Verbrand (Het Huis van de Nacht #7) – P.C. & Kirstin Cast

Geplaatst op 21 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Verbrand (Het Huis van de Nacht #7) – P.C. & Kirstin CastVerbrand Serie: The House of Night #7
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| augustus 2012
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789022561850
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Drie meisjes spelen met vuur, en als ze niet oppassen, zal iedereen zich branden…Het zijn onheilspellende tijden in het Huis van de Nacht. Zoey Redbirds ziel is verbrijzeld. Nu alles waar ze voor stond uiteenvalt en haar hart gebroken is, verlangt ze ernaar om voorgoed in het hiernamaals te blijven. Zoey's krachten nemen snel af en het lijkt er niet op dat ze zichzelf op tijd bijeen kan rapen om naar haar vrienden terug te keren en de zaken weer op orde te brengen. Stark is de enige levende persoon die haar kan bereiken, maar hij moet wel een manier vinden om dat te doen. Volgens de Hoge Raad van Vampiers zal hij moeten sterven, maar dan zal Zoey de strijd zeker opgeven. En er resten nog slechts zeven dagen...Dan verschijnt 'beste vriendin voor altijd' Stevie Rae op het toneel. Ze houdt een geheim verborgen dat mogelijk de sleutel is om Zoey terug te halen, maar tegelijkertijd dreigt haar hele wereld uiteen te spatten.

Koop ‘verbrand’ hier

Verbrand is het zevende deel al weer, van deze enorme serie. Een serie waarvan veelal wordt gezegd dat hij enorm wordt uitgemolken, wat er voor zorgt dat je er óf helemaal weg van bent, óf gewoon zwaar meh vindt. Ik zit er een beetje tussenin. Ik vind het ‘wel leuk’, maar toch zit er iets in die serie die er voor zorgt dat je het volgende deel weer oppakt. Je kan zeggen wat je wilt, maar dan doe je als schrijver toch iets goeds! Wel vind ik ook dat het net te langdradig is, zoals ik in mijn vorige recensie al aangaf: relatief gezien gebeurt er weinig.

In het eind van het vorige deel gebeurt er iets dramatisch met Zoey, waardoor ze in dit deel minder aan het woord komt. Dat vind ik fijn, want Zoey? Die vind ik eigenlijk bloed irritant. Te veel ‘perfect’ en te veel kracht. Het voelde ergens dus enorm goed dat ze even helemaal kapot was. En daardoor ligt de focus op dit deel veel meer op de mysterieuze cowgirl Stevie Rae, die door velen (en dus ook door mij) wordt gezien als het meest interessante karakter van de gehele serie. Stevie Rae heeft iets interessants en intrigeert me. Ze maakt keuzes die niet altijd goed lijken te zijn, maar wel nodig. Haar bestaan ligt echt op een grijs gebied, en dat is iets wat deze serie nodig heeft.

Met het grotendeels ontbreken van Zoey is er meer ruimte voor de andere personages, maar afgezien Aphrodite, Stevie Rae en Damien komen de anderen maar weinig aan het woord. Dat vind ik jammer, want die groep waar in de eerste paar boeken de focus op ligt, is weinig meer over. Ze zijn er nog wel, maar hun stem gaat verloren tussen de rest. Zonde, want ook zij hadden interessante plotten kunnen hebben.. En dat is een van de zwaktes van de serie: de focus ligt altijd op dezelfde personen. Daarbij lijkt het alsof sommige leuke karakters opeens eikels zijn, en eikels opeens vet lief. Niet alles is dus even constant.. Want wel zou moeten met een serie van.. 12 boeken ofzo? Dit onderstreept maar weer dat het eigenlijk te lang duurt en het allemaal in minder boeken had gemoeten. En dat had ook wel gekund.

Toch blijven het vermakelijke verhalen die ik graag even tussendoor lees. Het zijn geen hoogstandjes in het YA aanbod, maar toch is het een leuke mix tussen wicca en de vampierlegendes. Ik vond dit deel dan ook weer even wat leuker dan de vorige, omdat Stevie Rae wat meer aan het woord komt (en nog steeds mysterie achterlaat).

Maar ik moet ook een punt benoemen waar ik me mega aan heb gestoord: het constant op elkaar schelden tussen de personages. Soms voelde dat zo NEP. Zo gespeeld. En ik vond het helemaal niet leuk. Geloof me, ik kan veel hebben en ik snap dat het de stroeve relatie tussen bepaalde karakters moet illustreren, maar dit was gewoon veel te extreem. Bek dicht, stomme karakters. Maar misschien ligt dat ook aan de vertaling van Verbrand. Het volgende deel kan ik in ieder geval weer in het Engels lezen.. Want daar komt deze serie toch beter tot z’n recht!

Andere delen uit deze serie: Verkozen | Verraden | Uitverkozen | Ontembaar | Hunted | Verleiding

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.