedereen alleen maar aanraden deze serie te lezen. Als je Cinder wat minder vond, maar wel veelbelovend kan ik je alleen maar proberen te overtuigen dat het echt alleen maar beter wordt. Als je nog niet bekend bent met de serie; lezen! Echt, ze zijn de hype helemaal waard. Scarlet was weer helemaal wat ik in een boek wil hebben; spannend, sprookjesachtig en vol fantastische personages. Ik ben helemaal fan.

Scarlet herlezen was een feestje; stoer, sprookjesachtig en heerlijk kick-ass. Meteen door in deel drie!

Scarlet is nog beter dan Cinder en is spannend van begin tot eind. Het boek bevat allerlei heerlijke elementen; spanning, actie, een vleugje fantasie en natuurlijk ook een heerlijke dosis romantiek. Het is niet voor niets dat deze serie behoort tot een van mijn favorieten. Ever.

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer

  1. Mede door jouw enthousiasme over de serie, ben ik laatst begonnen in Cinder. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en ben nu halverwege Scarlet! Enorm bedankt 😀

  2. Ik ben op het moment bezig in Winter; deze serie heeft me écht positief verrast. Ik vind het een van de beste YA series die ik gelezen heb. De personages zijn sterk, goed neergezet, en de romantiek is geloofwaardig. En de vleug SF/magic waarmee de wereld beschilderd is, geeft extra smaak aan het verhaal. Ik geniet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.